Skocz do zawartości
wkexe

Word 2007

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, problem jest następujący:

W wordzie mam 150 stron a4 i chce za nimi wstawić 4 strony a3 ale nie moge nigdzie znaleźć jak to zrobić....gdy zmieniam wielkośc pustej strony to zmienia mi się w calym dokumencie wielkośc strony, i druga sprawa, to na tych 4 stronach a3 nie chciałbym miec stopki i nagłówka czy jak to się nazywa, bo powtarza się to na owych 150 stronach na dole i na górze strony...bo te 4 strony to mają byc rysunki w cadzie.

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Musisz wstawić nową sekcję i w niej ustawić format papieru na A3. Niestety teraz nie mam Worda2007 pod ręką więc nie napiszę Ci dokładnie jak to się robi, ale mam nadzieję, że Cię trochę naprowadziłem i z pomocą Google sobie poradzisz ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

No udało się...ale ten Word jest tak NIE intuicyjny, że nadaje się do podtarcia tyłka...ech niestety nie mam 2000...który był dobry. Zresztą to była nagła potrzeba bo normanilnie bym pewnie dwa pliki word zrobił.

I jescze jedno pytanie, czy jest jakiś program do SCALANIA plików PDF?? Chodziło by np. plik który ma 40 stron w pdf do niego dołaczyc pojedyncze strony które tez są w PDF np.

-plik 40 stron + 4 pliki po 1 stronie

a najlepiej tak aby mozna było włozyć te 4 strony gdzie się chce np.

14-1-12-1-12-2 itd....chodzi o to że w autocadzie robię rysunek który zapisuje w pdfa, a reszta jest w wordzie (opis itd), a teraz chcą by w jednym pliku PDF było wszystko, bo tak to bym dal projekt i text odzdzielnie w pdfie, a musi to byc razem. I najlepiej byloby to scalić, bo wklejac tify z cada do worda to porazka...(jakośc, skala itd).

Czy ma ktoś może jakiś pomysł?

Pozdrawiam.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jedyne co mi na szybko przychodzi do głowy to Adobe Acrobat (płatny). Z darmowych trzeba by poszukać np. tu http://www.instalki.pl/programy/download/odczyt_edycja_pdf/

No znalazłem doskonałe narzędzie, można w nim łączyc, dzielic pliki pdf, zeminiać kolejknośc stron jak się tylko podoba...zmieniac pdfy na obrazy i obrazy na pdfy, jest 12 funkcji.

Program się nazywa: PDFill PDF Tools 5.0 - polecam, zrobiłem nim wszystko to co chciałem..., naprawde super narżedzie. Tylko, żeby śmigał trzeba zainstalowac JAva Sun i Ghost Scripta, program wymaga tego obwiązkowo...

KLIK <- następnie Downloand po lewej stronie na żółtym tle...

Edytowane przez WojtekK

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi