damianoo7 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) Od dłuższego czasu noszę się z zamiarem kupienia myszki do grania. Gram głównie w shootery online (CSS, QW, FEAR Combat, CoD4). I tu pojawia się moje pytanie. Otóż zastanawiam się nad 2 myszkami, które wymieniłem w temacie. Obie leżą mi w dłoni dobrze, obie widziałem. Jednak w sklepie nie pogram w swoje ulubione gry i nie przetestuję sprzętu. Obiło mi się jednak o uszy, że G5 jest wyjątkowo precyzyjny i gniecie Razery (ile w tym prawdy?). Czy obie myszki są trwałe? Podatność na awarie/uszkodzenia? Którą bardziej polecacie i dlaczego? Chodzi mi głównie o opinie osób, które miały okazje testować oba modele, bo jak wiadomo - każdy chwali swoje.. Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez damianoo7 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaTi Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Tylko DeathAdder. Wystarczy popatrzeć czym grają teraz profesjonaliści. Tymbardziej że sama ma DA i gra się nim super. Co do g5 to slyszałam raczje złe opinie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianoo7 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 a co z innymi mychami? np. MX518? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Fracha Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Mam akurat te 2 myszki które wymieniłeś. Osobiście w CSa gram na G5 bo moim zdaniem precyzyjniej się celuje natomiast lepiej znowu mi się trzyma DeatAddera ze względu na to że nie posiadam jakiejś dużej dłoni ;) Więc wybór to już naprawdę kwestia każdego użytkownika. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianoo7 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 no i co ja mam zrobić :/ 2 przecież nie kupię :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
matas Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Ja od siebie polecam DA :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Polecam DeathAddera :D Po roznych przygodzach z MX518 i X718 moge powiedziec ze ta mycha jest najlepsza, swietna czulosc i precyzja, reka sie nie meczy ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianoo7 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 a podkładke jaką do niego, żeby się szybko nie zniszczyła? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Proofit Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 a podkładke jaką do niego, żeby się szybko nie zniszczyła?Chyba jednak najlepsza bedzie QcK/QcKmini. :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MajQ Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) ja również polecam DeathAddera. pomimo dużej dłoni większe myszy Logitecha jakoś niespecjalnie mi odpowiadają. a podkładkę mam Revoltec Fightmat Advanced i z Razerem sprawuje się całkiem nieźle a nie jest kosmicznie droga ;) Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez _Dugi_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KaszaWspraju Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) a podkładke jaką do niego, żeby się szybko nie zniszczyła? Razer Goliathus albo Everglide Titan . DeathAddera, według mnie, to teraz lider jakość/osiągi/cena. (nie znam osoby której jej kształt nie odpowiadałby w 100% praworecznej, mysz uniwersalna) Logitech mx5xx czy Gx jesli ci podpasuja. Edytowane 9 Września 2008 przez KaszaWspraju Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
damianoo7 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 ok dzięki wielkie za rady! :] jeśli jednak ktoś miałby coś do dodania, to proszę bardzo :] chętnie poczytam:P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
chojrakrock Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 uzytkuje DD od dluzszrgo czasu glownie gram w mmorpg (l2) wiec dokladadnosc dla mnie tez jest wazna, jednak jakos targetowac trzeba ;) i wedlug mnie myszka super sie sprawuje :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość DancingShadow Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 1. Kształt deathaddera nie jest wcale taki dobry i wielu właśnie profesjonalnym graczom nie pasuje. 2. g5 nie jest nawet trochę precyzyjniejsza jak dethader, uczucie w celowaniu jest inne bo to inny kształt i inny sposób zarządzania sensorem nic więcej. 3. Dethader jest na pewno bardziej ergonomiczą konstrukcją choć obie myszki tak jak już wspominałem nie są ergonomicznie doskonałe, jeśli trzymasz myszkę z 3 palcami na górze to g5 jest naprawdę wygodna, jeśli masz natomiast 2 palce na prawym boku wówczas raczej takiej pozycji wygodną nazwać po prostu się nie da. Wracając do deathaddera no cóż boki myszki są po prostu śliskie musiałem je zetrzeć papierem ściernym żeby zwiększyć przyczepność wcześniej zwyczajnie się wyślizgiwała z ręki a prawy profil w prawdzie lepszy jak u g5 to jednak jakoś niewygodnie odgina palce od myszki. Suma sumarum trzeba do obu się po prostu przyzwyczaić. 4. dethadder ma zdecydowanie lepszy sensor jak g5, można nawet powiedzieć, że g5 pod względem szybkości sensora do dethadera to tak jakby porównywać fiata 125p do porshe, i jeśli jesteś low sensowym graczem g5 gubi się praktycznie w co drugim szybszym zwrocie (ja nie mogłem na niej w ogóle grać) dla mnie wybór jest wręcz oczywisty razer dethadder jest jednak kilka propozycji, które poza nim są naprawdę godne uwagi nowe myszki od steel są bliskie ergonomicznemu ideałowi, nie wiem jak wypada wersja laserowa bo na przykład ikari optical jest równie szybki jak dethader a do tego znacznie wygodniejsza ja sam gram na starej sprawdzonej konstrukcji WMO Microsoft, którą na allegro można kupić za 10pln a jest w zasadzie ideałem ergonomicznym może sensor ma negatywną akcelerację (ten sam sensor co w Microsoft Inteli Explorer 3.0, chyba najsławniejsza myszka na świecie) a styki nie są od omrona tak jak w ie3.0, ale jej kształt, waga, niezawodna praca, i to jak na niej wychodzą flipshoty czyni ją najlepszą myszką świata i gdyby nie ta jedna bolączka z negatywną akceleracją byłaby niedoścignionym ideałem pod każdym względem pozdrawiam ds Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...