Bulizzor Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Witam Mam spory problem - tzn zgrywałem zdjecia z aparatu na plyte dvd celem archiwizacji - dogrywałem co jakis czas jak sie uzbierało wiecej fotek. Wszystko pieknie bylo do dzis jak próbowałem sprawdzić ostatnio nagrane fotki. I tu niespodzianka. Wchodzę na plyte spokojnie, do folderów ze zdjeciami też, natomiast zmieniając widok na miniaturki w windowsie zauwazylem ze nie wszystkie uzyskały podgląd. Spróbowałem je otworzyc no i sie pozawieszało. Spróbowalem pozniej zdjecia skopiować na dysk i też nici z tego - zwiecha. Poradzcie jak je odzyskać! Probowalem programem badcopy pro ale sie zawiesza przy próbie odzyskania plików juz na poziomie step 2/5 (wyboru dysku z którego ma odzyskać). Co robić? Fotki są mojego ojca i nie mogę ich stracić...jest ich kilka tysięcy...Może zbyt duża ilość plików na płycie wiesza wszystko? Płytka dobrej firmy (sony) bez rys, trzymana z dala od pól magnetycznych a tu nagle zdycha? Czyżby kolejne (chyba czwarte) dogranie ją dobiło? Pomóżcie mi odzyskać fotki... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Orgiusz Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Masz pod reka inny naped? Ladowales plyte do odtwarzacza w kinie domowym? [; Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 9 Sierpnia 2008 Napęd mysle ze jest spoko - sprawdzalem na innych płytach. Czyta je bez problemu... Ale jutro sprobuje w odtwarzaczu dvd puścić. Zobaczymy co i jak. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 No i kicha... Na odtwarzaczu dvd przy próbie otwarcia pliku wyskakuje komunikat: "jpeg data corupted" lub "jpeg data error". Pytanie teraz jak odzyskać te zdjęcia? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
borsuk_1 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Rozumiem, że korzystałeś z multisesji? Ja czasem też miałem z tym problem - raz chodziło wszystko na innym odtwarzaczu, raz chodziło tylko to co było ostatnio dograne a raz nie chodziło nic <_< tak więc staram się unikać korzystania z wielosesyjności. A programy do odzyskiwania i naprawiania danych? Choć posądzam, że to rozwiązanie będzie mało skuteczne, bo albo będą przekłamania w kolorach albo fragmentami uszkodzone zdjęcie, choć spróbuj... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Dokladnie multisesja na tej plycie chyba z 4 razy. Probowalem badcopy pro ale sie zawiesza, jakie programy jeszcze polecacie? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Specyfikacja DVD nie przewiduje multisesji... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bulizzor Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 a jednak się da ;) na innych plytach dogrywalem multisession disk i nie było problemów...teraz się przejechałem. Wszystkie programy do odzyskiwania sie zacinają przy próbie odzyskania plików, choć jednym powiodło mi się przywrócić jedną fotkę tylko trochę inną niż oryginalna :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...