Alieno Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) Na wstępie chciałbym powiedziec wam tyle, ze kompletnie się na tym nie znam, potrzebuję internetu do komputera stacjonarnego, laptopa oraz iphone, mam neostradę. Do tej pory miałem liveboxa, ale rozłączało go kilka razy dziennie, potrzebny mi jest jakiś router, w miarę tani który nie będzie się rozłączał! I pytanie jeszcze, bo nie znam się na tym : potrzebuję tylko routera zeby miec siec wi-fi w domu? To cos jak livebox? czy jeszcze cos musze kupic? Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez Alieno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 (edytowane) Potrzebujesz routera z aneksem a, ponieważ masz internet na łączach TP. Zeby odbierac internet wi-fi powineś miec w laptopie karte wi-fi, na stacjonarnym >>kartę sieciowo jeżeli chesz mieć internet niebezprzewodowo albo >>karte wi-fi na usb jeśli chcesz mieć bezprzewodowo Polecam http://allegro.pl/item408357274_pentagram_...w_5lat_qos.html Dom mam duży śmiga po całej chacie, pomimo dużo przeszkód. Edytowane 9 Sierpnia 2008 przez lemoniada Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SpAceR Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Do tej pory miałem liveboxa, ale rozłączało go kilka razy dziennie, potrzebny mi jest jakiś router, w miarę tani który nie będzie się rozłączał! Polecam PENTAGRAM Cerberus P 6331-042 Jest duża szansa że na słabej linii Pentagram w ogóle nie złapie synchro. A rozłączenia świadczą o tym że linia nie jest za dobra. Alieno - podaj parametry linii telefonicznej (SNR / Attenuation). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alieno Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Właśnie to chyba nie tak, bo dopóki miałem te zwykłe modemy TP Thompsona i Sagema, to nie rozłączało wcale często, a terraz jak przerzuciłem się na liveboxa to mi rozłącza. Parametry linii telefonicznej? A skąd to wziąc? Aha, i mam neo 2mb, jesli to ma jakies znaczenie. Nie zalezy mi na jakims tam wielkim zasięgu, router ze stacjonarnym może byc połączony przewodowo, moze byc bezprzewodowo, nie wiem jak lepiej, chcę zeby poprostu nie rozłączał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
apofiss Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Pentagram to kiszka; polecam linksysa. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) Dokładnie, ja bym nie brał Penta, Bierz linksysa np. WAG200G i zapominasz o nim :). Ale wszystko zależy ile możesz przeznaczyć max kasy na ruter. Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez rmvbhd Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alieno Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Chce miec porządny router który sie nie rozłącza, jak kupie taki do 100zł to dobrze, jak kupie do 200 już troche mniej dobrze, ale też może byc, a jak do 200 nie kupie to powiedzcie mi jaki i będę zbieral fundusze :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
q8ic Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Bierz linksysa np. WAG200GMam - żadnych problemów. Chociaż vifi nie testowałem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alieno Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 No on moze byc do stacjonarnego podłączony kablem, i głównie na stacjonarnym zależy mi żeby nie rozłączało, wifi na laptopie to już swoją drogą, dla mamy do przeglądania stron tylko, więc od czasu do czasu może rozłączyc :P http://allegro.pl/item408589263_linksys_ro..._neo_slask.html Ten? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lemoniada Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Bierz linksysa np. WAG200G hahah krzyz na droge spomnisz moje slowo jak kupisz linksya Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alieno Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) Mieszacie mi w głowie, juz mialem go zamawiac a teraz piszesz, że krzyż na drogę... i co ja mam zrobic? moze uargumentujcie dlaczego np. to a nie tamto :) Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez Alieno Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 WAG200G, zainstalowałem kilkanaście sztuk i nie ma z nimi żadnych problemów. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_OskaR Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 A który byłby najlepszy, jeśli chodzi o QoS? Lubię sobie w coś pyknąć i nie chcę lagów- patrzyłem na http://ui.linksys.com/files/WAG200G/1.00.09/QoS.htm - podanie portu i ustawienie wyższego priorytetu załatwi sprawę? Jest możliwe bezlagowe granie i normalna praca na innym kompie? Pomijam zabawę z Tomato itp. Lepiej WAG200G-EU czy WAG200G-E1 (czy to po prostu błąd na skąpcu)? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 WAG200G-EU ma annex A i jest przeznaczony na linie analogowe, a WAG200G-E1 posiada annex B i będzie się łączył tylko na liniach cyfrowych. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alieno Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 A ja jaki mam brac,bo nie mam pojecia co to te linie cyfrowe, analogowe ;> Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzynek1 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 neostrada jest na linii analogowej Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Alieno Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Moze jeszcze się ktos wypowie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MuStaFaa Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 No ja uzywam WAG200G-EU i nie moge narazie narzekac. Podłączone mam na kablu 2 kompy i lapka bezprzewodowo. Aczkolwiek zasieg WiFi moglby byc troche lepszy, jak dla mnie za słaby. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piotrjancy Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Używam również tego routera do dawna, dzieli neta (neo1MB) na dwa kompy - oba przez wifi, sygnał idealny mam w całym domu jak i na podwórku, net jest u mnie wykorzystywany na maxa i jeszcze mi się nie zdarzyło by router się zawiesił czy coś w tym stylu. Zresztą tematów takich było od groma i każdy jak na razie poleca ten router - kupuj w ciemno na pewno się nie zawiedziesz. Instalujesz raz i zapominasz że masz jakiś router. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pęczuś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 (edytowane) Mam duzo komputerów w domku po wifi i polecam rownież linksys wag200g ! - dziala idealnie zero zwieszeń itp itd.. bardzo dobry ruter... POLECAM! Zapomniałem napisac.. smiga na neo 6mbit. Edytowane 17 Sierpnia 2008 przez Pęczuś Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...