Granat Opublikowano 10 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 10 Maja 2009 Czy na jakimś polskim serwisie można znaleźć test płyt głównych am2+/am3?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
corlleone Opublikowano 18 Maja 2009 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2009 Witaj Pci też mam płytkę MSI KA790GX i dokładnie ten sam problem nawet już bios aktualizowałem i nic to niezmieniło. Ja poradziłem sobie z tym w ten sposób: 1. Zresetowałem bios i nic nieprzestawiając w biosie oprucz szyny FSB lub mnożnika proca udao się to zrobić, ale warunek jest taki że najpierw szyna FSB lub mnożnik. Wcześniej po resecie biosu ustawiałem w zakładce botowanie i inne żeczy i to był błąd , ponieważ po tym już tak jak pisałeś niedziałało podkręcanie . Ponieważ mam pamięci PDP Patriot Dual LLK 2x 2GB DDR2 EPP 800MHz CL4, bałem się że będzie problem ponieważ najpierw należy ustawić dla tych pamięci zasilanie na 2,2 V ale akurat to nieprzeszkadzało i z tego co pamiętam to chyba nawet można najpierw ustawić sobie napięcie i timingi na pamiątkach. 2. Drugi sposób jest banalnie prosty. Do płytki maż dołączone sterowniki i na krążku CD znajduje się program Dual Core Center za pomocą którego można podkręcać FSB i podnosić napięcia na rózne sposoby. Może te wskazuwki ci pomogą , a może poradziłeś sobie w inny sposób jeśli tak to napisz pls. Zastanawia mnie jeszcze jedna sprawa jeśli chodzi o te mobo. Przy starcie kompa płyta wydaje mase róznych dżwięków , najczęściej są to bardzo krutkie sygnały. Z tego co rozszyfrowałem to odpowiadaja one za podłaczone urządzenia do USB. Jak podłacze jedno urządzenie to jeden sygnał jak 2 to dwa sygnały i tak dalej. I tu pojawia się moje pytanie , czy ty też tak masz ? czy to normalne a jeśli tak to czy idzie to jakoś wyłączyć ? Poza tym mankamętem płyta wszystko rozpoznaje prawidłowo i jest stabilna. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bleidd Opublikowano 8 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 8 Grudnia 2009 Opłaca mi się brać ASUS M3A78-T za 235 zł z 6-miesięczną gwarą? Płyta używana, bez oryginalnego pudełka no ale ta cena.. Chodzi mi o wymianę procka w przyszłości na jakiegoś PII / AII Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...