koti Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 ze wzgledu na miejsce mojego pobytu i mozliwosc odliczenia od tego podatku zamowilem sobie dzisiaj della xps m1530. bedzie on co prawda z licencja visty, ale zainstalowany bedzie system niemiecki. czy musze w polsce kupic viste, czy wystarczy, ze bede mial ja sciagnieta z neta? i jak w przypadku zainstalowania innego systemu wyglada sprawa z partycja recovery? i druga sprawa jest klawiatura. tutaj sa klawiatury qwertz z umlautami i innymi, a wole miec klasyczna qwerty. czy wymiana takowego podzespolu to skomplikowany proces? naklejki raczej nie wchodza w gre, bo klawiatura jest srebrna, a nie widzialem naklejek w owym kolorze. sorry za brak polskich znakow, powod w pierwszym zdaniu. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 10 Sierpnia 2008 Co do visty to wystarczy ta niemiecka http://www.froggie.sk/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burns Opublikowano 11 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 11 Sierpnia 2008 co do wymiany klawiatury jeżeli uda Ci się dokupić na ebay,allegro wymiana to banał - jedna taśma, kilka zatrzasków,dwie śrubki i po krzyku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 a moze ktos napisac jak wyglada jednak sprawa z ta vista? mam ograniczone zaufanie do takich nakladek. ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
SGJ Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Jakich nakładek? Vista domyslnie uzywa pakietów jezykowych i nawet angielska(niemiecka, chinska, polska itd...) vista nie jest angielską wersją jezykowa tylko wersją z wgranym angielskim pakietem jezykowym. Vista jako system nie posiada zadnego języka. Wszystko zalezy od tego jaki pakiet jezykowy znajduje sie w systemie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
koti Opublikowano 6 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 6 Września 2008 no i niestety nakładka językowa nie działa tak jak powinna. po jej zainstalowaniu nie mogę wejść w wiele opcji systemowych i nie mogę otworzyć większości rzeczy z panelu sterowania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...