Skocz do zawartości
ChiNziR

Komputer Strasznie Się Grzeje

Rekomendowane odpowiedzi

Witam!

Mam problem... Otóż komputer strasznie mi się grzeje... Mój config to:

Athlon XP 2200+ <-- cooler nie wiem jaki Język

768 MB RAM

Ge Force 6600 GT Win Fasta <-- cooler od producenta

zasilacz Delta 300W

Po ok 1.5 godzinie gry czuję jak obudowa jest gorąca; temp. GPU wynosi ok 66 C, otoczenia 52 C, procka ok 70 C.

Dodam, że mój procek jest tuż pod zasilaczem, a cooler pompuje powietrze właśnie na zasilacz i to właśnie on jest najbardziej ciepły.

Proszę o pomoc...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli to moze być źle zamontowany.. Z reszta ten zasilacz raczej nie należy do najlepszych..

moja obudowa i płyta główna tak właśnie razem "się dobrały", że inaczej nie da rady i ciepłe powietrze będzie pompowane na zasilacz

PS w tym momencie po ok. 20 min od włączenia kompa mam:

temp. płyty głównej: 52 C

temp. procesora: 58 C

temp. otoczenia procesora graficznego: 37 C

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wygląda sprawa wentylacji obudowy? Myślę, że wentylator wdmuciach!ący z przodu obudowy powinien pomóc, jeśli nadal będzie mało, to dorzuć wentylator wydmuciach!ący z tyłu. Później pozostaje jedynie wymiana chłodzenia.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jak wygląda sprawa wentylacji obudowy? Myślę, że wentylator wdmuciach!ący z przodu obudowy powinien pomóc, jeśli nadal będzie mało, to dorzuć wentylator wydmuciach!ący z tyłu. Później pozostaje jedynie wymiana chłodzenia.

predzej jakis dobry wyciagajacy, bo nie bedzie mial jak wyciagnac powietrza jak walnie wdmuciach!acy, a tak w budzie bedzie podcisnienie i sie powietrze zawsze znajdzie do wyciagniecia. ogolnie to mog;bys wrzucic wentyl wyciagajacy na tyl budy i jakies chlodzenie na procka. wtedy miodzio.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

predzej jakis dobry wyciagajacy, bo nie bedzie mial jak wyciagnac powietrza jak walnie wdmuciach!acy, a tak w budzie bedzie podcisnienie i sie powietrze zawsze znajdzie do wyciagniecia. ogolnie to mog;bys wrzucic wentyl wyciagajacy na tyl budy i jakies chlodzenie na procka. wtedy miodzio.

tyle że nie mam miejsca na wentyl z tyłu obudowy :angry:

jedynie z boku jak już :blink:

co do procka to już znalazłem rozwiązanie... gorzej z kartą graficzną

mój WinFast 6600GT mocno się grzeje... normalnie na GPU jest 48 - 50, a w stresie (po ok godzinie grania) nawet 70 C (i to bez obudowy), nie wiem co z tym zrobić (mam oryginalne chłodzenie)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

tyle że nie mam miejsca na wentyl z tyłu obudowy :angry:

jedynie z boku jak już :blink:

co do procka to już znalazłem rozwiązanie... gorzej z kartą graficzną

mój WinFast 6600GT mocno się grzeje... normalnie na GPU jest 48 - 50, a w stresie (po ok godzinie grania) nawet 70 C (i to bez obudowy), nie wiem co z tym zrobić (mam oryginalne chłodzenie)

to raczej rormalne temperatury :D

jak masz z boku, to wrzuc dmuchajacy, na niskich obrotach. pomoze troche :) chyba ze kupisz jakies tanie chlodzenie na procka.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Na moim GF FX5500 bardzo łatwo się go montowało. Jedynie na mobo zawadzał mi o PCI i musiałem zmienić płytę główna na taką która ma trochę miejsca pod AGP (włąsnoręczne wyciągnięcie PCI to nie był najlepszy pomysł dla mojego starego AsRocka)..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi