Holman Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 ok wreszcie doszlismy do porozumienia, peace panowie w takim razie :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reed Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Swietnie ze wreszcie doszliscie/doszlismy ( :wink: ) do consensus omnium. W zwiazku z nim nadal ciesze sie zaczepiscie ze mam bezglosna MJ 1000 8) Powinna mi wystarczyc, nawet jak rozbuduje system :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 no pewnie że wystarczy :) jedyne co może nie wystarczyć to chłodzenie wody :) ae to też da się zmieić :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 czy to tylko przy Nukleonie tak jest ze temp. mało albo wcale nie zależy od przepływu ?? czy inni ludzie po zmianie pompki mieli takie zjawiska ?? U mnie jest podobnie z tym, że razem z pompką zmieniłem zbiornik na troszkę większy. Efekt jest taki, że układ z pompką AquaEl (250) i pojemnikiem ok. 2l ma osiągi lepsze od AquaShut (600) i pojemnikiem 1,2 l. Różnica jest rzędu 2-3 C na korzyść AquaEl. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lukas20 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 czy to tylko przy Nukleonie tak jest ze temp. mało albo wcale nie zależy od przepływu ?? czy inni ludzie po zmianie pompki mieli takie zjawiska ?? U mnie jest podobnie z tym, że razem z pompką zmieniłem zbiornik na troszkę większy. Efekt jest taki, że układ z pompką AquaEl (250) i pojemnikiem ok. 2l ma osiągi lepsze od AquaShut (600) i pojemnikiem 1,2 l. Różnica jest rzędu 2-3 C na korzyść AquaEl. Cos to jakies podejrzane jest. Na Nukleonie? Moze zmiana pompki na mniejsza dala wieksza wydajnosc chlodnicy niz spadku na bloku. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PioZ Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Cos to jakies podejrzane jest. Na Nukleonie? Moze zmiana pompki na mniejsza dala wieksza wydajnosc chlodnicy niz spadku na bloku. Uspokoje Cię... Nie mam Nukleona tylko RedBox + GrayBox, kolega pytał jak to jest na innych blokach więc napisałem :) A wyniki też mnie troszkę zdziwiły... Może pewnym wytłumaczeniem będzie ten trochę większy zbiornik? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotr.y Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 jest to e nie trzeba pomki o duzej wydajnosci zeby schlodzila miedz 250-600 wystarcza jedyny problem to odprowadzenie ciepla z ukladu do nagrzewnicy i z nagrzewincy do powietrza Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...