anx239 Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Stoję przed zakupem dysku 1TB (SATA2). Podstawowym parametrem, który mnie interesuje jest temperatura pracy. Najważniejsze jest aby był w miarę możliwości jak najmniej ciepły. Który wybrać ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Najcichszy i najchłodniejszy z 1TB to zdecydowanie WD10EACS z serii Green. http://www.westerndigital.com/en/products/...amp;language=en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryfmz Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Ita Kaze i będziesz miał dysk chłodny:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
anx239 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Ita Kaze i będziesz miał dysk chłodny:) Tam gdzie chcę zamontować ten dysk nie ma na nic innego miejsca. Może Samsung F1 będzie najchłodniejszy ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gryfmz Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Tam gdzie chcę zamontować ten dysk nie ma na nic innego miejsca. Może Samsung F1 będzie najchłodniejszy ? Ja wiem jedno 500GB WD Green jest niezłą grzałką. Ostatnio brat składał kompa i wsadził tam taki dysk i jak dla mnie to on był za ciepły. Wydawało mi się, że jest on cieplejszy od mojej barakudy 7200.10 250GB. Może trafił na taki grzejący sie egzemplarz Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Polar Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Może Samsung F1 będzie najchłodniejszy ? Na pewno nie. Do końca tygodnia bede mieć WD5000AACS bo jedyna rzecz która teraz słyszę w kompie jest AAKS w SQD, odpisze co i jak. Dobra stałem się szczęśliwym posiadaczem WD5000AACS. Powiem jedno - dla dysk po zamontowaniu SQD jest niesłyszalny. Po przesiadce z WD3200AAKS w kwesji szumu jest jak 1 a 0, rzecz niedyskutowalna. Szum talerzy - nie słyszę. Odgłos szukania - na granicy słyszalności. Sprawdzane wieczorem przy zamkniętych oknach a komp mam mocno wyciszony. W dzień dysk jest całkowicie niesłyszalny - chodzi o odgłos szukania. HDD jest zamknięty w SQD zawinięty na dnie obudowy w gąbkę akustyczną. Temperatury o jakieś 8-9 stopni mniej niż AAKS - obecnie 32, SQD jest zimne. W kwestii wydajności w testach syntetycznych jest trochę wolniejszy niż AAKS o jakieś 6-7 MB/s. W realu absolutnie nie widzę różnic a mam wrażenie jest że nawet szybciej. Dysk oceniam 10/10. Seria Green Power to po prostu must have dla cichofili. Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez razor1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...