Skocz do zawartości
-=YoGi=-

Budowa Układu - Kolejnosc Podlaczania...

Rekomendowane odpowiedzi

kombinuje jak tu zbudowac uklad. no i mam w sumie tylko 2 opcje, jesli chcem, zeby uklad byl przejrzysty, a nie byl plontanina wezy...

rez-pompka-gpu-cpu-chlodnica-rez

i

rez-pompka-chlodnica-cpu-gpu-rez

nie bedzie przeszkadzalo, ze nagrzany plyn leci do reza przez pompke i dopiero na chlodnice?

i male pytanie do ludzi majacych rez EK - czy jak zrobie polaczenie z gory, to jest problem z odpowietrzaniem?

Edytowane przez -=YoGi=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rez-pompka-gpu-cpu-chlodnica-rez

i

rez-pompka-chlodnica-cpu-gpu-rez

nie bedzie przeszkadzalo, ze nagrzany plyn leci do reza przez pompke i dopiero na chlodnice?

To zależy od pompki, ale nie powinno jej to zbytnio zaszkodzić, bo różnica będzie niewielka. Aczkolwiek myślę, że pierwsze rozwiązanie lepsze.

Edytowane przez dYBEK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur:

jaki nagrzany plyn? Woda w ukladzie zamknietym ma praktycznie wszedzie taka sama temperature, zwlaszcza przy mocnej pompce z duzym flowem, moze ze 2C roznicy bedziesz mial miedzy "przed chlodnica" a "za chlodnica" wiec wszystko jedno...

Nagrzany plyn to mozesz miec jak pompki nie wlaczysz wcale...

Zreszta DDC moze do 70 albo nawet 90C pracowac, potem sama sie wylaczy - zabezpieczenie i nic jej nie bedzie...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

:mur:

jaki nagrzany plyn? Woda w ukladzie zamknietym ma praktycznie wszedzie taka sama temperature, zwlaszcza przy mocnej pompce z duzym flowem, moze ze 2C roznicy bedziesz mial miedzy "przed chlodnica" a "za chlodnica" wiec wszystko jedno...

Nagrzany plyn to mozesz miec jak pompki nie wlaczysz wcale...

Zreszta DDC moze do 70 albo nawet 90C pracowac, potem sama sie wylaczy - zabezpieczenie i nic jej nie bedzie...

moze i tak. tylko jak pompka mi sie wylaczy, to gorzej bedzie z kompem :D

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

ino tyle to sam wiem :D

To po co pyta :P

Poza tym jak nie chcesz miec plataniny wezy jak to ujales w pierwsym poscie - to metoda prob i bledow moj drogi. Nikt nie poda Ci schematu zeby weze super przebiegaly. Albo dasz zdjecie budy i wtedy mozemy ( forumowicze ) cos poradzic. A tak to tylko gdybanie :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

dobra, nie widze problemu :)

Dołączona grafika

rozkminialem tak, ze chlodnica na przod, pompka przykrecona do zatoki 5,25 w gore (D5), nad nia rezerwuar. dysior poszedl by nad chlodnice na Scythe HDD Stabilizer II

w sumie nie wiem jeszcze jak ciezko bedzie przebrnac przez to z wezami 11,2/15,9 :P i jakie korzysci mi to da wzgledem TRUE i Accelero.

Edytowane przez -=YoGi=-

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

rez EK 150

chlodnica jeszcze nie sprecyzowana, bo czekam czy jeszcze sie pojawi BW Adv. 123, (..)

chłodnica w qlingu jest, a mierzyłeś czy starczy ci miejsca na napędy jak chłodnicę dasz na przód? jakie graty będziesz chłodził?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

chłodnica w qlingu jest, a mierzyłeś czy starczy ci miejsca na napędy jak chłodnicę dasz na przód? jakie graty będziesz chłodził?

ta, w qlingu jest, ale date przyjecia juz 2-gi raz przekladaja. graty jak w podpisie, pozniej przejscie na E84 i HD48xx

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi