Sid Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Witam! Swego czasu zrobiłem sobie na "poketacza" mały program, który działa dzielnie jako baza tankowań. Dzięki temu za każdym razem gdy tankuję mogę zobaczyć kilka danych statystycznych. Ot, pomyślałem, że może kogoś zainteresuje i sam go będzie używał. Żeby nie mówić na sucho, screen: Link do krótkiego opisu i howto: http://sid.iglu.cz/?page_id=36 Link do pobrania: http://sid.iglu.cz/Baza/Bazatankowan.zip UWAGA! Do działania wymaga zainstalowanego Compact Framework 3.5. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 zeby to jeszcze na symbiana bylo ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mihalo Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 niektórych ich statystyki mogą przerazić zbytnio, czasem lepiej nie wiedzieć..:) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Xaz Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 zajebisty pomysł, szkoda że nie mam na czym z niego korzystać :] bo potem w domu to można zapomnieć Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
siwy05 Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 sie napewno przyda wiec zasysam :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Swatkat Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 No właśnie, na symbiana nie ma czegoś takiego? W komórce by się instalnęło i baja. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 No właśnie, na symbiana nie ma czegoś takiego? W komórce by się instalnęło i baja.Nie wiem niestety. Przynajmniej ja nie planuję póki co przenosić tego na inne platformy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
thermalfake Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 przyda się w najbliższym czasie... dzięki Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Przemol^N Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Bardzo fajne. Dałoby sie dorobic wersje VGA?:) Moge nawet dac na jakies piwo za czas powiecony. Przyczepię się jedynie do tego "Jeśli lokalizacja w telefonie" Ogólnie bardzo dobra robota. Gratuluję. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Masz racje z tym telefonem. Napisane z rozmachu, bo mój pocket był kupiony jako "telefon" i tak o nim najczęściej mówię ;) Poprawię. Co do wersji VGA dużo roboty by nie było - nie obiecuję, ale jak w najbliższym czasie będę coś działał w C# to się za to właśnie wezmę ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 mi tam wystarcza excel :) od dwoch lat sobie zapisuje. Wystarczy dlugopis miec w aucie, zapisac stan licznika na paragonie i do portwela. Jak sie zbierze troche i jest wolna chwila to wklepie i jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 e tam kto w dzisiejszych, skomputeryzowanych czasach dlugopisu uzywa ;) ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
skinny500 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Fajna rzecz, też zassałem ale póki co dopiero dwa tankowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 e tam kto w dzisiejszych, skomputeryzowanych czasach dlugopisu uzywa ;) ;) Zamiast dlugopisu zapisuje w komorce w wybieranych numerkch te 5 cyferek :P Pozniej w exella. Na symbiana nie ma nic tak rozbudowanego, jedynie do obliczania spalania/100km cos jest i to w javie, wiec bida z nedza. Wiec i ja rowniez podpisuje sie pod prosba o przeniesienie na symbiana s60v3. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fidel Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 tyrtum pyrtum, dlugopis the best jest. szybko, bezproblemowo i wiadomo jaki przebieg do jakiego tankowania. Najwyżej w zimie 3a dmuchnąć żeby atrament troche sie rozgrzał. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Eh, bardzo zaawansowany kawalek stali pod maska, a dlugopis w reku ;) Chociaz atrament jest JDM czy nie? ;) PS do autora: kiedy wersja na symbiana?? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Za stabilną wersję na Symbiana jestem gotowy zapłacić 25zł. Bardzo dobry pomysł. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Znalazlem jakis emulator win ce... tyle ze na win2003server nie dziala wiec nie moge odpalic.... http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kardas Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 17 Sierpnia 2008 Ja dam 15PLN. Trzeba poszukac chetnych i "dopingowac" autora. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Powiem Wam że nie spodziewałem się tak miłego i pozytywnego odbioru mojego programu. Bo sam jak pisałem to wersja testowa, ale póki co jakichś błędów nie ma widzę dużych. Jak coś to proszę pisać - będę poprawiał. Póki co jako pierwsze co zrobię to wersję VGA na Pocket PC. Widzę że dużo osób by chciało zobaczyć coś takiego na Symbiana. Zainteresuję się tym również. Ale terminu jako takiego nie podam. Czekajcie i... miejcie nadzieję ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Errorx Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Fajny program, jakbym zauwazyl przed wyjazdem na wakacje to bym juz uzyl ale i tak sie przyda :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Znalazlem jakis emulator win ce... tyle ze na win2003server nie dziala wiec nie moge odpalic.... http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en Raz czy dwa uruchomiłem na Windowsie z zainstalowanym Compact Frameworkiem, ale chyba tylko dlatego że Visual Studio działało... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Aktualny emulator(Device Emulator V3) dziala na kazdych(aktualnych) oknach, nawet x64. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) http://download.microsoft.com/download/8/7...vs_emulator.exe tu download jak ktos chetny ;) EDIT: tyle ze u mnie wciaz nie dziala ;) Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Ta, tylko zapomniałes wspomniec ze ten emulator jest bezuzyteczny. Strona downloadu http://www.microsoft.com/downloads/details...;displaylang=en Na dole są linki do Windows Mobile, bez którego emulator jest tylko do niczego niepotrzebnym programem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Neo_x Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 (edytowane) :mur: ... nie wazne ;) Edytowane 18 Sierpnia 2008 przez Neo_x Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pigmej Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Rozważ jeszcze dodanie opcji eksportu do pliku (txt, xls) oraz możliwość śledzenia w jednym programie dla wielu aut. Tak oto gotowy produkt za jakąś fajną cenę i na Allegro. Koniecznie wersja Symbian S60v3 :D I już jest pomysł na mały biznesik ("bo cienka renta" :lol2: ). Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Pigmej - dzięki za rady dot eksportu/kilku samochodów. ("bo cienka renta" :lol2: )Raczej "przyszły biedny student" ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sid Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Póki co dzisiaj _chyba_ wymodziłem wersję VGA. Bo trochę po omacku działałem bo za członek nie wiem jak zmusić emulator WM5 do działania w trybie real vga. Jedyne co mi się udało to na Windows Mobile 2003 , ale tam VGA ściemniane jest. Bardzo fajne. Dałoby sie dorobic wersje VGA?:) Moge nawet dac na jakies piwo za czas powiecony. Przyczepię się jedynie do tego "Jeśli lokalizacja w telefonie" Ogólnie bardzo dobra robota. Gratuluję.W związku z powyższym mógłbyś przetestować wersję VGA czy się nie sypie? Jest tam na stronie już wrzucona. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Sciągnij sobie paczke z WM6 Pl. Zawiera 6 wersji systemu w róznych opcjach ekranowych w tym vga. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...