Skocz do zawartości
Brydz0

Proszę O Ocenę Zestawu

Rekomendowane odpowiedzi

Tak więc kumpel chce zrobić gruntowny remont remont blaszaka, zostaje tylko napęd.

Za 1000zł chce złozyć samą skrzynkę bez obudowy, zasilacza i dysku (te rzeczy będą liczone osobno)

Core 2 Duo E4600 2,4 GHz Allegro 240,-

Gigabyte P31-DS3L Allegro 167,-

KINGSTON DDR 2GB (1 kość) Allegro 112,5 zł

XFX 8800GT 512mb Allegro 403zł

=======te koszta są bardziej elastyczne ale chcę wydać ~400zł

Obudowa z lokalnego sklepu ~100zł

CHIEFTEC 410-212 Allegro 98zł

Seagate ST3500320AS 500gb Allegro 190zł

Wszystki ceny podane są z kosztami przesyłki.

Zastrzeżenia mam co do grafy (konkretnie do producenta - nie jestem tutaj zabardzo obeznany) i zasiłki - tutaj kierowałem się tym że mam taką samą i wg mnie jest cicha i nie ma z nią problemów.

Za wszelkie uwagi dziękuję.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nie bierz z allegro bo przy każdej części płacisz za koszt przesyłki. Lepiej zamawiać z jednego sklepu gdzie części są tańsze niż na allegro (bo bez prowizji) i za przesyłkę płacisz raz.

Intel Core 2 Duo E7200 2.53 GHz BOX

Gigabyte GA-P31-DS3L

Goodram DDR2 2048MB 800MHz CL5.0 BOX

Gainward Radeon HD 4850 512MB DDR3 PCI-E BOX

Razem z przesyłką w Agito.pl 994zł.

Polecałbym jednak dołożyc trochę i kupić Gigabyte P35-DS3L. P31 obsługuje tylko cztery wartswy pamięci, czyli 4 kości jednowarstwowe albo 2 dwuwarstwowe, czyli możesz dać max 2x2GB, ale myślę że jak teraz weźmiesz w jednej kości 2GB to nie będzie źle bo potem można dokupić drugą, a 4GB powinno wystarczyć do wszystkiego.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

NeoMagNeT, oj chyba mnie namówiłeś na ten Agito.pl :D

Ale jednak mobo zostaje, człowiek dla ktorego to skladam przez 3 lata kupił sobie do komputera jedynie głośniki :P

A na przyszłość to się sprzeda ten ram i kupi najwyzej ode mnie 2x2gb które zamierzam niebawem kupić ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi