Gość vernativ Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Gra na razie zbiera średnie noty, z tego co widzę to ma duże grono przeciwników jak i zwolenników. Ja po becie jestem całkiem pozytywnie nastawiony, mam nadzieję że gra mnie wciągnie. Grafika schodzi na drugi plan, gra ma być dynamiczna i widowiskowa ;) może być nawet na 4-5 godzin (i tak dziś nie ma dłuższych), byle by sprawiała radość z gry. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 No ja czekam az bede mial dzien wolny by odebrac swoj egzemplaz. Opinie mieszane tak jak i przy BF:BC2 Sam pogram to ocenie, druga beta mi sie nawet podobala Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 nie odbieraj go ;) o pieniadzach nie wspominam, bo glupio komus do portfela zagladac... ale szkoda czasu zeby po to isc ;D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Oj tam oj tam 120 zyla, juz bez przesady... najwyzej oddam komus ;] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kkNd! Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 taa... i sie obrazi :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
LPKorn3324 Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 nie chcę lamentować ale ciekawostka: jak ign czyli hamerykański moloch ukierunkowany na "konsolowy" rynek daje grze 6/10 to nie wróży to NIC dobrego ;) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mario2k Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 Gra zrobiona latwym kosztem typowo konsolowa rozgrywka ,kierowana chyba do malo wybrednych 13-14 latkow Warta co najwyzej 60zl 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kelcior Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) http://i.imgur.com/IVUom.png :blink: Edytowane 13 Października 2010 przez kelcior Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
yuucOm Opublikowano 13 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Października 2010 (edytowane) Tak to się nakręca jak ludzie kupują... wygląda podobnie do BC2, animacje te same naprawdę dziś w większości sytuacji developerzy lecą po najmniejsze linii oporu. Edytowane 13 Października 2010 przez yuucOm Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Apos Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Lista "kwiatków" z SP This is just my review of the first half of the first campaign mission. I didn't bother playing past this because I was thoroughly disappointed of this BC2 clone. 1. driving atv's through a desert slowly does not somehow make them stealthy and quiet. if someone is driving an atv through a desert at night, i am going to hear them from MILES away. 2. how does epic beard man know where every enemy is when you require a sniper rifle and optics just to see their feet? 3. the thermal vision seems to think it is night vision, and every enemy is highlighted 100%. even their clothes. not just the parts giving off heat. 4. even with suppressors and silencers, in a desert town and night enemies who are a mere 30 ft away from your current firefight would hear that something was going on. especially since most of the enemies yell when they die. the others just stand there as if nothing happened. 5. I'm tired of games copying HL2 and never having the character you play talk. HL2 is a sci-fi game so it doesn't matter. this game is supposed to be realistic. what is realistic about having a group of yap happy soldiers with one who says absolutely nothing? are you playing a terminator? even MASTER CHIEF talked a little bit. 6. long range snipers can apparently ignore the laws of wind and gravity now. 7. also, apparently when you snipe someone who is miles away from you, you can hear their brains splatter as if they were right next to you with no sound delay... 8. oh yeah and once again they made the dumbest mistake of all fps campaigns. the npc's just stand there waiting for you to shoot them. why would terrorists just be standing out in the middle of their town at night holding guns and saying nothing? it's not like they are expecting an attack, that's for sure. noone prepares for an attack by standing around doing nothing in 3 man squads. 9. during a stealth mission, epic beard man is whispering since you are sneaking up on enemies, but when you ask him for ammo during that part, he practically yells at you "you don't need ammo! you need to shoot!". yeah cuz the terrorists totally wouldn't hear that because they're busy doing noisy things. oh wait no they aren't. they're just standing there. 10. you can apparently reload an smg in 1 second... riiiiiight Ocena 6/10 jest w pełni uzasadniona i o zgrozo muszę stwierdzić, że MW2 miał lepszego singla niż ta gra. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neo2006a Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Kolejna gra na wiekowym Unreal Engine. Czyli łatwa konwersja na wszystkie platformy i nienajlepszej jakosci grafika. Gdyby jeszcze gameplay byl ok...ale niestety nie jest. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dumpmuzgu Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 nie bede przytaczal wszystkiego z tego dzikiego jezyka. ale: 6. long range snipers can apparently ignore the laws of wind and gravity now. czy ktos kiedys wspomniał, ze to bedzie symulator pola walki? nie? wiec ocb? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 14 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Października 2010 Singleplayer: UnrealEngine3 50-60fps Multiplayer: Frostbite ~80-100fps ... WTF??!! Na wiekowym, brzydszym i teoretycznie mniej wymagającym UE3 gra chodzi gorzej niż na wykorzystanym w BC2 frostbite?? Wy też tak macie czy to tylko tak u mnie? Dobrze, że dostałem tą grę w prezencie bo pluł bym sobie w twarz, że kupiłem takiego gniota. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CLAU Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Jestem w nocnej misji na quadach - jak narazie tekstury slabe, postacie jakies drewniane i ten piekny no recoil w grze. Do tego jakos dziwnie wolno leca te pociski, skrzynka przede mna a do piero po malym opoznieniu dolatuje kula - wtf ? Jak dla mnie jest slabo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KrzychuG Opublikowano 15 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Października 2010 Singleplayer: UnrealEngine3 50-60fps Multiplayer: Frostbite ~80-100fps ... WTF??!! Na wiekowym, brzydszym i teoretycznie mniej wymagającym UE3 gra chodzi gorzej niż na wykorzystanym w BC2 frostbite?? Wy też tak macie czy to tylko tak u mnie? Dobrze, że dostałem tą grę w prezencie bo pluł bym sobie w twarz, że kupiłem takiego gniota. Mozliwe, ze pozbycie sie opcji destruction 2.0 ma taki wplyw na Frostbite'a albo po prostu od czasu BC2 troche bardziej go zoptymalizowali. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
shooter Opublikowano 16 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 16 Października 2010 Pograłem godzinkę w BF:BC2 i pograłem godzinkę w MoH. Do rzeczy zatem... BF:BC2 - lepsza grafika, coś a'la Crysis ze słabszymi teksturami. Silnik Frostbite daje radę. MoH - bardzo realistyczne odgłosy wystrzałów, mechanika broni oraz efekt postrzału. Strzały na daleki dystans nocą, w misji na kładach - miażdżą. Wg mnie MoH jest lepszy od BF pod względem gameplaya. Animacje są jakby płynniejsze, wrogowie dobrze reagują na kolejne porcje ołowiu :). MoH gameplayem rozwala wszystkie FPSy jakie do tej pory wyszły, ale jest mniej filmowy - nie tak jak CoD czy chociażby BF. Grajcie! 1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Szkoda, że Talibowie to mięso armatnie i można stać i walić do nich na najwyższym stopniu trudności :/ Ogólnie przednia gra - uwielbiam klimaty bliskiego wschodu i gra mi się bardzo podoba tak jak podobał mi się CoD: MW Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ath Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 W porównaniu do bc2 wyłączyli model zniszczeń otoczenia, może ai też wyłączyli, dlatego gra śmiga jak szalona nawet na starszych maszynach. :] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 A to prawda. Stałe 60FPS (Vsync) na średnim sprzęcie. Wiecie może jak włączyć lepsze AA ? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TSRules Opublikowano 23 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 23 Października 2010 Właśnie skończyłem i powiem: Jak można coś takiego wydać w 2010 roku ? :rolleyes: Grafika hmn niektóre tekstury bija po oczach. ale ok pomijam. Lagi, rzut granatem z "za wygła" i granat odbija sie od niewidzialnej przeszkody lądując na mojej klacie :blink: Inteligencja przeciwników np. zbiegają ze wzgórza, biegną\kluczą i chowają sie za tą samą skrzynką (niezniszczalną) i tak dziesięć raz z rzędu, doszło do tego że jadłem chrupki lewą ręka a prawą tylko naciskałem w odpowiednim momencie przycisk Fire (poziom średni) :mur: Przeskoczenie murka 40cm to wyczyn lub niemożliwość. Liniowa do bólu. Czas gry. Plusy ? może dźwięk, no i filmiki, ten genialny jak samolot obrywa i wszyscy fruwają w środku :-P Podsumowując Call of Duty wróć ! czekam z utęsknieniem :wink: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 (edytowane) W jednej z misji jest Surrpres Dsck for Team Co trzeba zrobić ? W jaki sposób zniszczyć to działko ? Edytowane 24 Października 2010 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
raven_88 Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 Nap*******ć cały czas w gniazdo osłaniając swoich - kompan pobiegnie pod stanowisko kaemu i oznaczy je, ściągając nalot. Nasiedziałem się dość długo nad tym, chyba skrypt nie zaskoczył ;/ Ogólnie co do SP - jak już ktoś wcześniej napisał, gorsze od MW2 a myślałem, że się nie da. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Caleb Opublikowano 24 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 24 Października 2010 <p>Stany, stany, fajowa jazda... śpiewali kiedyś chłopaki z zespołu T.Love, rysując obraz ojczyzny McDonalda w nadmiernie krzywym zwierciadle. Gwiaździsty sztandar, to synonim szeroko pojmowanej wolności, choć ostatnimi czasy kojarzony jest z czymś skrajnie odmiennym - mianowicie wojną w Iraku i Afganistanie. Abstraciach!ąc od agresywnej polityki zagranicznej rządu USA, wszak nie ona będzie głównym przedmiotem niniejszej recenzji, trzeba przyznać, iż amerykanie wyświadczyli przemysłowi rozrywkowemu ogromną przysługę. W jaki sposób? Walka z terroryzmem jest obecnie na czasie, stąd lawinowo rośnie ilość filmów oraz gier podejmujących ów temat. Komercyjna popkulturowa machina szybko zamieniła krwawy konflikt w kurę znoszącą złote jaja wielkości Big Maca. Przykładem niech będzie odświeżona wersja legendarnego Medal of Honor, które przeszło gruntowną metamorfozę, dostosowało do panujących trendów i rzuca rękawicę Call of Duty: Modern Warfare. Podobne realia, klimat, realizacja oraz bohaterowie sprawiają, iż rywalizacja pomiędzy przedstawicielami obydwu serii najpopularniejszych wojennych FPS jest nieunikniona. Sprawdźmy zatem, kto wyjdzie cało z walki o względy spragnionych rozwałki graczy!</p> <p class="rteright"><b>Autor:</b> Caleb - Sebastian Oktaba</p> LINK DO PEŁNEJ WERSJI ARTYKUŁU NA ŁAMACH PUREPC Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Nap*******ć cały czas w gniazdo osłaniając swoich - kompan pobiegnie pod stanowisko kaemu i oznaczy je, ściągając nalot. Nasiedziałem się dość długo nad tym, chyba skrypt nie zaskoczył ;/ Ogólnie co do SP - jak już ktoś wcześniej napisał, gorsze od MW2 a myślałem, że się nie da. No właśnie. Musiałem zapodać misję od początku i poszło. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jonathan Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Ano bugow jest sporo. Ja np zacialem sie w miejscu gdzie zestrzelony zostaje nasz helikopter transportowy. Zasuwamy samemu i mamy odszukac matke. Jedyne miejsce gdzie da sie wejsc, to rozpadlina w ktorej mamy zadzgac kolesia, no i tu koniec, bo dalej nic sie nie da zrobic. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maSTHa212 Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 Hmm nie rozumiem jednej rzeczy w recenzji. W plusach jest dobrze zrealizowana kampania SP, a w minusach widnieje zupełnie nieangazująca fabuła. Mi się wydaje, że SP to właśnie głównie dobra fabuła także jedno z drugim się wyklucza. Ogólnie wygląda na to, że po średnim Airborne seria nie zmienił się zbytnio i nadal jest średnim tytułem, który nie bardzo jest w stanie nawiązać "walkę" z CoD-em czy BF. W sumie moze bym nawet kupil ta gierke, ale 4 godziny kampanii to zdecydowanie za mało, nawet jak na moje niewygórowane standardy. Może i dobrze, bo po ostatnim MoH-u już sobie obiecałem, żeby więcej po nią nie sięgać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kaeres Opublikowano 25 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 25 Października 2010 (edytowane) Dobry test uwidaczniający błędy których twórcy się nie ustrzegli jak i zalety gry, które trzymają przy ekranie z zapartym tchem. Na prawdę niektóre efekty dźwiękowe powalają. Grafika jest może kulawa jak na dzisiejsze standardy i możliwości np. Cryengine ale daje radę i nie psuje zabawy a w niektórych momentach jednak daje znać o sobie w bardzo miły sposób. Tak jak wspomniałem w poprzednim poście mnie się te klimaty bardzo podobają. WWII już się przejadła. O bliskim wschodzie trochę poczytałem swego czasu, o Operacji Anaconda również i każda taka pozycja przyciąga mnie do ekranu czy to PC czy TV. Jedyne czego nie mogę przeboleć to AI w tej grze - to jest dramat. Ode mnie też w okolicach 7/10 ale głównie za dźwięk i klimat wojny w Afganistanie. Edytowane 25 Października 2010 przez Kaeres Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 I jak tu wierzyć recenzentom, skoro jedni oceniają >5 a drudzy <5? I jak tu ocenić samemu grę bez dema... :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
master4life Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 (edytowane) Grałem w MW2 i BC2, moh nie podchodzi(multi). Edytowane 26 Października 2010 przez master4life Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
konkurs Opublikowano 26 Października 2010 Zgłoś Opublikowano 26 Października 2010 Tylko, że mi MW2 i BC2 nie podeszło :D Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...