Kriss345 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) WITAM Kupilem ostatnio nowy procek AMD athlon XP 1,8GHZ I mam taki problem we wlasciwosciach mojego komputera kompyter czyta go jeszcze jak starego procka czyli AMD duron 1,16Ghz ;/ a w biosie i na roznych programach czyta go jako AMD athlon XP tylko ze tez 1.16Ghz DLACZEGO TAK JEST CZEMU MI PISZE 1.1GHZ CZY ON PRACUJE NORMALNIE JAKO 1.8Ghz CZY JAKO 1.16Ghz CO MAM ZROBIC ??? POMOZCIE Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez lolek123 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serantor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 pomÓżcie Sprawdzałeś w biosie jak czytany jest procesor? Gdzie go kupiłeś? Jeśli jest to sklep, na procesorze jest nazwa i taktowanie jak na pudełku, a w biosie pokazuje coś innego to reklamuj. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Procesor odkupilem od kuzyna bo mial ze starego kompa a w biosie czyta go noramlonie jaki AMD Athlon u kuzyna normalnie czytalo go jako 1.8Ghz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serantor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Procesor odkupilem od kuzyna bo mial ze starego kompa a w biosie czyta go noramlonie jaki AMD Athlon u kuzyna normalnie czytalo go jako 1.8Ghz Widziałeś, ze czytało czy kuzyn mówił? Żeby się nie okazało, że kuzynek zrobił Cię w jajo. Sprawdź jak czyta u Ciebie. Masz aktualnego biosa? Może to tam trzeba szukać przyczyny. Jak wykrywa Ci we właściwościach systemu? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 widzialem u kuzyna byl 1.8ghz a tego kompa mial z kafejki odkupionego . Moze powiesz mi krok po kroku gdzie mam wejsc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serantor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 widzialem u kuzyna byl 1.8ghz a tego kompa mial z kafejki odkupionego . Moze powiesz mi krok po kroku gdzie mam wejsc ?? ppm- prawy przycisk myszy ppm na Mój komputer =>Właściwości=>Zakładka sprzęt=>Menadżer urządzeń=> i rozwijasz zakładkę Procesory (powinna być 6 od dołu) Przepisz to co tam masz. Sprawdź jeszcze w biosie po przepisaniu nazwy z menadżera urządzeń Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 AMD Duron[tm] processor a w biosie mi pisze przy wlaczaniu komputera AMD ATHLON XP ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serantor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 AMD Duron[tm] processor a w biosie mi pisze przy wlaczaniu komputera AMD ATHLON XP ;/ Jakaś walnięta sztuka chyba... Sprawdzałeś taktowanie w biosie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Jakaś walnięta sztuka chyba... Sprawdzałeś taktowanie w biosie? no własnie możne mnożnik przestawiony lub FSB Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 nie sprawdzaelm to co mam zrobic ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serantor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 nie sprawdzaelm to co mam zrobic ?? Sprawdzić. Jeśli taktowanie jest 1,8 to trudno po prostu tak go będzie wykrywać. Jeśli 1,1 to pokaż kuzynowi i niech oddaje kase. Taktowanie obliczysz działaniem mnożnik*fbs. Znaczek * oznacza oczywiście mnożenie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mensir67pl Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 o ile się nie mylę w tym procku powinno byc FSB: 266MHz x 7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Weszłem w biosa i znalazlem takie wiadomosci CPU Clock multiplier [11.5x] FSB Frequency [100Mhz] DRAM Frequency [133Mhz] a jak kliknalem w Operating Frequency setting to wyskoczyly 3 opcje do wyboru (1150Mhz,1533 , manually) moze jak bym klinol na 1533 to by wyla wieksza czestotliwosc ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serantor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Weszłem w biosa i znalazlem takie wiadomosci CPU Clock multiplier [11.5x] FSB Frequency [100Mhz] DRAM Frequency [133Mhz] a jak kliknalem w Operating Frequency setting to wyskoczyly 3 opcje do wyboru (1150Mhz,1533 , manually) moze jak bym klinol na 1533 to by wyla wieksza czestotliwosc ?? Zakładasz 2 tematy w jednej sprawie, po co? http://forum.purepc.pl/temat/socket-462-a-slot-a/69/problem-z-procesorem/272580/#entry3066742 W tamtym temacie war3 podał Ci już rozwiązanie problemu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rosolini Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Weszłem w biosa i znalazlem takie wiadomosci CPU Clock multiplier [11.5x] FSB Frequency [100Mhz] DRAM Frequency [133Mhz] a jak kliknalem w Operating Frequency setting to wyskoczyly 3 opcje do wyboru (1150Mhz,1533 , manually) moze jak bym klinol na 1533 to by wyla wieksza czestotliwosc ??zapewne masz athlona 1800+ a nie 1800mhz - ustaw fsb na 133 i będzie OK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 mozesz mi pomoc jak to ustawic i czy nic sie nie zepsuje ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serantor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 mozesz mi pomoc jak to ustawic i czy nic sie nie zepsuje ?? W każdym biosie ta opcja jest w innym miejscu. Nic się nie zepsuje. Napisałeć Weszłem w biosa i znalazlem takie wiadomosci CPU Clock multiplier [11.5x] FSB Frequency [100Mhz] [...] To 100MHz zmieniasz na 133. Tak BTW poświęć 5 min na sprawdzanie pisowni swoich postów, bo daje po oczach. Firefox podkreśli Ci wszystkie błędy. Absolutnie nie piszę tego złośliwie, po prostu drażni mnie taki brak poszanowania dla języka. Pozdr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 fire foxa to ja mam :P a tak to sorki ale jak sie nie myle ta opcja fsb byla chyba zablokowana ;/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Serantor Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 fire foxa to ja mam :P a tak to sorki ale jak sie nie myle ta opcja fsb byla chyba zablokowana ;/ Sprawdź i wtedy napisz. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kriss345 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Byla zablokowana tylkotam trzeba bylo zmienic tak jak mowilem na 1533Mhz i juz mam 1.54 dzieki wam :) pozdro;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...