MeoPL Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 witam moją mobo p5e szlag trafił;/ na złom;( chce kupic nowe mobo o wysokim fsb procka c2d8400 ktorego te kupie chce mocno skrecic co proponujecie a moze jednak p35 co tym myslicie dobra stabilna plyta o fajnym oc i co s do kwoty 500zł? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BLiT Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 7 Sierpnia 2008 Asus P5Q Deluxe za 500zł , ale imho wersja P5Q-E za 400 jest już naprawdę ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Myślę, że jak masz taką kwotę to nie ma sensu p35. Weź to co Blit podał Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MeoPL Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 ok wszystko fajnie ładnie ale czym w sumie sie te płyty różnią od siebie prócz zasilania ASUS p5Q pro , P5q-e i wkoncu wersja delux . bo mieć 100zł w kieszenia a taka samą płytę to dla mnie różnica .Wszystkie z tego co widziałem są 8 fazowe więc git . Ale może ktoś mnie przekona może dlaczego nie mam wziąć np P5Q-E a wersje delux droższą o 100zł ?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mattis Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Różnica między p5q pro a p5q-e to ilość złącz pci-e , chłodzeniem i P5q-e ma chyba dwie sieciówki wbudowane... Zaś P5q deluxe ma 16-fazowe zasilanie procesora, potężniejsze chłodzenie ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hardy99 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) Jako alternatywę dla Asusa P5Q-E daje taką DFI jak ja mam. Płyta kręci się dobrze, aczkolwiek dopiero na najnowszym BIOSie - link. Plusy - dobre chłodzenie, dużo opcji w BIOSie, rozłożenie elementów idealne, wysokie OC Minusy - brak Firewire, słaba (ALC885) karta muzyczna Ja też miałem spory dylemat jak kupowałem coś na P45. P5Q Pro radziłbym sobie odpuścić - słabe chłodzenie chipsetu i brak chłodzenia mofsetów na górze. P5Q-E to niezły wybór dla kogoś komu wystarczy jeden slot PCI, mi były potrzebne 2 i dlatego odpadała od razu. Z Asusów została mi jedynie najtańsza wersja - P5Q. Z MSI poza P45 Neo-2 (wtedy za 440 zł) nie było niczego sensownego. Dlatego za niecałe 400 zł kupiłem wtedy DFI, trochę przez sentyment do marki, bo słyszałem o problemach na starych BIOSach, ale nie żałuje. edit: DFI ma już na powrót w miarę normalną cenę. Tak więc możesz się nią zainteresować. Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez hardy99 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) odgrzewam temat szukam niedrogiej płyty, ale najwyżej cenię sobie stabilność oc planuje do 400fsb, może niewiele więcej chcę uniknąć chałaśliwych wentylatorów z czasem możliwe CrossFire (planuję zakup Radka 4850, tylko czekam na HiS IceQ4) Asus ma płyty lepsze i gorsze (myslałem na P5Q pro, ze względy na 2 porty PS/2), DFI nigdy nie miałem - a opinie niezłe, MSI niedrogie - a wydaje sie sensowne w sumie gdyby nie CrossFire to brałbym Asusa Commando ;] PS: przydałyby mi się równiez przyciski Power i Reset na mobo, bo często trzyamma kompa 'na pająku' i odpalanie gwoździem bywa kłopotliwe ;P Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez Burning Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...