luki24 Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 (edytowane) Cześć chłopaki :razz: . Tak jak w temacie nadarzyła się okazja aby zrobić upgrade mojego potworka :lol2: . Zamierzam przerzucić się z amd na intela gdyż potrzebuje wydajniejszego kompa. Komputer będzie służył przeważnie do gier czasami do grafiki (Quada nie potrzebuje), Złożyłem taki zestaw Cpu: Intel Core 2 Duo E8400 Mobo: Asus P5Q-E Cooler na CPU: Zalman CNPS9700 NT lub ThermalRight Ultra-120 eXtreme + Fander FX120-B Ram: ?? Mam problem jaki cooler wybrać zależy mi na bardzo wydajnym chłodzeniu powietrznym. Mam obawy co do ThermalRight gdyż czytałem ze firma wypościła serie z krzywymi podstawkami a nie zamierzam szlifować coolera. Nie wiem jakie wybrać dobre pamięci do OC - zmierzam podkręcić procka do 4ghz.. A-Daty czy Mushkiny?? Czekam na wasze wskazówki i porady. :rolleyes: Edytowane 10 Sierpnia 2008 przez luki24 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Widzę, że zamierzasz sporo wydać na cooler - w takim razie, lepszy będzie TR - jeżeli podstawka będzie krzywa, chyba można ją zareklamować, nie? Pamięci obu marek są dobre, lecz lepiej będą kręciły się Mushkiny, chociażby HP2 czy XP2. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...