ChiNziR Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam! Mam problem... Otóż komputer strasznie mi się grzeje... Mój config to: Athlon XP 2200+ <-- cooler nie wiem jaki Język 768 MB RAM Ge Force 6600 GT Win Fasta <-- cooler od producenta zasilacz Delta 300W Po ok 1.5 godzinie gry czuję jak obudowa jest gorąca; temp. GPU wynosi ok 66 C, otoczenia 52 C, procka ok 70 C. Dodam, że mój procek jest tuż pod zasilaczem, a cooler pompuje powietrze właśnie na zasilacz i to właśnie on jest najbardziej ciepły. Proszę o pomoc... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) Jeśli cooler pompuje powietrze właśnie na zasilacz to moze być źle zamontowany.. Z reszta ten zasilacz raczej nie należy do najlepszych.. Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez stivo Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChiNziR Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Jeśli to moze być źle zamontowany.. Z reszta ten zasilacz raczej nie należy do najlepszych.. moja obudowa i płyta główna tak właśnie razem "się dobrały", że inaczej nie da rady i ciepłe powietrze będzie pompowane na zasilacz PS w tym momencie po ok. 20 min od włączenia kompa mam: temp. płyty głównej: 52 C temp. procesora: 58 C temp. otoczenia procesora graficznego: 37 C Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
svende Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nie da rady zamontować tak zasilacza, żeby pompował powietrze do środka. Chyba nie powiesz, że odwróciłeś wentylator w zasilaczu lub że wtyczke 230V masz w srodku obudowy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Nic takiego nie napisał. To Cooler z chłodzenia CPU dmucha mu w stronę zasilacza.. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChiNziR Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 dokładnie tak jak piszesz ;) ma ktoś jeszcze jakieś pomysły na obniżenie temp? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dYBEK Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Jak wygląda sprawa wentylacji obudowy? Myślę, że wentylator wdmuciach!ący z przodu obudowy powinien pomóc, jeśli nadal będzie mało, to dorzuć wentylator wydmuciach!ący z tyłu. Później pozostaje jedynie wymiana chłodzenia. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Jak wygląda sprawa wentylacji obudowy? Myślę, że wentylator wdmuciach!ący z przodu obudowy powinien pomóc, jeśli nadal będzie mało, to dorzuć wentylator wydmuciach!ący z tyłu. Później pozostaje jedynie wymiana chłodzenia.predzej jakis dobry wyciagajacy, bo nie bedzie mial jak wyciagnac powietrza jak walnie wdmuciach!acy, a tak w budzie bedzie podcisnienie i sie powietrze zawsze znajdzie do wyciagniecia. ogolnie to mog;bys wrzucic wentyl wyciagajacy na tyl budy i jakies chlodzenie na procka. wtedy miodzio. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChiNziR Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 predzej jakis dobry wyciagajacy, bo nie bedzie mial jak wyciagnac powietrza jak walnie wdmuciach!acy, a tak w budzie bedzie podcisnienie i sie powietrze zawsze znajdzie do wyciagniecia. ogolnie to mog;bys wrzucic wentyl wyciagajacy na tyl budy i jakies chlodzenie na procka. wtedy miodzio. tyle że nie mam miejsca na wentyl z tyłu obudowy :angry: jedynie z boku jak już :blink: co do procka to już znalazłem rozwiązanie... gorzej z kartą graficzną mój WinFast 6600GT mocno się grzeje... normalnie na GPU jest 48 - 50, a w stresie (po ok godzinie grania) nawet 70 C (i to bez obudowy), nie wiem co z tym zrobić (mam oryginalne chłodzenie) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 tyle że nie mam miejsca na wentyl z tyłu obudowy :angry: jedynie z boku jak już :blink: co do procka to już znalazłem rozwiązanie... gorzej z kartą graficzną mój WinFast 6600GT mocno się grzeje... normalnie na GPU jest 48 - 50, a w stresie (po ok godzinie grania) nawet 70 C (i to bez obudowy), nie wiem co z tym zrobić (mam oryginalne chłodzenie) to raczej rormalne temperatury :D jak masz z boku, to wrzuc dmuchajacy, na niskich obrotach. pomoze troche :) chyba ze kupisz jakies tanie chlodzenie na procka. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChiNziR Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 a jaki cooler polecilibyście na moją 6600GT (AGP)? chodzi mi o jaiś w miarę tani (ok. 50 zł) :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 a jaki cooler polecilibyście na moją 6600GT (AGP)? chodzi mi o jaiś w miarę tani (ok. 50 zł) :wink:mysle ze wystarczylby PENTAGRAM FREEZONE XC-70 Al+ P 7100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChiNziR Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 mysle ze wystarczylby PENTAGRAM FREEZONE XC-70 Al+ P 7100 ale słyszałem że z tym modelem jest problem podczas montażu (można ukruszyć rdzeń) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stivo Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Na moim GF FX5500 bardzo łatwo się go montowało. Jedynie na mobo zawadzał mi o PCI i musiałem zmienić płytę główna na taką która ma trochę miejsca pod AGP (włąsnoręczne wyciągnięcie PCI to nie był najlepszy pomysł dla mojego starego AsRocka).. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ChiNziR Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 (edytowane) a co sądzicie o tym: Arctic Cooling Silencer NV 1 rev.2 lub o tym: NV Siencer 5 Rev.3 Edytowane 11 Sierpnia 2008 przez ChiNziR Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...