Arkadiusz Dudko Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 No mam problem moze ktos wie jak go rozwiazac, podkrecam procesor Athlon XP 1600+ szyna danych, ustawilem 166Mhz poszlo idealnie wykryto jako XP 2100+ (1743Mhz) windoza ruszyla , benchmarki poszly zadnych zwisow zaciec itp komputer pracowal (gry 3D) pare godzin temp 43 - 47 stp wszystko idealnie biega ale.... w momencie gdy wylaczam komputer z pradu i chce go ponownie wlaczyc nie startuje , zeby znowu wrocic do Xp 2100 musze zresetowac bios i znou ustawic szyne na 166Mhz. Wszysto jest tez ok gdy robie miekki restart (wind-uruchom ponownie , czy przycisk restart na obudowie) jdnak gdy wylaczam komputer to juz nie chce sie uruchomic... A z tymi ustawieniami jest stabilny jak skala , prubowalem podnosic napiecie az do +1V dal procka i tez dla pamieci wszystkie mozliwosci napiec i nic (a tak pozatym procek jest stabilny bez podnoszenia napiecia :-) ale wkurza mnie to ze po wylaczeniu z pradu nie chce sie uruchomic :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boyco Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Jaka płyta główna??? Zawsze podawajcie! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gregos Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Podobnie u mnie, tylko fsb max 152, wiecej pamiatki nie wyrabiaja. Plyta jak w configu Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cana Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 na ak31 rev31 fsb 160 / elixiry wytrzymały przy cl2/ na ak25 gtr niestety wyłożyłą się siecówka przy 160 / alew po wyjeciu poszło tak samo :)/ zmien mnożnika nie robiłem Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Novy Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 No mam problem moze ktos wie jak go rozwiazac, podkrecam procesor Athlon XP 1600+ szyna danych, ustawilem 166Mhz poszlo idealnie wykryto jako XP 2100+ (1743Mhz) windoza ruszyla , benchmarki poszly zadnych zwisow zaciec itp komputer pracowal (gry 3D) pare godzin temp 43 - 47 stp wszystko idealnie biega ale.... w momencie gdy wylaczam komputer z pradu i chce go ponownie wlaczyc nie startuje , zeby znowu wrocic do Xp 2100 musze zresetowac bios i znou ustawic szyne na 166Mhz. Wszysto jest tez ok gdy robie miekki restart (wind-uruchom ponownie , czy przycisk restart na obudowie) jdnak gdy wylaczam komputer to juz nie chce sie uruchomic... A z tymi ustawieniami jest stabilny jak skala , prubowalem podnosic napiecie az do +1V dal procka i tez dla pamieci wszystkie mozliwosci napiec i nic (a tak pozatym procek jest stabilny bez podnoszenia napiecia :-) ale wkurza mnie to ze po wylaczeniu z pradu nie chce sie uruchomic :?A tak przy okazji, z jakiej serii masz proca :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Dudko Opublikowano 10 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2002 Plyta EPOX 8KHA+ Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Raptor Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 A u mnie wszystko chodzi :). Podnieś napięcie na DDR i sprawdź. Miałem podobne objawy. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Arkadiusz Dudko Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 A u mnie wszystko chodzi :). Podnieś napięcie na DDR i sprawdź. Miałem podobne objawy.kurde podnosze napiecie do 0.7 vlot i nic dziwne temperature mam dobra bo 43/44 stp w obciazeniu pamiatki to ELIXIR wiec dobre , w systemie stabilnie a po wylaczeniu kompa nie startuje :( zasilacz zmienilem na bardzo dobry ma wysokie amperki na wyjsciach (5V i 12V) najnowszy bios tez zainstalowalem z 29 maja naprawde nie wiem o co chodzi :( Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
e!Gr00bY Opublikowano 11 Czerwca 2002 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2002 No mam problem moze ktos wie jak go rozwiazac, podkrecam procesor Athlon XP 1600+ szyna danych, ustawilem 166Mhz poszlo idealnie wykryto jako XP 2100+ (1743Mhz) windoza ruszyla , benchmarki poszly zadnych zwisow zaciec itp komputer pracowal (gry 3D) pare godzin temp 43 - 47 stp wszystko idealnie biega ale.... w momencie gdy wylaczam komputer z pradu i chce go ponownie wlaczyc nie startuje , zeby znowu wrocic do Xp 2100 musze zresetowac bios i znou ustawic szyne na 166Mhz. Wszysto jest tez ok gdy robie miekki restart (wind-uruchom ponownie , czy przycisk restart na obudowie) jdnak gdy wylaczam komputer to juz nie chce sie uruchomic... A z tymi ustawieniami jest stabilny jak skala , prubowalem podnosic napiecie az do +1V dal procka i tez dla pamieci wszystkie mozliwosci napiec i nic (a tak pozatym procek jest stabilny bez podnoszenia napiecia :-) ale wkurza mnie to ze po wylaczeniu z pradu nie chce sie uruchomic :? Spróbuj "pobawić" się innymi BIOSami. Słyszałem, że od niego dużo, zależy w tej płycie. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...