Skocz do zawartości
G73

E7200 Vs E8400

Rekomendowane odpowiedzi

Tez sie zaczalem rozgladac po prockach i zastanawiam sie nad zmiana... Co prawda moj P4 3.0GHz sie slicznie kreci (przynajmniej w teorii, ja wyciagnalem stabilnie ok. 4GHz), ale w razie kupna E7200 i ustawienia go na poziomie 3GHz+ powinienem odczuc roznice?

@peve:

W Twoim przypadku chyba musisz sie po prostu zdecydowac ile chcesz wydac... Mozesz kupic E7200 a za rok przesiadka na quada :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No i mógł je przetrzepać, najpierw pozbędzie sie "syfu", a potem pójdą selekty, albo i w tym samym czasie na innym koncie :D

Ponad dwa miesiące temu kupowałem u pablo328 procka e2140 i wykręcił się od razu na 3GHz

(wiem, że to nie rewelacja, ale tragedia to też nie jest ) więc raczej w selekcję się pablo nie bawił. Tym bardziej, że ten użytkownik raczej sprzedaje spore ilości procków. Ale jak jest w tym przypadku, to nie wiem :-)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ponad dwa miesiące temu kupowałem u pablo328 procka e2140 i wykręcił się od razu na 3GHz

(wiem, że to nie rewelacja, ale tragedia to też nie jest ) więc raczej w selekcję się pablo nie bawił. Tym bardziej, że ten użytkownik raczej sprzedaje spore ilości procków. Ale jak jest w tym przypadku, to nie wiem :-)

Ja też kupiłem w kwietniu od pablo328 E8200 i nie narzekam 3.6GHz przy 1,2V :rolleyes:

A i z kosztami wysyłki można sie dogadać. Jestem zadowolony - oby takich wiecej na Allegro

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no i kupilem E8500, mam nadzieje ze nie bedzie problemu z oblsuga polowkowego mnoznika na mojej plycie :?:

jego oznaczenie to Q814, z tego co czytalem w temacie to powinien sie ladnie podkrecic

p.s.

cena jaka mi zaspiewali za tego procka to 749zl :lol:

Edytowane przez peve

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi