Skocz do zawartości
TanneR

LG 8480B @ 8520B co myślicie ???

Rekomendowane odpowiedzi

No właśnie posiadam nagrywarkę LG HL-DT-ST GCE-8480B (48x16x48) i ostatnio przeedytowałem w hexach program do jej flashowania i wpisałem do niej bios od 8520B (52x24x52). Proces ten można bardzo łatwo cofnąć.

W każdym razie chciałbym spytać co o tym myślicie ??? I w szczegulności czy ta operacja się opłaca oraz czy nie spowoduje drastycznego skrócenia jej żywotności (szczególnie mam tu na myśli prześpieszenie nagrywania CD-RW) Z góry bardzo dzięki....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

przerobiona przeze mnie GCE8320 na 8400 nagrała już ponad 1000 płytek i nadal działa (1,5 roku prawie) - teraz cieszy się nią mój qmpel

a co opłacalności - bez sensu

a dlaczego?

bo w firmie mam 8480 , prywatnie 8520 i ani jedna ani druga nie nagrała mi jeszcze żadnej płyty z prędkościami max

płytki były różne - od takich za 1 zeta (esperanza , akoss - teoretycznie x48) poprzez verbatimy (x48) a skończywszy na tdk i kodak (x48)

du.pa zbita , bo obie nigdy nie wyszły wyżej niż x40

z tego co sie dowiedziałem od znajomka z servisu , od modeli x48 jest jakiesik cos co powoduje że nagrywaczka rozpoznaje płytę (jej prędkość) - zdarzyło mi się , że jakiegoś śmiecia x40 nagrywały x32 i więcej nie chciały... a obie nówki (mają po 3-4 miechy)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...