kris20 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Polutowałem już diody i wszystko mam tak jak powiino być.A teraz pytanie jak podłaczyc te diody do głośników,zeby pulsowały w rytm muzyki?Jeśli ktoś bedzie sie wypowiadał to prosze to robić dokładnie. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Chcesz utworzyc analizator widma ;] http://www.elektroda.pl/rtvforum/topic1054087.html Nie bedzie to proste mowie od razu :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kris20 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 No nie o to mi chodziło,żeby zrobić takie coś trzeba być pro elektronikiem :lol2: Wstawie zdjecie zeby było łatwiej :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ghazi Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Tak na przyłość: nie wstawia się zdjęć, tylko schemat. Ze schematu wynika co jak masz połączone, a ze zdjęcia, że masz ładną podłogę ;) A wracając do meritum - nic ciekawego z tego nie stworzysz. Może i połączyłeś diody równolegle, ale co z tego, skoro na wyjściu wzmacniacza masz sygnał mniejszy niż napięcie wymagane do zaświecenia diody. Tzn. będą mrugać jak dasz czadu z muzą, ale każdy kolor będzie "żył własnym życiem", bo ma inne napięcie przewodzenia. Poza tym wcale bym się nie zdziwił, jakby ta zabawka zaszkodziła Twojemu wzmacniaczowi. Moja rada: daj sobie spokój z robieniem w domu choinki, a pobaw się na początku w podłączanie tych diod do napięcia stałego, olbiczenie dla nich rezystorów etc. Elektronika fajna rzecz - ale Twój pomysł to kula w płot ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...