deonet Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Wczoraj w nocy postanowiłem sprawdzić jak sprawuje się Alfa 200 w zdjęciach nocnych w trybie BULB. W związku z tym mam pytanie dlaczego za każdym razem na zdjęciach przy czasach naświetlania > 10 minut i przysłonie f>10 pojawia się tajemnicza poświata w górnych rogach zdjęć? Przyznam, że nie zasłoniłem wizjera i przez chwilę używałem komórki. Obiektyw to kitowy 18-70 z filtrem UV Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Matryca się przegrzewa? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
deonet Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Nie sprawdzałem, czy matryca się przegrzewa, bo nie wiem jak to sprawdzić :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kfgz Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 To było pytanie retoryczne ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sbchp250 Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 A silniej widac to u gory... bo cieple powietrze unosi sie i kumuluje w gornej czesci matrycy... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...