Skocz do zawartości
studioporzadku pl

Geforce 7025 ?!

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Mam zintegrowaną kartę graficzną na płycie GIGABYTE. Chciałbym się dowiedzieć jakim programem mogę zobaczyć jakie jest taktowanie procesora graficznego bo pamięć i tak bierze z RAMU.

Zainstalowałem paint shipa to podczas odpalania go... wyskakuje mi "wzorek na całym ekranie" i muszę resetować kompa.

Zainstalowałem aTuner - nie pokazuje mi się żadna zakładka z taktowaniem

Zainstalowałem Everesta - nie pokazuje mi się żadna zakładka z taktowaniem.

Chciałem ją podkręcić przez biosa. Tam mam ustawienie podnoszące taktowanie procesora graficznego ale w %.

Wiem, że to nie ma większego sensu, ale może uda mi sie przynajmniej więcej detali dać na niektórych starszych grach...

Jaki program mogę użyć? bo już mi się pomysły wyczerpują...

Ile najlepiej przeznaczyć pamięci RAM dla k. zintegrowanej? Obecnie dalem jej 256MB.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sprawdz GPU-Z LINK....no chyba, ze Riva Tuner pomoze

Właśnie. gpu-z - wywala tak samo jak przy P. shipie. szlaczki na całym ekranie i reset...

w everescie nie wyświetla mi zakładki o procesorze graficznym. riva tuner nie pokazuje również...

Zastanawiam sie nad nTune Nvidii?!hym <_<

Znalazłem w necie. Taktowanie to 425 mhz. W teście który robiła redakcja podkręcili na 500mhz, ale z nieoficjalnych źródeł wiem, że można dojechać do 600 mhz. bede próbował.

narazie z 425mhz podkręciłem o 30% - 553mhz

Pozdro

Edytowane przez Alan332

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi