Skocz do zawartości
p1tu

Mały Problem Z O/c :)

Rekomendowane odpowiedzi

Więc tak mam x2 3800+, reszty sprzętu nie będę wypisywał bo na pewno nie jest to wina jego.

Ustawiam mnożnik proca na 9 i ht na 230 oraz pamięci na 533 normalnie rusza, ale jak ustawie już ht na 240 to nie wstaje, jestem zielony z o/c czytalem na forum artykuł o kręceniu amd 64 ale nic mi to nie pomogło, pewnie o czymś zapomniałem, tylko o czym :) Zapewne taktowanie pamięci jest wtedy za wyskie, albo HT LINK bo tak taktowanie pamięci na 230 jest: 295 a HT link: 1150

Jeśli ktoś by mógł mi napisać albo nazwę opcji w biosie odpowiedzialnych za taktowanie pamięci oraz Ht link, albo równanie jak się to oblicza, kiedyś widziałem ale nie mogę znaleść.

Pewnie powiecie, że ide na łatwiznę, ale szukałem i jestem na tyle słaby, że za bardzo nie dam rady sam :(

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mnożnik ht przestaw na x3 i tyle.... na 90% to blokuje dalsze oc, albo wyjątkowo padaczny proc. A pozatym mogłbyś jednak napisać co masz bo może to mobo nie wyrabia...

Edytowane przez NeoMagNeT

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie napięcie na pamięciach?

Może je trochę zwiększ...

Poza tym w przypadku amd wysokie dzielniki pamięci ograniczają htt, a przynajmniej w przypadku szybszych pamięci, przy dzielniku wynikającym z oryginalnego taktowania to nie wiem może tak się nie dzieje...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi