Marecki306 Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 13 Sierpnia 2008 Witam Zastanawiam się czy ilość ramu ma znaczenie w benchmarkach? np. SuperPi (OS - XP) czy będzie jakaś różnica między 2x256mb a 2x512mb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reyden Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zależy jaki benchamrk . Jak w 3DMark01 z 320 MB ram miałem jakieś 1 500 , a po dołożeniu 512 MB miałem już ponad 2 000 . Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzZZzz Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 ramu nie kupuje się dla benchmarków tylko do korzystania z komputera - 1 giga dla xp to podstawa by nie zamulał - jak dużo pracujesz i odpalasz kilka programów na raz to 2 giga wskazane dla visty x2 ale jak widac dla niektórych komputer to tylko sztuczne liczby w benchmarkach.... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marecki306 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 3DMark się nie liczy, te benchmarki które testują procesor. ramu nie kupuje się dla benchmarków tylko do korzystania z komputera - 1 giga dla xp to podstawa by nie zamulał - jak dużo pracujesz i odpalasz kilka programów na raz to 2 giga wskazane dla visty x2 ale jak widac dla niektórych komputer to tylko sztuczne liczby w benchmarkach.... Nie pytałem się ile ramu wybrać, tylko czy jest różnica. Czytaj ze zrozumieniem. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...