Skocz do zawartości
nrl

Medal Of Honor: Operation Anaconda

Rekomendowane odpowiedzi

Gra na razie zbiera średnie noty, z tego co widzę to ma duże grono przeciwników jak i zwolenników. Ja po becie jestem całkiem pozytywnie nastawiony, mam nadzieję że gra mnie wciągnie. Grafika schodzi na drugi plan, gra ma być dynamiczna i widowiskowa ;) może być nawet na 4-5 godzin (i tak dziś nie ma dłuższych), byle by sprawiała radość z gry.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Lista "kwiatków" z SP

This is just my review of the first half of the first campaign mission. I didn't bother playing past this because I was thoroughly disappointed of this BC2 clone.

1. driving atv's through a desert slowly does not somehow make them stealthy and quiet. if someone is driving an atv through a desert at night, i am going to hear them from MILES away.

2. how does epic beard man know where every enemy is when you require a sniper rifle and optics just to see their feet?

3. the thermal vision seems to think it is night vision, and every enemy is highlighted 100%. even their clothes. not just the parts giving off heat.

4. even with suppressors and silencers, in a desert town and night enemies who are a mere 30 ft away from your current firefight would hear that something was going on. especially since most of the enemies yell when they die. the others just stand there as if nothing happened.

5. I'm tired of games copying HL2 and never having the character you play talk. HL2 is a sci-fi game so it doesn't matter. this game is supposed to be realistic. what is realistic about having a group of yap happy soldiers with one who says absolutely nothing? are you playing a terminator? even MASTER CHIEF talked a little bit.

6. long range snipers can apparently ignore the laws of wind and gravity now.

7. also, apparently when you snipe someone who is miles away from you, you can hear their brains splatter as if they were right next to you with no sound delay...

8. oh yeah and once again they made the dumbest mistake of all fps campaigns. the npc's just stand there waiting for you to shoot them. why would terrorists just be standing out in the middle of their town at night holding guns and saying nothing? it's not like they are expecting an attack, that's for sure. noone prepares for an attack by standing around doing nothing in 3 man squads.

9. during a stealth mission, epic beard man is whispering since you are sneaking up on enemies, but when you ask him for ammo during that part, he practically yells at you "you don't need ammo! you need to shoot!". yeah cuz the terrorists totally wouldn't hear that because they're busy doing noisy things. oh wait no they aren't. they're just standing there.

10. you can apparently reload an smg in 1 second... riiiiiight

Ocena 6/10 jest w pełni uzasadniona i o zgrozo muszę stwierdzić, że MW2 miał lepszego singla niż ta gra.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

nie bede przytaczal wszystkiego z tego dzikiego jezyka. ale:

6. long range snipers can apparently ignore the laws of wind and gravity now.

czy ktos kiedys wspomniał, ze to bedzie symulator pola walki? nie? wiec ocb? 

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Singleplayer: UnrealEngine3 50-60fps Multiplayer: Frostbite ~80-100fps ... WTF??!! Na wiekowym, brzydszym i teoretycznie mniej wymagającym UE3 gra chodzi gorzej niż na wykorzystanym w BC2 frostbite?? Wy też tak macie czy to tylko tak u mnie? Dobrze, że dostałem tą grę w prezencie bo pluł bym sobie w twarz, że kupiłem takiego gniota.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jestem w nocnej misji na quadach - jak narazie tekstury slabe, postacie jakies drewniane i ten piekny no recoil w grze. Do tego jakos dziwnie wolno leca te pociski, skrzynka przede mna a do piero po malym opoznieniu dolatuje kula - wtf ? Jak dla mnie jest slabo.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Singleplayer: UnrealEngine3 50-60fps Multiplayer: Frostbite ~80-100fps ... WTF??!! Na wiekowym, brzydszym i teoretycznie mniej wymagającym UE3 gra chodzi gorzej niż na wykorzystanym w BC2 frostbite?? Wy też tak macie czy to tylko tak u mnie? Dobrze, że dostałem tą grę w prezencie bo pluł bym sobie w twarz, że kupiłem takiego gniota.

Mozliwe, ze pozbycie sie opcji destruction 2.0 ma taki wplyw na Frostbite'a albo po prostu od czasu BC2 troche bardziej go zoptymalizowali.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Pograłem godzinkę w BF:BC2 i pograłem godzinkę w MoH.

Do rzeczy zatem...

BF:BC2 - lepsza grafika, coś a'la Crysis ze słabszymi teksturami. Silnik Frostbite daje radę.

MoH - bardzo realistyczne odgłosy wystrzałów, mechanika broni oraz efekt postrzału.

Strzały na daleki dystans nocą, w misji na kładach - miażdżą. Wg mnie MoH jest lepszy od BF pod względem gameplaya. Animacje są jakby płynniejsze, wrogowie dobrze reagują na kolejne porcje ołowiu :). MoH gameplayem rozwala wszystkie FPSy jakie do tej pory wyszły, ale jest mniej filmowy - nie tak jak CoD czy chociażby BF.

Grajcie!

• Upvote 1

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Szkoda, że Talibowie to mięso armatnie i można stać i walić do nich na najwyższym stopniu trudności :/

Ogólnie przednia gra - uwielbiam klimaty bliskiego wschodu i gra mi się bardzo podoba tak jak podobał mi się CoD: MW

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Właśnie skończyłem i powiem: Jak można coś takiego wydać w 2010 roku ? :rolleyes:

Grafika hmn niektóre tekstury bija po oczach. ale ok pomijam.

Lagi, rzut granatem z "za wygła" i granat odbija sie od niewidzialnej przeszkody lądując na mojej klacie :blink:

Inteligencja przeciwników np. zbiegają ze wzgórza, biegną\kluczą i chowają sie za tą samą skrzynką (niezniszczalną) i tak dziesięć raz z rzędu, doszło do tego że jadłem chrupki lewą ręka a prawą tylko naciskałem w odpowiednim momencie przycisk Fire (poziom średni) :mur:

Przeskoczenie murka 40cm to wyczyn lub niemożliwość.

Liniowa do bólu.

Czas gry.

Plusy ? może dźwięk, no i filmiki, ten genialny jak samolot obrywa i wszyscy fruwają w środku :-P

Podsumowując Call of Duty wróć ! czekam z utęsknieniem :wink:

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nap*******ć cały czas w gniazdo osłaniając swoich - kompan pobiegnie pod stanowisko kaemu i oznaczy je, ściągając nalot. Nasiedziałem się dość długo nad tym, chyba skrypt nie zaskoczył ;/

Ogólnie co do SP - jak już ktoś wcześniej napisał, gorsze od MW2 a myślałem, że się nie da.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dołączona grafika

<p>Stany, stany, fajowa jazda... śpiewali kiedyś chłopaki z zespołu T.Love, rysując obraz ojczyzny McDonalda w nadmiernie krzywym zwierciadle. Gwiaździsty sztandar, to synonim szeroko pojmowanej wolności, choć ostatnimi czasy kojarzony jest z czymś skrajnie odmiennym - mianowicie wojną w Iraku i Afganistanie. Abstraciach!ąc od agresywnej polityki zagranicznej rządu USA, wszak nie ona będzie głównym przedmiotem niniejszej recenzji, trzeba przyznać, iż amerykanie wyświadczyli przemysłowi rozrywkowemu ogromną przysługę. W jaki sposób? Walka z terroryzmem jest obecnie na czasie, stąd lawinowo rośnie ilość filmów oraz gier podejmujących ów temat. Komercyjna popkulturowa machina szybko zamieniła krwawy konflikt w kurę znoszącą złote jaja wielkości Big Maca. Przykładem niech będzie odświeżona wersja legendarnego Medal of Honor, które przeszło gruntowną metamorfozę, dostosowało do panujących trendów i rzuca rękawicę Call of Duty: Modern Warfare. Podobne realia, klimat, realizacja oraz bohaterowie sprawiają, iż rywalizacja pomiędzy przedstawicielami obydwu serii najpopularniejszych wojennych FPS jest nieunikniona. Sprawdźmy zatem, kto wyjdzie cało z walki o względy spragnionych rozwałki graczy!</p>

<p class="rteright"><b>Autor:</b> Caleb - Sebastian Oktaba</p>

LINK DO PEŁNEJ WERSJI ARTYKUŁU NA ŁAMACH PUREPC

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Nap*******ć cały czas w gniazdo osłaniając swoich - kompan pobiegnie pod stanowisko kaemu i oznaczy je, ściągając nalot. Nasiedziałem się dość długo nad tym, chyba skrypt nie zaskoczył ;/

Ogólnie co do SP - jak już ktoś wcześniej napisał, gorsze od MW2 a myślałem, że się nie da.

No właśnie.

Musiałem zapodać misję od początku i poszło.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ano bugow jest sporo. Ja np zacialem sie w miejscu gdzie zestrzelony zostaje nasz helikopter transportowy. Zasuwamy samemu i mamy odszukac matke.

Jedyne miejsce gdzie da sie wejsc, to rozpadlina w ktorej mamy zadzgac kolesia, no i tu koniec, bo dalej nic sie nie da zrobic.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Hmm nie rozumiem jednej rzeczy w recenzji. W plusach jest dobrze zrealizowana kampania SP, a w minusach widnieje zupełnie nieangazująca fabuła. Mi się wydaje, że SP to właśnie głównie dobra fabuła także jedno z drugim się wyklucza. Ogólnie wygląda na to, że po średnim Airborne seria nie zmienił się zbytnio i nadal jest średnim tytułem, który nie bardzo jest w stanie nawiązać "walkę" z CoD-em czy BF. W sumie moze bym nawet kupil ta gierke, ale 4 godziny kampanii to zdecydowanie za mało, nawet jak na moje niewygórowane standardy. Może i dobrze, bo po ostatnim MoH-u już sobie obiecałem, żeby więcej po nią nie sięgać.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Dobry test uwidaczniający błędy których twórcy się nie ustrzegli jak i zalety gry, które trzymają przy ekranie z zapartym tchem.

Na prawdę niektóre efekty dźwiękowe powalają.

Grafika jest może kulawa jak na dzisiejsze standardy i możliwości np. Cryengine ale daje radę i nie psuje zabawy a w niektórych momentach jednak daje znać o sobie w bardzo miły sposób.

Tak jak wspomniałem w poprzednim poście mnie się te klimaty bardzo podobają.

WWII już się przejadła.

O bliskim wschodzie trochę poczytałem swego czasu, o Operacji Anaconda również i każda taka pozycja przyciąga mnie do ekranu czy to PC czy TV.

Jedyne czego nie mogę przeboleć to AI w tej grze - to jest dramat.

Ode mnie też w okolicach 7/10 ale głównie za dźwięk i klimat wojny w Afganistanie.

Edytowane przez Kaeres

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi