Skocz do zawartości
Bulizzor

Problem Z Odczytem Płyty

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam spory problem - tzn zgrywałem zdjecia z aparatu na plyte dvd celem archiwizacji - dogrywałem co jakis czas jak sie uzbierało wiecej fotek. Wszystko pieknie bylo do dzis jak próbowałem sprawdzić ostatnio nagrane fotki. I tu niespodzianka. Wchodzę na plyte spokojnie, do folderów ze zdjeciami też, natomiast zmieniając widok na miniaturki w windowsie zauwazylem ze nie wszystkie uzyskały podgląd. Spróbowałem je otworzyc no i sie pozawieszało. Spróbowalem pozniej zdjecia skopiować na dysk i też nici z tego - zwiecha. Poradzcie jak je odzyskać! Probowalem programem badcopy pro ale sie zawiesza przy próbie odzyskania plików juz na poziomie step 2/5 (wyboru dysku z którego ma odzyskać). Co robić? Fotki są mojego ojca i nie mogę ich stracić...jest ich kilka tysięcy...Może zbyt duża ilość plików na płycie wiesza wszystko? Płytka dobrej firmy (sony) bez rys, trzymana z dala od pól magnetycznych a tu nagle zdycha? Czyżby kolejne (chyba czwarte) dogranie ją dobiło? Pomóżcie mi odzyskać fotki...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Rozumiem, że korzystałeś z multisesji? Ja czasem też miałem z tym problem - raz chodziło wszystko na innym odtwarzaczu, raz chodziło tylko to co było ostatnio dograne a raz nie chodziło nic <_< tak więc staram się unikać korzystania z wielosesyjności. A programy do odzyskiwania i naprawiania danych? Choć posądzam, że to rozwiązanie będzie mało skuteczne, bo albo będą przekłamania w kolorach albo fragmentami uszkodzone zdjęcie, choć spróbuj...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

a jednak się da ;) na innych plytach dogrywalem multisession disk i nie było problemów...teraz się przejechałem. Wszystkie programy do odzyskiwania sie zacinają przy próbie odzyskania plików, choć jednym powiodło mi się przywrócić jedną fotkę tylko trochę inną niż oryginalna :/

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi