steve69 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Witam bardzo proszę o pomoc w złożeniu mojego WC. Oto co bym chciał zwodować C2D E8400 , Płyta główna Asus P5Q Premium ( Nb,Sb,sekcja zasilania ) , na grafikę już znalazłem , do tego poproszę pompkę , rezerwuar , jakie złączki , węże , chłodnice . Obudowa moja to CoolerMaster CM 690 Black. Całość ma być dobra jakościowo ale nie kosztem jak najwyższej ceny. Bardzo dziękuję za wszelkie porady. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Witam bardzo proszę o pomoc w złożeniu mojego WC. Oto co bym chciał zwodować C2D E8400 , Płyta główna Asus P5Q Premium ( Nb,Sb,sekcja zasilania ) , na grafikę już znalazłem , do tego poproszę pompkę , rezerwuar , jakie złączki , węże , chłodnice . Obudowa moja to CoolerMaster CM 690 Black. Całość ma być dobra jakościowo ale nie kosztem jak najwyższej ceny. Bardzo dziękuję za wszelkie porady. Pozdrawiamposzukaj dobrze. taki zestaw byl juz skladany i to calkiem niedawno. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 poszukaj dobrze. taki zestaw byl juz skladany i to calkiem niedawno. To podaj gdzie bo jakos nie widze a poza tym prosilem o porady wiec jak nie masz nic do powiedzenia to nie pisz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic-chlo...tawu-wc/269884/ http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic-chlo...1500-zl/272318/ http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic-chlo...zestawu/272168/ http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic-chlo...wodnego/219900/ :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic-chlo...tawu-wc/269884/ http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic-chlo...1500-zl/272318/ http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic-chlo...zestawu/272168/ http://forum.purepc.pl/temat/co-kupic-chlo...wodnego/219900/ :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: :mur: Tutaj dalej nie ma odpowiedzi na moje pytania co z sekcja zasilania co z nb,sb nic mi to nie mowi a w mur sam sie puknij Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 To podaj gdzie bo jakos nie widze a poza tym prosilem o porady wiec jak nie masz nic do powiedzenia to nie piszjak nie chce ci sie szukac, to lepiej odpusc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 jak nie chce ci sie szukac, to lepiej odpusc.Szukam i gdybym znalazl to napewno bym ci nie zabieral Twojego bardzo cennego czasu Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Szukam i gdybym znalazl to napewno bym ci nie zabieral Twojego bardzo cennego czasunaprawde... http://forum.purepc.pl/index.php?s=&sh...t&p=3065699 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) naprawde... http://forum.purepc.pl/index.php?sh...t&p=3065699 No ok ale czy plyty sa takie same czy roztaw otworow na sekcje zasilania nb ,sb jest taki sam moja plyta to p5q Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez steve69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) zawsze mozesz sie podlaczyc do jakiegos tematu... Co do mosfetow to w tej chwili nie masz praktycznie zadnego innego wybotu nz bloczki EK, no chyba ze Sam skonczy projektowac swoje, ale chyba juz z pol roku to robi.... do tego sie obrazil i temat na forum zostal zamkniety... Na NB i SB dal bym moj ulubiony MCW30 Swiftecha (cenie go za uniwersalnosc i spory komplet zapinek) po 119pln za nowke, uzywka kolo 70-80pln (czyli od 140 do 238pln trzeba szykowac), choc musze przyznac ze jak bym mial skladac nowy zestaw z blokami EK na mofy to na NB i SB kupil bym tez EK Sam uzywalem HR-09 Type 2, dzialaly dosc fajnie i dawaly spokojnie rade, teraz zbieraja kurz w szafie bo zakupilem chyba do hobbystycznych celow wlasnie bloczki EK mosfet 3a czy jakos tak i tez jakos dzialaja :) Na NB/SB mam MCW30 i tez jestem