Skocz do zawartości
EDDY

Blok Nukleon - recenzja

Rekomendowane odpowiedzi

Swietnie ze wreszcie doszliscie/doszlismy ( :wink: ) do consensus omnium.

W zwiazku z nim nadal ciesze sie zaczepiscie ze mam bezglosna MJ 1000 8)

Powinna mi wystarczyc, nawet jak rozbuduje system :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to tylko przy Nukleonie tak jest ze temp. mało albo wcale nie zależy od przepływu ??  

czy inni ludzie po zmianie pompki mieli takie zjawiska ??

U mnie jest podobnie z tym, że razem z pompką zmieniłem zbiornik na troszkę większy.

Efekt jest taki, że układ z pompką AquaEl (250) i pojemnikiem ok. 2l ma osiągi lepsze od AquaShut (600) i pojemnikiem 1,2 l.

Różnica jest rzędu 2-3 C na korzyść AquaEl.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

czy to tylko przy Nukleonie tak jest ze temp. mało albo wcale nie zależy od przepływu ??  

czy inni ludzie po zmianie pompki mieli takie zjawiska ??

U mnie jest podobnie z tym, że razem z pompką zmieniłem zbiornik na troszkę większy.

Efekt jest taki, że układ z pompką AquaEl (250) i pojemnikiem ok. 2l ma osiągi lepsze od AquaShut (600) i pojemnikiem 1,2 l.

Różnica jest rzędu 2-3 C na korzyść AquaEl.

Cos to jakies podejrzane jest. Na Nukleonie? Moze zmiana pompki na mniejsza dala wieksza wydajnosc chlodnicy niz spadku na bloku.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Cos to jakies podejrzane jest. Na Nukleonie? Moze zmiana pompki na mniejsza dala wieksza wydajnosc chlodnicy niz spadku na bloku.

Uspokoje Cię... Nie mam Nukleona tylko RedBox + GrayBox, kolega pytał jak to jest na innych blokach więc napisałem :)

A wyniki też mnie troszkę zdziwiły... Może pewnym wytłumaczeniem będzie ten trochę większy zbiornik?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi