MFrost Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Problem mam taki, że windows xp pro w menadzerze urzadzen w ogole nie widzi takieo sprzetu jak karta sieciowa. Ale zaczne moze od poczatku. Komputer na ktorym nie widac karty sieciowej mial wczoraj zmieniony dysk oraz zostala dolozona druga kosc pamieci o takiej samej wielkosci jak pierwsza, tylko innej firmy. Teraz komp ma 2X 512 DDR. Dysk który wczoraj włozylem do tego kompa pochodzil z komputera o prawie identycznej konfiguracji, czyli ten sam model plyty glownej, no moze napedy optyczne byly inne, ale modele dyskow te same. Na płytach głownych tych kompow sa zintegrowane karty muzyczne, sieciowe i graficzne. Płyte sa intelowskie bodajze chipset 915. Wczoraj po takiej zamiance wszystko chodzilo. Siec tez. A dzisiaj jeszcze odkrzylem procesor, bo sie strasznie grzal, ale nie wydaje mi sie zebym cos uszkodzil. No i po takim zabiegu temperatura procka sporo spadla. No ale niestety okazalo sie ze siec nie dziala. Nie widac karty sieciowej. Probowalem w biosie wylaczyć a poniej wloczyc sieciowke. Instalowalem stery jeszcze raz, ale nic to nie dalo. Moze ktos ma pomysl co z tym zrobic? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dYBEK Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Hmm... reinstalacja systemu? :huh: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Albo przynajmniej naprawianie systemu, tzw. nakładkę. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MFrost Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 No tak tylko dlaczego 1 dzien działalo a teraz nie. Po za tym nakładka to jest bezpieczna czynność. Na kompie jest baza SQL z WF Maga. Moze lepiej przeinstalowac xp, ale nigdy nie instalowalem sql servera i nie wiem czy sobie poradze. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...