Skocz do zawartości

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ma ktoś z was mysz X-755F lub XL-755F czy którąkolwiek z serii 755

bo nurtuje mnie taka sprawa

z boku, pod kciukiem jest joystick

jak on jest rozpoznawany w grze Counter Strike?

czy jest on widziany jako 4 przyciski czy jako jeden?

uprzejmie was proszę o wyjaśnienia mi tego zagadnienia

z góry dziękuję

Edytowane przez PRZEMKO83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Mam X-755FS. Świetna mycha. Nie sprawdzałem nigdy jej konfiguracji w grach typu CS, ale wydaje mi się, że joy powinien być wykrywany jako normalne cztery przyciski. Tylko jesli np. pod windowsem ustawiłes sobie jeden z przycisków np. jako F5 to w grze ustawiając przycisk będziesz miał w konfiguracji F5..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nic nie robiłem z myszką bo jej jeszcze nie kupowałem :D

czekam jak wejdzie do Polski wersja XL-750K

miałem X-750MF, dodatkowe przyciski pod kciukiem w grze widzi jako Przycisk Myszy 4 i 5

ciekaw jestem jak będzie w twojej

mógłbyś to sprawdzić dla mnie?

mam jeszcze kilka pytań do Ciebie

czy w twojej myszce pod rolką jest trzeci przycisk?

czy jest przewijanie w prawo i w lewo jak dawniej pod drugą rolka myszy, przy pomocy "wychylania" rolki w odpowiednią stronę?

Edytowane przez PRZEMKO83

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W tej chwili nie mam jak sprawdzic tego w grze, bo nie jestem nawet na swoim kompie i nie mam tu CS'a, ale jak coś sie uda sprawdzić, to dam Ci znać.

Co do Twoich pytań:

ad 1. Tak, jest trzeci przycisk

ad 2. Tak, wychylanie powoduje przewijanie w poziomie

---EDIT---

Miałem możliwość sprawdzenia joysticka w grze Frater. Przyciski sa wykrywalne, tylko pod warunkiem, że przypisze im jako działanie jakiś przycisk klawiaturowy (np. F8). Nie udało mi się przypisac przycisku, gdy mam ustawiony Wstecz, Dalej i dwa panele z przyciskami: NetJump i LuckyJump

Edytowane przez stivo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdziłem ten joy w CSie i wnisoki są następujące. Żeby było łatwie mi wytłumaczyć oznacze je: do góry - 1, do siebie - 2, w dół - 3, od siebie - 4, środkowy - 5. W konfiguracji CSa przyciski 2 i 4 są wykrywane jako Mouse4 i Mouse5. Pozostałe 3 są wykrywane tak jak je przypiszesz w Windowsie. Np. 5 mam jako F5 i tak mi go wykrywa. Z 1 i 3 jest tak samo. Ale np. pod 1 mam ustawiony skrót do otwierania Panelu sterowania i tego mi nie wykryło i musiałem przestawić na coś normalnego (np. F8). Podobnie z 3, bo mam ustawione jako LuckyJump czyli jedno z dwóch dostępnych podręcznych menu software'owych A4tech, więc tutaj też musiałem zmienić na coś zwykłego (F12). Przycisk 3xFire wykrywany jest jako Mouse1, a przycisk do zmiany DPI nie jest konfigurowalny i go nie wykrywa.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

To ja mam jeszcze jedno wazne pytanko apropo tej myszki!

Dołączona grafika

[Dziwne do tej pory jej nie ma nawet na allegro (znaczy najnowszej laserowej wersji XL-755K) :<]

Przechodzac do meritum. Czy trzymajac kciukiem myszke nie zdarzalo Ci sie przycisnac przypadkiem ktorys z 5 buttonow? Stawiaja duzy opor czy mozna dosc latwo podczas energicznych ruchow ktorys wcisnac, a moze jest pewien dyskomfort i trzeba lekko cofac kciuk?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ani razu nie zdarzyło mi się, żeby wcisnąc coś nie chcąco kciukiem. Opór.. Hmm.. Spróbuj kciukiem wcisnąć LPM/PPM - mniej więcej tak samo..

W dłoni leży mi idealnie, a na czerwonum okrągłym przycisku mam zgięcie kciuka..

Edytowane przez stivo

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi