Daro0o Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Moj sprzet : procesor : Pentium 4 2.8 ghz karta graficzna : radeon hd 2600 xt agp 512mb 1,5 gigaram płyta głowna : Abit IC7 Mialem zasilacz Mode Com atx-300gtf 300w Obecnie posiadam IBOXA model dr-8400btx 400 w Karte kupilem dzien przed nowym zasilaczem. Potrrzebowalem ja glownie do counter strike aby miec ciagle 100 fps (wszystkie komendy w grze mialem dobre) a dzien pozniej zamontowalem nowy zasilacz Nie obylo sie bez problemow poodlaczalem tam pare waznych rzeczy ktore pozniej musialem znow podlaczac. Płyta główna 35 °C (95 °F) Procesor 89 °C (192 °F) PWM 53 °C (127 °F) WDC WD1200JD-00GBB0 40 °C (104 °F) Komputer mi zwariowal tnie sie windows jak wchodze do countera to mam 5-6 fps i nie da sie grac tak tnie ping od 80-500. jak jakies pytania beda jeszcze to pisac na gadu 4768708 Prosze o pomoc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
YogiCK Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Po 1. to kupiłeś dużo gorszy zasialcz niż miałeś. Po 2. procesor ci się przegrzewa i to bardzo. Zabezpieczenie termiczne procka obniża jego taktowanie i dlatego masz taki spadek wydajności. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Daro0o Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 (edytowane) no to co radzisz zrobic .. jak spowodowac zeby temperatura procka sie zmniejszyla i bylo tak jak wczensiej czyli normalnie Edytowane 13 Sierpnia 2008 przez Daro0o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dYBEK Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 no to co radzisz zrobic .. jak spowodowac zeby temperatura procka sie zmniejszyla i bylo tak jak wczensiej czyli normalnie Zapewne radiator źle przylega do procka, przesmaruj procesor pastą termoprzewodzącą i ponownie zamontuj radiator, sprawdź też, czy ihs i podstawa chłodzenia jest równa. Jeśli nie - zaopatrz się w papier ścierny i jazda :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...