Skocz do zawartości
Surff

GA-7VAXPU - jak się na niej kręci proce

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Od kiedy padł mój MSI KT3Ultra rozglądam się za nowym MOBO. Myślę o zakupie GB jak wq temacie. Nie zależy mi na ekstremalnym O/C jednak po za praktycznymi zaletami typu Raid, bogatym softem pobawiłbym się troche z Athlonem XP1700+ B0. Jakie są wasze odczucia ci do GB, a może ktoś ma akurat ten model płyty. Mile widziane wasze sugestie. Mam około 650zł i chciałbym aby płyta obsługiwała RAID

GigaByte GA-7VAXPU VIA KT400 SocketA DDR400 U/133 RAID SerialATA Sound LAN USB 2.0 ATX

POZDRO!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorzej to fakt bo są na KT400.Ale napewno zgodzą sięzemną inni że to jest naprawde bardzo dobra mobo na KT400.Extreme oc to nie, ale jak chcesz proca puścić na 166 mhz to niema problemu i jeszcze go mnożnikiem podgonisz

|KD-7 jest na KT400!! KD-7E jest wg. Abita na KT333 :). A obie płyty kręcą się w zaszadzie tak samo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Gorzej to fakt bo są na KT400.Ale napewno zgodzą sięzemną inni że to jest naprawde bardzo dobra mobo na KT400.Extreme oc to nie, ale jak chcesz proca puścić na 166 mhz to niema problemu i jeszcze go mnożnikiem podgonisz

|KD-7 jest na KT400!! KD-7E jest wg. Abita na KT333 :). A obie płyty kręcą się w zaszadzie tak samo.
Kurna sory pomyliło mi sie z NF2 :) .Ale jak tak do odpuść abita i kupuj gigabyte :) .Zresztą wejdź na www.in4.pl tem jest test i zobaczysz dlaczego gigabyte jest BDB

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmmm...Pojawił się post , ze jest problem GB z Radeonem, a mam właśnie Herculesa 9500Pro. Niechciałbym wtopić...

Jestem ciekaw czy jest to problem globalny czy poprostu niektórzy mieli pecha...

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Albo Nforce2 albo poczekaj na KT400A - KT600 .No chyba że potrzebujesz kompa odrazu . Nie żeby KT400 był zły czy coś tylko ci radzę jak masz dużo kasy to lepszy jest Nforce wydajnościowo i wogóle . Sam mam GA-7VA i nawet , nawet ale to nie jest to . Na twoim miejscu kupiłbym ABIT'a , EpoXa , Asus'a , na w/w Nforce2.

Co do pechów to już różne słyszałem a to ktoś rozwalił sobie biosa a to radek nie chciał chodzić ale to żadość. Chcesz full stabilną , świetnie wykonaną , wydajną , z szczyptą o/c płytę to weź najbardziej wypasionego Gigabyte'a nie będziesz żałował ale o rekordach podkręcalności zapomnij.

.::2400+//GA-7VA//FSB 182//512DDR Kingston//G4Ti4400 VIVO//HuntKet300W//CoolerMaster//WinXP::.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

O to mi właśnie chodzi - nie potrzebuje potężnego narzedzia do O/C, chcę , aby płyta była stabilna , dała możliwość podkręcenia (nie chcę bić rekordów:))a przy tym dobrze wyposażona. Pytam o GB ponieważ ta płytka wydała mi się ciekawym rozwiązaniem, co do ASUSA to podobnie jak do MSI sie zraziłem. GB , Epoxa , Abita nigdy nie miałem, ale moze faktyczie trochę poczekać na KT400A lub kupić coś na NF2( jednak płyty na tym chipsecie obsługujące ATA Raid są drogie)..Niemniej jednak dzięki za zainteresowanie moim postem..POZDRO!!!

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...