michalczar7 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam, Dzisiaj dotarla paczuszka z accelero twin turbo, wiec wzialem sie za montaz. Po rozkreceniu referenta, wedle instrukcji przykrecilem twin turbo. Oczywiscie wczesniej zalozylem radiatorki. Po podlaczeniu do kompa zero sygnalu na monitor. Nie wiem jak to mozliwe. Wiatraczki rozkrecaja sie na 10 sekund po czym ustaja. Powtarza sie to dwa razy potem juz sie nie krecą. Nie wiem czego moze byc to wina, zainstalowalem chlodzenie tak jak w instrukcji z tym ze dalem wlasna paste coollaboratory liquid pad. Z nerwow nie wytrzymalem i zalozylem referenta spowrotem bo juz myslalem ze spieprzylem grafe, ale na chlodzeniu referencyjnym wszystko chodzi. Ktos wie czego to moze byc przyczyna? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Witam, Dzisiaj dotarla paczuszka z accelero twin turbo, wiec wzialem sie za montaz. Po rozkreceniu referenta, wedle instrukcji przykrecilem twin turbo. Oczywiscie wczesniej zalozylem radiatorki. Po podlaczeniu do kompa zero sygnalu na monitor. Nie wiem jak to mozliwe. Wiatraczki rozkrecaja sie na 10 sekund po czym ustaja. Powtarza sie to dwa razy potem juz sie nie krecą. Nie wiem czego moze byc to wina, zainstalowalem chlodzenie tak jak w instrukcji z tym ze dalem wlasna paste coollaboratory liquid pad. Z nerwow nie wytrzymalem i zalozylem referenta spowrotem bo juz myslalem ze spieprzylem grafe, ale na chlodzeniu referencyjnym wszystko chodzi. Ktos wie czego to moze byc przyczyna?zaloz TT jeszcze raz. moze gdzies kapnales pasta, albo zle zalozyles i cos sie stykalo czy cos. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalczar7 Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 zaloz TT jeszcze raz. moze gdzies kapnales pasta, albo zle zalozyles i cos sie stykalo czy cos.Wiem ze podczas usowania starej pasty z rdzenia bylo jej troche wokol niego tzn zjechala mi pasta z rdzenia obok, mozliwe ze to tego wina? Ale przeciez na chlodzeniu referencyjnym dziala:/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Wiem ze podczas usowania starej pasty z rdzenia bylo jej troche wokol niego tzn zjechala mi pasta z rdzenia obok, mozliwe ze to tego wina? Ale przeciez na chlodzeniu referencyjnym dziala:/dlatego mowie, wyczysc ladnie wszystko i zaloz ponownie. moze cos za mocno przykreciles czy cos i sie karta w luk wygiela... czasami tez sie tak dzieje i moze nie dzialac, choc to tlyko przypuszczenia. skoro na referencie dziala, to na TT tez musi. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalczar7 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 dzisiaj rokrecilem wszystko spowrotem, wyczyscilem pieknie wokol rdzenia, nalozylem paste tym razem zalman stg1. I wiatraczki zaczely sie krecic, teperatura w spoczynku utrzymywala sie przez pol godziny na 48 stopniach. Potem wylaczylem komputer aby zamontowac karte muzyczna i sieciowa. Po wlaczeniu wiatraki sie juz nie krecily a temperatura dochodzila do 85 stopni. Nic grafy nie ruszalem, nie wiem co jest grane. odpiadlem chlodzenie podpialem znowu. wiatraki rozkrecily sie, zatrzymaly i tak dwa razy. Potem juz ani rusz. A temperatura wciaz rosla. Szlag mnie trafia. Ktos ma jakis pomysl? Czy to mozliwe zeby accelero twin turbo bylo zrypane? moze ta wtyczka od wiatraków cos chrzani Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 dzisiaj rokrecilem wszystko spowrotem, wyczyscilem pieknie wokol rdzenia, nalozylem paste tym razem zalman stg1. I wiatraczki zaczely sie krecic, teperatura w spoczynku utrzymywala sie przez pol godziny na 48 stopniach. Potem wylaczylem komputer aby zamontowac karte muzyczna i sieciowa. Po wlaczeniu wiatraki sie juz nie krecily a temperatura dochodzila do 85 stopni. Nic grafy nie ruszalem, nie wiem co jest grane. odpiadlem chlodzenie podpialem znowu. wiatraki rozkrecily sie, zatrzymaly i tak dwa razy. Potem juz ani rusz. A temperatura wciaz rosla. Szlag mnie trafia. Ktos ma jakis pomysl? Czy to mozliwe zeby accelero twin turbo bylo zrypane? moze ta wtyczka od wiatraków cos chrzaninie wiem jak to wyglada, ale gdzie podpiales wtyke z wiatrakow z TT? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
michalczar7 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 nie wiem jak to wyglada, ale gdzie podpiales wtyke z wiatrakow z TT?tam gdzie byla podpieta wtyczka z chlodzenia referencyjnego, gdzies w rogu karty Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 tam gdzie byla podpieta wtyczka z chlodzenia referencyjnego, gdzies w rogu kartyheh :D bajer jest taki, ze karta moze dawac zbyt male zasilanie. bo to jest tak: jak rade kstartuje dostaje max zasilanie na wentyl, a pozniej spada do 20% a to jest zbyt duzy spadek dla TT. jak sie karta nagrzeje do ok 75-80 to wtedy zalaczy 100% na wentylu. ale nie sprawdzaj :P nie mozesz podpiac tego chlodzenia pod mobo? jak nie, to musisz podniesc obroty wentyla. jak masz asusa to nie ma problemu wejdz w smart doctora i podkrec i bedzie chodzic. jak nie, to mozesz sprobowac go sciagnac, choc nie wiem czy na innej zadziala. jednymi slowy, musisz zwiekszyc obroty, ktore daje karta. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Rozwiązaniem może być podłączenie wentyla do molexa... Problemem może być to, czy aby karta nie będzie się pluć o to, że nie ma podłączonego wentylatora do wtyczki na karcie. Ale faktycznie, może mieć mało prądu - w końcu Twin Turbo to 2 wentyle 80mm :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Rozwiązaniem może być podłączenie wentyla do molexa... Problemem może być to, czy aby karta nie będzie się pluć o to, że nie ma podłączonego wentylatora do wtyczki na karcie. Ale faktycznie, może mieć mało prądu - w końcu Twin Turbo to 2 wentyle 80mm :) to nie o to chodzi ze malo pradu, po prostu radek sam steruje wentylem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Witam Wlasnie zalozylem Accelero TT na mojego radzia 4870. Temp idle/stres 46/54 :D z tym ze wiatrzaczki na max :/ Niestety nie dzialaja po podlaczeniu do zlacza w karcie :/ Na razie chodza wiec z maksymalna predkoscia, bo mam je podlaczone przez przejsciowke do molexa i co sparawilo ze jest troche glosno. na razie wytrzymam ten halas ale na czasie staje sie troche uciazliwy. musze cos wymyslic by troche spowolnic te wiatraczki ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zalman FanMate chyba się nada. A jak niewielkim kosztem, to podłącz pod 7V. Będzie kompromis. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Nie wiem czemu ale wiatraczki zaczely dzialac normalnie I co najwazniejsze jest cicho :D ale temperatura w idle wynosi teraz 50 stopni Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...