Filemonka Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam. Ostatnio nabyłam modem pod neostrade - Edimax ADSL2+. Mam tez 15 m kabel sieciowy. Problem polega na tym, ze podłączyłam router pod jeden komputer i działa. wszystko jest ok, dopóki nie wkładam kabla sieciowego i nie podpinam po drugiego kompa i na drugim komputerze wcale go nie znajduje. Nic się nie pojawia, nie ma internetu. Drugi komputer jest nowy i nigdy nie było na nim neta. Nie wiem co muszę zrobić, żeby internet działał na obydwu komputerach. Troszkę jestem zielona i proszę o pomoc ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dYBEK Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) 1. Sprawdź sterowniki karty sieciowej w komputerze, spróbuj przeinstalować lub zainstaluj je, jeśli jeszcze ich nie ma. 2. Sprawdź, czy w ustawieniach karty sieciowej masz włączone "uzyskaj adres ip automatycznie". 3. Sprawdź konfigurację routera. EDIT: Probowalas restartowac router? Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez dYBEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...