Skocz do zawartości
flaku

Amd Athlon 64 X2 Dual Core Procesor 3800+

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich..... na początku chciałbym opisać swój problem.... Chciał bym podkręcić swój procesor (AMD athlon 64 X2 dual core procesor 3800+ ) w taki sposób żeby nie wymiękał przy mojej karcie graficznej (Nvidia 8800 gtx 768mb) narazie został on już podkręcony z 2,0 (na obydwóch rdzeniach) do 2,20 (przy 2,4 wyskakuje Alarmowe okienko windowsa [takie niebieskie]) do tej pory kręciłem na wartosciach Memory clock Frequency 533 i Memory timing 2T...... HTT ustawiałem na x3 .... i tutaj jest moja prozba .... bardzo prosze urzytkowników o pomoc w podkręceniu tego procesora w jak najbezbieczniejszy sposob (:)) i ile musze go podkręcić zeby naprawde dawal rade na mojej karcie graficznej.... (chodzi lecz zawsze moze byc lepiej ..... w grach siecowych potrzebuje duzo FPS-ów ) z góry bardzo dziękuje za wszelką pomoc

Ps. Wyjerzdzam dzisiaj wieczorem (Czwartek 14.08.2008) do (Niedziela 17.08.2008)

Ps2. podaje szczegółowe modele Płyty głównej , Procesora oraz karty graficznej jeszcze raz ....

1.AMD athlon 64 X2 dual core procesor 3800+ (procesor......SOCKET AM2)

2.Nvidia Geaforce 8800GTX 768 firmy Gigabyte (karta graficzna)

3.Asus M2N-E

POZDRAWIAM Flaku

Edytowane przez flaku

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Może przejdz do działu Wszystko o "athlon x2" ze screenem z cpu-z z zakladki cpu i memory

jeżeli zajdzie taka potrzeba to prosze ..... o przeniesienie tylko jezeli mozna to poinformujcie mnie o tym bo jak wroce w niedziele to jeszcze na tym forum sie moge nie odnalezc

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jakie masz chlodzenie ? Daj mnoznik HT x3, mnoznik proca x10, napiecie na proca 1.4V, timingi ustaw recznie 5-5-5-15-25-2T, dzielnik na 533, napiecie na ram 2.1V i jedz z HTT w gore, stabilnosc testuj orthosem. Pokaz screena z cpuz zeby bylo wiadomo jaka to rewizja proca, wtedy powiemy ci ile +/- mozesz na nim osiagnac.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi