QbaS Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Mam pamieci SpecTek DDR 333 256mb chodza na cl 2 po ziwekszeniu napiecia na 2,7 oraz na 183mhz w cl3 Mam okazje wyminic je w sklepie w ktorym kupowalem specteka na Nanya 333 za doplata 20zl Warto?? czy nanya wstanie na 200 mhz w poniedzialek przejazdza do mnie ECS l7s7a2 wiec plyta pociagnie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 czy nikt nie mial w/w pamieci?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FumFel_20 Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Nanya bardzo dobre kości :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 A SpecTek tez bardzo dobre, moze nawet lepsze :roll:. Problem w tym ze ta cala "dobroc" jak ja pojmujemy my podkrecacze (nie ta fizyczna od tlumienia drgan) nie jest wartoscia skalarna ani nawet troche miarodajna. Potrzebne sa konkretne przyklady. A ta Nanya wcale nie musi isc na 200, tego nigdzie nie ma napisanego... :| Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 A SpecTek tez bardzo dobre, moze nawet lepsze :roll:. Problem w tym ze ta cala "dobroc" jak ja pojmujemy my podkrecacze (nie ta fizyczna od tlumienia drgan) nie jest wartoscia skalarna ani nawet troche miarodajna. Potrzebne sa konkretne przyklady. A ta Nanya wcale nie musi isc na 200, tego nigdzie nie ma napisanego... :| Pozdr... True. true ;). BTW mam Kingston'y na nanyach (już nie długo :mrgreen:) i są baardzo kiepaśne :|. 150MHz 3-3-3-2.5 :|. No ale to 266 :). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jordi23 Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 sory ze tak sie wtrace , ale czy wiecie moze czy Kingstony HyperX PC-333 poleca na 400mhz (sorka ze tak nie w temacie ale pytam juz o to na boardzie od paru dni i niestety nie dostaje odpowiedzi:( )pozdrw Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 HyperX 333 TEORETYCZNIE powinny pojsc na 400, przeciez niektore zwykle ValueRAM'y 333 Kingstona chodza, a HyperX sa od nich lepsze. Ale znowu bawimy sie w futurologie... :roll: Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 to moze jakies przyklady posadaczy w/w pamieci na ile puscili swoje i przy jakim napieciu :?: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
spavatch Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Kingston ValueRAM DDR333 512 MB: - 266 MHz, max timingi, 2.55V - 333 MHz, max timingi, 2.85V - 350 MHz, min timingi, 2.85V - 366 MHz, min timingi, 2.85V - 400 MHz - bez posta Ehh, totalna porazka... :cry: Czyzby czekala wymiana? Pozdr... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Może nie będzie to dokładna odpowiedź na Twoje pytanie, ale... Moja nanya- DDR266 512MB PC2100 biega BEZ PODNOSZENIA NAPIĘCIA na 200 FBS (płyta z podpisu). :twisted: To o czymś świadczy 8) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Może nie będzie to dokładna odpowiedź na Twoje pytanie, ale... Moja nanya- DDR266 512MB PC2100 biega BEZ PODNOSZENIA NAPIĘCIA na 200 FBS (płyta z podpisu). :twisted: To o czymś świadczy 8) O <span style="color:red;">[ciach!]</span>A 8O. Jakie timingi??????? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 turbo 2-2-2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 dzieki mechlin ktos moze ma jescze podobne pamieci?? PS jaki czas dostpu ma standardowo pamiec ddr333 moj specek ma 6ns ale zeby poszedl w cl2 musialem zwiekszy Vmem (fakt ze testowalem je prosto po przyniesieniu ze sklepu ale to i tak chyba bardzo slabo) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MarkPL Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Hmmm A moje pamieci Seitec chodzą teraz na 186 MHz ( czyli 372 Mhz :) )magistrali , zasilanie 2,7 V , a timingi" 4,2,2,2 :) :) :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Może nie będzie to dokładna odpowiedź na Twoje pytanie, ale... Moja nanya- DDR266 512MB PC2100 biega BEZ PODNOSZENIA NAPIĘCIA na 200 FBS (płyta z podpisu). :twisted: To o czymś świadczy 8) Mógłbyś podać nr seri tych pamięci (a najlepiej all co pisze na kościach/nalepce jeśli to niesprawi problemu :) )? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Spoko- podam- ale później- inet mam u kobiety a swojego kompa w swoim domie :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gercio_W Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 mialem 2 x SpecTek DDR 333 256mb kiedy skladalem system na nf7-s, dzialy sie straszne rzeczy, zwisy alarmy co kilka minut, musialem szybko wymieniec. moze to tylko feralna para mi trafila, nie wiem. w sklepie niby dzialaly. gdzies w necie czytalem ze do polski trafila partia takich dziwnych spectekow. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Może nie będzie to dokładna odpowiedź na Twoje pytanie, ale... Moja nanya- DDR266 512MB PC2100 biega BEZ PODNOSZENIA NAPIĘCIA na 200 FBS (płyta z podpisu). :twisted: To o czymś świadczy 8) Mógłbyś podać nr seri tych pamięci (a najlepiej all co pisze na kościach/nalepce jeśli to niesprawi problemu :) )? Oto ona: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yotomeczek Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Hmmm A moje pamieci Seitec chodzą teraz na 186 MHz ( czyli 372 Mhz :) )magistrali , zasilanie 2,7 V , a timingi" 4,2,2,2 :) :) :) Czyli jest nieźle :) (też mam seitec'ki) Czyli te timingi są najszybsze (czy są jeszcze lepsze? ) Ile idą na gorszych ?? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Może nie będzie to dokładna odpowiedź na Twoje pytanie, ale... Moja nanya- DDR266 512MB PC2100 biega BEZ PODNOSZENIA NAPIĘCIA na 200 FBS (płyta z podpisu). :twisted: To o czymś świadczy 8) Mógłbyś podać nr seri tych pamięci (a najlepiej all co pisze na kościach/nalepce jeśli to niesprawi problemu :) )? Oto ona: Thx, mam podobne więc może pójdą na 160 :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 dezyzja podjeta jutro mieniam specteka na nanya-e mam nadzieje ze pojdzie mi na 200Mhz w min timingach i ze na 166 bedzie chodzilo w max timingach Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateoosh Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 dezyzja podjeta jutro mieniam specteka na nanya-e mam nadzieje ze pojdzie mi na 200Mhz w min timingach i ze na 166 bedzie chodzilo w max timingach Chyba odwrotnie ;). Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Chyba odwrotnie ;). Jak to odwrotnie :roll: 166 max agresywne timingi , a 200mhz min agresywne timingi zle mnie zrozumiales do wartosci max i min :wink: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 NT5DS32M8BT-6K takie sa oznaczenia moich kosci mial ktos takie Nanya 333 :?: jesli tak to jak sie kreca :twisted: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Ja wiem że moje NT5DS32M8AT-7K 0135 nie wstają przy 160 na max timingach i standardowym V :cry: Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomasir Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 NT5DS32M8BT-6K takie sa oznaczenia moich kosci mial ktos takie Nanya 333 :?: jesli tak to jak sie kreca :twisted: Kość dwu-stronna, 16 kośći pamięci? Bo niedawno chyba właśnie takową miałem i: przy 2,8V robiła 171 przy max. timingach. 190 przy 2,8V przy cl 2,5 3-5-2 2cmd. Może do 200 przy min. timingah by doszła. A co do tematu to: MIałem kości 128 specteca i nanye i nanya robiłą spokojnie przy 2,7V 166 na max. timingach, a spectec przy 2,7 V chodził na prawie minimalnych. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Ja bym zastanowil sie nad infineonem (o ile tak to sie pisze kaazdy wie o co chodzi) mam od kilku dni dwie kostki cl 2.5 fsb333 smigaja na max tajmingach narazie na fsb 181 (update chodza tak do 185) max tajmingi to (cl2 , trp 2T , tras 5T , Trcd 2T, dram command rate 1T opisalem co i jak mam ustawione w biosie bo nie wiedzialem w ktorej kolejnosci to normalnie podac ;-D ) na cl 1.5 nie smigaja ale podobno chwilowo malo jest takich co to potrafia :) ... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Moje specteci chodza na 410MHz przy timingach 6-3-3-2,5 napiecie 2,9V. Troche je katuje :D Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
QbaS Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 nanya pojechala na 200Mhz na standardowym napieciu jutro bede testowal na napieciu +3,5% bo tylko tyle daje moja plyta mam nadzieje ze pojdzie synchro z procem w cl2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...