Busik Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Witam, jestem nowy na ty forum więc się witam elo elo :P mam 700zł do wydania i chciał bym coś usprawnić w moim pc, poradźcie co?? Mój konfig: Cpu: AMD X2 3800+ @ 2.9 Mhz & Arctic Cooling Freezer 64 PRO Mobo: Asus M2N-SLI Deluxe RAM: Kingston Value RAm 2x1GB 667Mz GPU: Palit 8600GT sonic+ GPU 800 mhz/ MEM 1000mhz PSU:OCZ Stealth X Stream 600W Ja myślałem nad wymianą grafiki na radeona 4870, ale płyta ma SLI więc jeśli chciał bym dołożyć drugą grafe był by problem :blink: Proszę was o radę :D :D :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) weź HD4850. SLI z 8600gt to on połknie. I jeszcze kasy zostanie. Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez krzysiek9920 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtriX Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Poza tym na tej plycie SLI masz x8 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Źle mnie zrozumiałeś nie chcę dokładać drugiego 8600GT bo to bezsensu ale jeśli kupił bym radka 4870 a potem chciał bym dokupić drugiego nie było by to możliwe bo płyta ma sli. <_< Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek9920 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Źle mnie zrozumiałeś nie chcę dokładać drugiego 8600GT bo to bezsensu ale jeśli kupił bym radka 4870 a potem chciał bym dokupić drugiego nie było by to możliwe bo płyta ma sli. <_<Nie warto się bawic w CF/SLI. Jedna szybka karta graficzna wystarczy w zupełności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) Jeśli koniecznie ma być SLI to GTX 260 jest porównywalny z HD 4870 ale droższy. Jednak uważam podobnie jak przedmówcy - wystarczy Ci jedna mocna karta. Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 HD4870 może się trochę nudzić przy tym procu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Wydaje mi się że nie opłaca się dokładać 120zł do GTX 260 i chyba kupię jednego radka 4870 jeśli mówicie ze sie CF nie opłaca. A tak pozatym to ciągle wierzę w wielki powrót AMD :rolleyes: a co myslicie o procku nie będzie blokował karty?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) No może trochę przyblokować, ale jeśli już to nie będzie tragedii, a proca na wiele szybszego pod AM2 nie kupisz. Tu masz tescik proców. edit: Albo ten. Swój możesz porównać do Phenoma 9550 @ 2.8 GHz. Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Proca zmienię jak wyjdą jakieś w 45 nm a teraz chyba kupię tego radeona 4870 a co byście polecili zmienić w tym pc?? tak aby było tanio a wydajnie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 (edytowane) Za 700 zł to kartę. Jak masz więcej hajsu to możesz myśleć o zmianie platformy + jakaś karta, bo sama zmiana platformy Ci niewiele da. Edytowane 7 Sierpnia 2008 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Busik Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie ja nie chcę zmieniać platformy na Intela <_< To jak myślicie wystarczy wymiana grafiki?? jak narazie?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość MaRuH Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) Platformę masz jeszcze w miarę OK, sama zmiana grafy na kartę pokroju HD4850/4870 wystarczy spokojnie i sprzęt w nowych grach będzie się całkiem dobrze spisywał. Sam mam HD4850 na X2 @ 2,7 i nie jest źle i w grach i w windzie. Możesz jeszcze pomyśleć nad dokupieniem jednej kości ramu 1GB aby mieć te 3GB. Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez maruh Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adamlop Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 No może trochę przyblokować, ale jeśli już to nie będzie tragedii, a proca na wiele szybszego pod AM2 nie kupisz. Tu masz tescik proców. edit: Albo ten. Swój możesz porównać do Phenoma 9550 @ 2.8 GHz. Szkoda że nie podali minimalnych, po co nam średnie, jak to nic nie mówi. Srednia będzie 35, a spadek do min 15 i już jest kupa na maxa Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Wystarczy przejść stronę dalej i mamy minimalne - link. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...