-=YoGi=- Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) kombinuje jak tu zbudowac uklad. no i mam w sumie tylko 2 opcje, jesli chcem, zeby uklad byl przejrzysty, a nie byl plontanina wezy... rez-pompka-gpu-cpu-chlodnica-rez i rez-pompka-chlodnica-cpu-gpu-rez nie bedzie przeszkadzalo, ze nagrzany plyn leci do reza przez pompke i dopiero na chlodnice? i male pytanie do ludzi majacych rez EK - czy jak zrobie polaczenie z gory, to jest problem z odpowietrzaniem? Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dYBEK Opublikowano 8 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Sierpnia 2008 (edytowane) rez-pompka-gpu-cpu-chlodnica-rez i rez-pompka-chlodnica-cpu-gpu-rez nie bedzie przeszkadzalo, ze nagrzany plyn leci do reza przez pompke i dopiero na chlodnice? To zależy od pompki, ale nie powinno jej to zbytnio zaszkodzić, bo różnica będzie niewielka. Aczkolwiek myślę, że pierwsze rozwiązanie lepsze. Edytowane 8 Sierpnia 2008 przez dYBEK Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 nie bedzie przeszkadzalo, ze nagrzany plyn leci do reza przez pompke i dopiero na chlodnice? :mur: jaki nagrzany plyn? Woda w ukladzie zamknietym ma praktycznie wszedzie taka sama temperature, zwlaszcza przy mocnej pompce z duzym flowem, moze ze 2C roznicy bedziesz mial miedzy "przed chlodnica" a "za chlodnica" wiec wszystko jedno... Nagrzany plyn to mozesz miec jak pompki nie wlaczysz wcale... Zreszta DDC moze do 70 albo nawet 90C pracowac, potem sama sie wylaczy - zabezpieczenie i nic jej nie bedzie... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 :mur: jaki nagrzany plyn? Woda w ukladzie zamknietym ma praktycznie wszedzie taka sama temperature, zwlaszcza przy mocnej pompce z duzym flowem, moze ze 2C roznicy bedziesz mial miedzy "przed chlodnica" a "za chlodnica" wiec wszystko jedno... Nagrzany plyn to mozesz miec jak pompki nie wlaczysz wcale... Zreszta DDC moze do 70 albo nawet 90C pracowac, potem sama sie wylaczy - zabezpieczenie i nic jej nie bedzie... moze i tak. tylko jak pompka mi sie wylaczy, to gorzej bedzie z kompem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Ogolnie nie ma zadnego znaczenia kolejnosc klockow w ukladzie. Jak chcesz byc spokojny to daj pompke za rezem - tak zeby z niego ciagnela wode ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ogolnie nie ma zadnego znaczenia kolejnosc klockow w ukladzie. Jak chcesz byc spokojny to daj pompke za rezem - tak zeby z niego ciagnela wode ;)ino tyle to sam wiem :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 ino tyle to sam wiem :D To po co pyta :P Poza tym jak nie chcesz miec plataniny wezy jak to ujales w pierwsym poscie - to metoda prob i bledow moj drogi. Nikt nie poda Ci schematu zeby weze super przebiegaly. Albo dasz zdjecie budy i wtedy mozemy ( forumowicze ) cos poradzic. A tak to tylko gdybanie :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jedras77 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 najlepiej fotka bydy z zaladowanymi do niej wszystkimi rupieciami, ktore masz w tej chwili... to tez ma jednak znaczenie gdzie np popakowales dyski itd... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) dobra, nie widze problemu :) rozkminialem tak, ze chlodnica na przod, pompka przykrecona do zatoki 5,25 w gore (D5), nad nia rezerwuar. dysior poszedl by nad chlodnice na Scythe HDD Stabilizer II w sumie nie wiem jeszcze jak ciezko bedzie przebrnac przez to z wezami 11,2/15,9 :P i jakie korzysci mi to da wzgledem TRUE i Accelero. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez -=YoGi=- Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 a jaka chłodnica i rez? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 a jaka chłodnica i rez?rez EK 150 chlodnica jeszcze nie sprecyzowana, bo czekam czy jeszcze sie pojawi BW Adv. 123, jesli nie to pewnie poleci TC PA120.3 pompek D5/mc655, gpu -swif mcw60-r, cpu Koolance by Malik :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hoobcio540 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 rez EK 150 chlodnica jeszcze nie sprecyzowana, bo czekam czy jeszcze sie pojawi BW Adv. 123, (..) chłodnica w qlingu jest, a mierzyłeś czy starczy ci miejsca na napędy jak chłodnicę dasz na przód? jakie graty będziesz chłodził? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 chłodnica w qlingu jest, a mierzyłeś czy starczy ci miejsca na napędy jak chłodnicę dasz na przód? jakie graty będziesz chłodził?ta, w qlingu jest, ale date przyjecia juz 2-gi raz przekladaja. graty jak w podpisie, pozniej przejscie na E84 i HD48xx Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arni Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 To że jest 2-4 dni to nie znaczy że będzie pojutrze tylko ty jak ja kupisz wtedy zamówią ... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malik Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 cpu Koolance by Malik :P A ja Ci go sprzedalem ? Bo nie pamietam jakies wiazacej rozmowy :razz: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
-=YoGi=- Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 A ja Ci go sprzedalem ? Bo nie pamietam jakies wiazacej rozmowy :razz:bo cie nigdy nie ma ;p Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...