PeterMac Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) Jak w temacie czy tak mocny zasilacz nie bedzie jakos nadmiernie obciążał mi instalacji w domu ? mam zamiar używać go jedynie do napędzania jednej karty graficznej GTX 280 reszta konfiga w sygnaturce ? Czy taki zasilacz przy mniejszym obciążeniu nie uzywa maksymalnej swojej mocy bo nie bardzo sie orientuje jak to jest. Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez PeterMac Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Jak w temacie czy tak mocny zasilacz nie bedzie jakos nadmiernie obciążał mi instalacji w domu ? mam zamiar używać go jedynie do napędzania jednej karty graficznej GTX 280 reszta konfiga w sygnaturce ? Czy taki zasilacz przy mniejszym obciążeniu nie uzywa maksymalnej swojej mocy bo nie bardzo sie orientuje jak to jest. Będzie brał tyle ile będzie potrzebował. Przy takim zestawie taka 1000czka będzie brać tyle co taka 500tka Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Jak w temacie czy tak mocny zasilacz nie bedzie jakos nadmiernie obciążał mi instalacji w domu ? mam zamiar używać go jedynie do napędzania jednej karty graficznej GTX 280 reszta konfiga w sygnaturce ? Czy taki zasilacz przy mniejszym obciążeniu nie uzywa maksymalnej swojej mocy bo nie bardzo sie orientuje jak to jest.A mozna wiedziec po co Tobie 1000W zasilacz do kompa ktory ledwo ciagnie z 400-500W?? IMO to tak troszke bezsensu. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 no ok ale taki GTX 280 z tego co wiem wymaga przynajmniej 550W zasilacza a na przyszlosc sie przyda zapas do SLi Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mib Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 no ok ale taki GTX 280 z tego co wiem wymaga przynajmniej 550W zasilacza a na przyszlosc sie przyda zapas do SLi550W dla calego kompa!!!! A tak naprawde to te dane sa sporo zawyzone. Dobry zasilacz 600W powinien uciagnac SLI z 2 280GTX Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PeterMac Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 ok przekonaliście mnie wzielem slabsza zasilke bo naczytalem sie ze Antec z seri Quattro ma jakieś problemy z zasilaniem kart 8800, wzielem Corsair CMPSU-620HXEU i tak SLi nie planuje. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...