zadowolony, nie zmniejszaja strasznie flowu i daja rade spokojnie. (wczesniej na SB siedzial Heatkiller z takiego smiesznego zestawu micro, do chlodzenia woda ramu i wlasnie SB - 3 bloczki z kroccami 5mm bodajrze i splitterami, czyli cos jak trojnik, tylko ze 2 krocce 8/10 i 1 4/5 czy cos, wynalazek super, jak sie go dobrze rozmiesci w ukladzie poprawia flow - dziala jak Swiftech ramcool, jako ze przesiadlem sie z wezy 8/11.2 na grubsiejsze tez juz kurz zbiera) EDIT: No ok ale czy plyty sa takie same czy roztaw otworow na sekcje zasilania nb ,sb jest taki sam moja plyta to p5qTak, beda pasowac... Tak samo jak HR-09 U i S Type 2... Co do bloczkow pisalem nawet w tej sprawie do Eddyego z EK i potwierdzil... Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez jedras77 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Sorry w takim razie za nowy temat i za moje lamerskie pytania ale nie sztuka jest wydac 2k i sie potem w domu w-ć dlatego pytam i bardzo bym chcial sprawe dopiac do konca Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Sorry w takim razie za nowy temat i za moje lamerskie pytania ale nie sztuka jest wydac 2k i sie potem w domu w-ć dlatego pytam i bardzo bym chcial sprawe dopiac do koncadlatego najpierw sie uzywa szukajki, a nie jeszcze ma pretensje. czesci jest duzo i wiecej. juz by lepiej bylo gdybys zlozyl sobie swoje i zapytal czy sie nadaje, niz czekac na gotowe. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 dlatego najpierw sie uzywa szukajki, a nie jeszcze ma pretensje. czesci jest duzo i wiecej. juz by lepiej bylo gdybys zlozyl sobie swoje i zapytal czy sie nadaje, niz czekac na gotowe.puki co nie mam do nikogo pretensji swoje oczywiscie mam poskladane ale nie jestem pewien czy wszystko pasuje na moja plyte ktorej nie ma jeszcze w ofercie bloczkow wiec PYTAM a ewentualnie moge dostac glupia odpowiedz. POzdrawiam i zdrowia życze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Sekcje zasilania sobie odpuść to jest przerost formy nad treścią. Sekcja na tym asusie mogła by pracowac nawet bez radiatora jest zimna umnie mam radiatorki zalmana i jest wszystko ok Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Wiec w takim razie olalem sekcje zasilania reszta zestawu to: Black Water O-Tank 170 Aquacomputer AquagratiX - HD 4870 Black Water Advanced 123 rev. 3.0 Laing DDC 12V 1RT D-Tek FuZion v2.0 - Universal Swiftech MCW30 - blok NB Mam nadzieje ze bedzie dobrze i wydajnie. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 i jeszcze coś na SB bo jak zdemontujesz fabryczne chłodzenie będziesz musiał zdjąć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Wiec w takim razie olalem sekcje zasilania reszta zestawu to: Black Water O-Tank 170 Aquacomputer AquagratiX - HD 4870 Black Water Advanced 123 rev. 3.0 Laing DDC 12V 1RT D-Tek FuZion v2.0 - Universal Swiftech MCW30 - blok NB Mam nadzieje ze bedzie dobrze i wydajnie. Pozdrawiam pompke mozesz wsadzic 1T, a na SB dorzuc drugiego swifa i bedzie ladnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 albo npisz do Maniakalnego... ma bodajrze 2xmcw30, D-teka, Laing D5 Vario, 1 bloczek na mosfety do Twojego ASUSA i jeden na commando. Do tego black ice pro 1x120 i 2x 120 w jakiejs przystepnej cenie nawet. