Skocz do zawartości
Zulusman

Swiftech Apogee Gtz Nowy Blok Wodny Dla Cpu

Rekomendowane odpowiedzi

Znana wszsytkim firma wypuscila produkt, ktory reklamuje jako nastepce lubianej serii bloczkow Apogge....czyli GTZ !!!

Spod jak widac na fotkach jest znacznie zmieniony, natomiast zapinka wrecz identyczna z GTX V2.

Producent chwali sie polepszeniem wydajnosci o 8*C wzgledem GTX przy Q6600@3.5GHz@1.5Vcore.

Oto kilka informacji prasowych w roznych jezykach.

http://www.in4.pl/komentarze_Swiftech_Apog...U_...,16683.htm

http://www.custompc.co.uk/news/604641/swif...waterblock.html

http://xtreview.com/addcomment-id-6099-vie...apogee-gtz.html

Cena ??

UK: ~37 funciakow

USA: ~70 Dolcow

PL: ~230 PLN

IMHO - smakowity konsek, po sprowadzeniu z usa ma sie rozumiec. Cena w oklicach 150 PLN za to cudo, bylaby wysmienita niczym kremowka z wadowic.

Edytowane przez Zulusman

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

jestem tylko ciekaw, czy opłaca sie wymieniać mojego Swiftech GT na którym mam w/g Everest 16-19st na Procku (IDLE)

imho walory estetyczne GTka sa o wiele bogatsze anizeli GTX'a czy tez GTZ'a ;)

no Real/Core Temp maja chyba lepszy odczyt od everesta ;p ale lepiej brac pod uwage te wyzsze tudziez te ktore wygladaja na normalniejsze.

Edytowane przez osa512

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

mcoffey@XS

Ps. Swiftech wypuścił też nowe MCW60 z innym spodem ale jeszcze nie ma fotek, cena ma być taka sama a bloki w tym miesiącu w sklepach.

Edytowane przez Koen

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Wyniki takie troszke bez szalu...

Zreszta tego D-Teka V2 mogli by bez dyszy puscic, bo podobno z nia strasznie ten blok sie dusi i wydajnosc troszki mu spda, na XS radzili tego nie pakowac z tego co sie orietuje...

Ktos planuje to sciagac zza wielkiej wody?

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

W/o oznacza chyba without więc dtek jest bez dyszy. Ja od siebie dodam że z tych wszystkich bloków i tak wybrałbym dteka v1 albo v2 - te 1-2 stopnie różnicy w żaden sposób nie poprawią OC a takie mikroskopinje piny/finy działają jak filtr, wyłapują wszystkie paprochy z układu. Ostatnio sam się o tym przekonałem jak zmieniałem oring na grubszy w apogee gt i piny na środku bloku były całe zapchane, mimo że jechałem pół roku na glycoshellu i destylce.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

swoja driga ciekwae czy spod GTZ bedzie pasowal do coopera od GTX :D

nawet jak bedzie to nie bedzie sie to oplacac bo z tego co widzialem blok ma blaszke kierującą wode na sam srodek bloku Edytowane przez Maniakalny

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

to blaszke mozna tez przelozyc

jelsli podfrezowanie na blaszke jest w spodzie a top jest płaski pewnie da rade

gorzej jak top oryginalny top od gtz jest frezowany

jesli wszystko pojdzie zgodnie z planem bede miał GTZ około 5 września ;)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Daj znac jak sie sprawuje i czy warto sie przesiadac z D-Teka, to znaczy czy oprocz walorow estetycznych (a to sprawa gustu juz) ten bloczek potrafi cos fajnego.

Z tego co widzialem po sigu -GIZU- ma w opisie taki bloczek tez.

A Twoj ukladzik... hmm co tu duzo gadac jak zwykle pierwsza klasa :)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi