Skocz do zawartości
cartoon1

soltek sl 75frn2 - wady i zalety???

Rekomendowane odpowiedzi

kupiłem płytkę solteka sl 75frn2 chciałbym poznać opinię znawców tematu

heh dobre :D jak jush koopiles to testuj testuj i jeshcze raz testuj a potem powiedz co wykazaly twoje testy. Ale dokonales dobrego wyboru

pozdrav

Lagier

http://thecrucible.ca/reviews/nforce2/ masz tu tescik porownawczy soltek naprawde niezle wypadl

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

mam frn (soltek twierdzi że różnice są tylko w rewizjach chipsetu) i mogę powiedzieć że to bardzo fajny sprzęcik i do tego b. stabilny.

co do testu to wypadł zajebiście! 228 fsb! no aż szkoda że tak szybko swojego kupiłem ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz moge powiedziec tylko tyle ze ma fajne kolory i pozwala krecic pammiec ( 256 ddr 333Mhz). wynik jaki udalo mi sie osiagnac to 237 MHz z wyświetlanych 166MHz przy FSB procesora 133. Niestety jako lama w tych sprawach (doświaczenia z prockiem Celeron 400 podkrecenie do 450), z przyczyny wlasnej glupoty, niewiedzy i braku cierpliwosci do czytania wszelakich instrukcji, podkrecilem FSB proca (Athlon xp 2200+) do 250MHz, no i kopa plyta nie wstala i wstac nie chce. Na szczescie proc podobnie jak i pamiec nadal dzialaja. Jak dostane plytke spowrotem z serwisu o ile dostane to obiecuje testowac testowac ijeszcze raz testowac. Wynikami sie podziele.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no coz moge powiedziec tylko tyle ze ma fajne kolory i pozwala krecic pammiec ( 256 ddr 333Mhz). wynik jaki udalo mi sie osiagnac to 237 MHz z wyświetlanych 166MHz przy FSB procesora 133. Niestety jako lama w tych sprawach (doświaczenia z prockiem Celeron 400 podkrecenie do 450), z przyczyny wlasnej glupoty, niewiedzy i braku cierpliwosci do czytania wszelakich instrukcji, podkrecilem FSB proca (Athlon xp 2200+) do 250MHz, no i kopa plyta nie wstala i wstac nie chce. Na szczescie proc podobnie jak i pamiec nadal dzialaja. Jak dostane plytke spowrotem z serwisu o ile dostane to obiecuje testowac testowac ijeszcze raz testowac. Wynikami sie podziele.

heh... niezle

pozdrav

Lagier

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

kupilem ja na stronie internetowej www.agito.pl jest opisana jako soltek sl-75frn-l jest w cenie 476 zlotych. siedziba miesci sie w wawie dostarczaja przesylki na 2 dzien po zamowieniu i odpowiadaja na maile dotyczace serwisu w tym samym dniu.

pozdrowka

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

• Dodaj nową pozycję...