kobyll Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Witam Moj zestaw to: E2160 1,8@3,0 Msi Neo2 FIR P35 bios v1.6 ustawienia standardowe optymalne GeForce 8800GT 512MB Palit Patriot LLK 2x2GB 800MHz 2,2V 4-4-4-12-32-12-12-12 Dysk 320GB WD Caviar WD3200AAKS SATA II 16MB CACHE DVD-REC PIONEEr DVR-215BK Technisat TT-Budget s-3200 DVB-S2 Creative Audigy 2 ZS GOLD @ audigy 4 softmod Komputer ogolnie działa bez zarzutu ale tylko na filmach oraz internecie, jak włacze gre to pogram moze 10-15 minut i blue screen "IRQL NOT LESS OR EQUAL" i reset :( Dopiero co zmieniłem pamieci z OCZ Platinum rev.2 na których było to samo. Nowe pamieci srawdzone memtestem i wszystko OK. Zasilanie tez srawdzone pod obciażeniem wszystkie napiecia OK 12V-12,3V 5V-5,15V 3,3V- 3,4V Dysk również sprawdzony. Zero BAD-ow. Windows SP2 zaden przerabiany typu "windows MX" czy inny, czysty Windws XP SP2. Prosze o sprawdzenie loga: Probably caused by : ntoskrnl.exe ( nt+1e6f8 ) calosc w zalczniku txt log.txtPobieranie informacji ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Może to problem z DirectX lub sterami od grafy.. Dokładniej zobacz T U Ew. grafika i styka 6 pinowa - zobacz dokładniej jak siedzi w karcie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyll Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 D.rek napisał(a): Może to problem z DirectX lub sterami od grafy.. Dokładniej zobacz T U Ew. grafika i styka 6 pinowa - zobacz dokładniej jak siedzi w karcie Wgrałem najnowsze sterowniki do graficznej 175.19_geforce_winxp_32bit_international_whql oraz nowego DirectX z aug_2008 potem autopatchera najnowszego zrobilem aktualizacje windowsa xp i nic :angry: a teraz wyskoczylo takie cos jeszcze Probably caused by : nv4_disp.dll ( nv4_disp+1a7097 ) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
D.rek Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 kobyll napisał(a): Probably caused by : nv4_disp.dll ( nv4_disp+1a7097 ) Jak dla mnie to ewidentnie stery. Spróbuj jeszcze raz odinstalować sterowniki od grafiki i monitora nawet i przejedź programem Driver Cleaner. Od samego złożenia masz takie jazdy, czy coś tam zainstalowałeś, zmieniłeś w systemie, sprzęcie..? Rozumiem, że temp w normie.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Mam dokładnie ten sam problem, z tymi samymi sterownikami ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartek46op Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Spróbuj stery 175.80 :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyll Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) bartek46op napisał(a): Spróbuj stery 175.80 :) mam sterowniki "175.19_geforce_winxp_32bit_international_whql" najowsze ze strony nvidi, a poprzednie usunalem Drivercleaner 3.3 w trybie awaryjnym jak bylo opisane w README i nadal w grach: Probably caused by : nv4_disp.dll ( nv4_disp+18798c ) poprzednie bledy sa juz wyeliminowane chyba aktualizacje pomogly Edytowane 9 Sierpnia 2008 przez kobyll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
oldskul Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Co aktualizowałeś? Odkręciłem cpu, ramy i grafę i jak na razie się nie sypie, a ja chce o/c. :( Co robić? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyll Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) Spylon napisał(a): Co aktualizowałeś? Odkręciłem cpu, ramy i grafę i jak na razie się nie sypie, a ja chce o/c. :( Co robić?najpierw 1. AutoPatcher_XP_Polish_Aug2007_Lite potem 2. directx_jun2008_redist 3. aktualizacja systemu Windows XP SP2 a na koncu usunalem stare sterowniki Driver Cleaaner od grafiki i wgralem te ze strony nvidia.com 175.19 ale nadal sie cos krzaczy z nv4_disp.dll Probably caused by : hardware ( nv4_disp+647d0 ) kl1.sys Probably caused by : klif.sys ( klif+f44b ) wyczytalem ze komp koze dostawac malo papu wiec: 1. napiecie na CPU z 1.35V na 1.4V 2. NB z 1.3V na 1.4V 3. SB z 1.5B na 1.6V 4. Pamieci 2,2V Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez kobyll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kobyll Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Wszystko OK zaktualizowalem BIOS-a do ver 1.9 :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...