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Dziekuje za wskazowki wszystko zostalo juz zamowione oczywiscie MCW30 x 2. Jak poskladam to podziele sie wrazeniami. Pozdrawiam Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam ponownie skladam juz te swoje klocki i jak zwykle ale...Jak sie okazuje potrzebny mi jest jeszcze jeden blok ( obok SB jest jeszcze jeden chip - nie mam pojecia co to jest!!! to cos poobklejane radiatorkami) teraz temperatury na procku idlle 46 stress 60-65 kurcze chyba troche za duzo no ale nic rzezbie dalej. Jakies wskazowki mile widziane Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez steve69 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Witam ponownie skladam juz te swoje klocki i jak zwykle ale...Jak sie okazuje potrzebny mi jest jeszcze jeden blok ( obok SB jest jeszcze jeden chip - nie mam pojecia co to jest!!! to cos poobklejane radiatorkami) teraz temperatury na procku idlle 46 stress 60-65 kurcze chyba troche za duzo no ale nic rzezbie dalej. Jakies wskazowki mile widzianesprawdz czy bloczek dobrze dociska i czy jest dobrze odpowietrzony uklad. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 sprawdz czy bloczek dobrze dociska i czy jest dobrze odpowietrzony uklad. dociska dobrze jest dokrecony na maksa moze to pasta Zalmana ZM-STG1 niby dobra ale mam jakies mieszane uczucia co do niej uklad juz jest raczej odpowietrzony zmienie jutro paste zobacze Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 dociska dobrze jest dokrecony na maksa moze to pasta Zalmana ZM-STG1 niby dobra ale mam jakies mieszane uczucia co do niej uklad juz jest raczej odpowietrzony zmienie jutro paste zobaczeja uzywam tej pasty i mam dobre odczucia. bloczek nie powinien byc dokrecony na maxa jesli ma sprezynki. moze jednak gdzie pecherzyki zostawy. potrzes troche sprzetem i sprawdz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 ja uzywam tej pasty i mam dobre odczucia. bloczek nie powinien byc dokrecony na maxa jesli ma sprezynki. moze jednak gdzie pecherzyki zostawy. potrzes troche sprzetem i sprawdz.może zły program pomiaru temperatur, jesli tak to odejmnij 10* i temperatury wyglądają bardziej realne Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 może zły program pomiaru temperatur, jesli tak to odejmnij 10* i temperatury wyglądają bardziej realneA jaki to jest dobry program ja uzywam everesta i core temp (chyba ze to cos z czujka w procku byly takie problemy ale nie znam szczegolow) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czolo7 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) nie lepiej ustawic wentyle na chlodnicy, zeby wciagaly a nie wyciagaly powietrze z budy? a wlasnie....podlanczales juz kable zasilajace do mobo?...bo na fotce wyglada, ze moze byc problem z podpieciem zasilania kolo proca... Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez czolo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 nie lepiej ustawic wentyle na chlodnicy, zeby wciagaly a nie wyciagaly powietrze z budy? a wlasnie....podlanczales juz kable zasilajace do mobo?...bo na fotce wyglada, ze moze byc problem z podpieciem zasilania kolo proca... Uwazam ze lepiej wyciagac z budy gorace powietrze niz do niej pchac (a naprawde jest goraca grafika robi swoje) i tak chyba sie skonczy druga chlodnica zobacze. Tak zasilanie podpialem wczesniej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JaX_CCC Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ale w ten sposób dmuchasz na chłodnicę cieplejszym powietrzem aniżeli zasysając z zewnątrz zimniejsze. Ciepłe wyciągasz z budy wentylem z tyłu budy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
HeretyK Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) zastaw tak jak masz bo przy regularnym wywiewie będzie różnica 2-3* między buda a otoczeniem co do czytnika temperatur musisz miec core temp by meeron z tematu o e8xxx Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez HeretyK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
steve69 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 zastaw tak jak masz bo przy regularnym wywiewie będzie różnica 2-3* między buda a otoczeniem co do czytnika temperatur musisz miec core temp by meeron z tematu o e8xxxznalazlem rzeczywiscie temp nizsze o 10 C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...