kicur Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Od wczoraj się męczę, skończyły mi się pomysły: jest sobie sieć - ww. router, do którego podpięty jest jeden komp kabelkiem i drugi poprzez USB WiFi (n). Router komunikuje obydwa z netem a także zapewnia łączność pomiędzy kompami. Wszystko gra, śmiga - net, przesyłanie plików pomiędzy kompami do momentu, gdy... no właśnie i to jest problem: komp (ten z USB, z którego wysyłam dane) wywala BlueScreena i się resetuje w momencie jak mu zapodam kopiowanie pliku większego niż (około) 1 GB - np. 1,2 GB, 2 GB itd. Na początku kopiuje a potem kupa. I dzieje się tak: - na sterach z płytki i tych z netu, - na Viście, - na Viście w innych kompie, - na XP w innym kompie ... czego już ja nie próbowałem, żeby tylko do serwisu nie musieć oddawać nowiutkiego sprzętu (nietaniego w sumie) :unsure: Czasami (rzadko) zdarza się, że komp się nie zresetuje z Bluescreenem, tylko zwiesi się połączenie sieciowe. Nic nie pomaga: "ponów", coś tam jeszcze - kompy się nie widzą, póki... nie wyjmę z portu USB karty i nie włożę z powrotem: potem wystarczy "ponów" kliknąć. Ale zwykle wywala niebieski ekran, że "driver-irq - coś tam" i reset. :angry: Dzwoniłem do supportu Linksysa.... taaa... nie wiedzą. Tak sobie myślę, że albo karta USB jest walnięta (dzieje się tak zarówno w trybie g, n, na różnych kanałach, bez i z zabezpieczeniami) albo... - co - nie da się?!? Mam pliki dzielić czy co - bo fakt faktem, jak plik ma max. kilkaset MB, to mogę i 10 GB skopiować i nic się nie dzieje!? Ech... może ktoś się z tym spotkał - ręce mi opadają. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) Tak to już jest jak kupuje się takie wynalazki jak N-draft'y :wink: Pozostaje Ci raczej tylko reklamacja... Szybko przejrzałem google i okazuje się, że dużo ludzi ma bardzo podobny problem z tą kartą usb. Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez PartyBOY Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicur Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 (edytowane) I co robią - wymieniają kartę? Przyznam szczerze, że trochę googlałem, ale tego się nie dogooglałem :oops: Czyli jednak problemem jest ta karta - nie dziwne, że właśnie wypuścili (jakoś chyba teraz niedawno) następcę WUSB600N; może zmienić, qrna, sam nie wiem... Jak ktoś będzie używał tej 300N do netu to śmiga idealnie, kosztowała (nie w zestawie) kupę kasy (jak na takie małe ustrojstwo USB), nigdy nie miałem problemów z Linksysem, a tutaj klops. :sad: A n-drafta kupiłem z premedytacją, bo kopiowanie większych plików przez "g" trwa zdecydowanie dłużej... :unsure: Edytowane 12 Sierpnia 2008 przez kicur Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 No to może żądaj wymiany z dopłatą na tą nowszą ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicur Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 żądać mogę, czy się zgodzą, to już cięższa sprawa... Mógłbyś jakiegoś linka zapodać do tych problemów podobnych z usb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 http://www.google.pl/search?hl=pl&q=wu...+Google&lr= Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicur Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Poczytałem i... jestem zdruzgotany. :sad: Tym bardziej, że jak 300n zmieniłem na 600n, to wyników co prawda mniej, ale... w tym samym qfa tonie. :blink: :blink: :blink: Czyli trzeba sobie dać spokój z kartami Linksysa "n" - pytanie mam wobec tego inne: czy jak wsadzę do USB "n-kę" z D-Linka albo Belkina, to w ogóle będzie działało z WRT160n Linksysa? Wiadomo? Zależy mi na tej sieci "n" - naprawdę wszystko śmiga super, dopóki... no właśnie - się nie wykrzaczy :angry: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
PartyBOY Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Ciężko powiedzieć, raczej może być nawet gorzej - bo raz, że samych draftów jest kilka, to ponad to niektóre firmy stosują własne patenty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
roodin Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 ale nie ma sie dziwić jak co druga firma stosuje co raz to lepszy "chłyt marketingowy" aby wypromować swoje drafty/patenty - tylko później (pozornie) zadowoleni użytkownicy n'ek płacą za to nerwami... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kicur Opublikowano 12 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 12 Sierpnia 2008 W głowie się nie mieści... - wygląda na to, ze Linksys sytuację zna i... ma ją w d.pie. Bardzo dziwne na taką firmę, tym bardziej że "n-ki" to nie nowość tego- lub zeszłoroczna. To jednak powinno śmigać albo sterowniki powinni zmienić, sam nie wiem... skandal jakiś. A karta USB kosztowała grubo ponad 100 zł, lecz szanse na zwrot kasy są... marne. Nikogo do tego nie zmuszę - pozostaje reklamować, potem pewnie przyślą "niby naprawioną", trzeba będzie znowu reklamować... ech... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...