flaku Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam wszystkich..... na początku chciałbym opisać swój problem.... Chciał bym podkręcić swój procesor (AMD athlon 64 X2 dual core procesor 3800+ ) w taki sposób żeby nie wymiękał przy mojej karcie graficznej (Nvidia 8800 gtx 768mb) narazie został on już podkręcony z 2,0 (na obydwóch rdzeniach) do 2,20 (przy 2,4 wyskakuje Alarmowe okienko windowsa [takie niebieskie]) do tej pory kręciłem na wartosciach Memory clock Frequency 533 i Memory timing 2T...... HTT ustawiałem na x3 .... i tutaj jest moja prozba .... bardzo prosze urzytkowników o pomoc w podkręceniu tego procesora w jak najbezbieczniejszy sposob (:)) i ile musze go podkręcić zeby naprawde dawal rade na mojej karcie graficznej.... (chodzi lecz zawsze moze byc lepiej ..... w grach siecowych potrzebuje duzo FPS-ów ) z góry bardzo dziękuje za wszelką pomoc Ps. Wyjerzdzam dzisiaj wieczorem (Czwartek 14.08.2008) do (Niedziela 17.08.2008) Ps2. podaje szczegółowe modele Płyty głównej , Procesora oraz karty graficznej jeszcze raz .... 1.AMD athlon 64 X2 dual core procesor 3800+ (procesor......SOCKET AM2) 2.Nvidia Geaforce 8800GTX 768 firmy Gigabyte (karta graficzna) 3.Asus M2N-E POZDRAWIAM Flaku Edytowane 14 Sierpnia 2008 przez flaku Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sopel Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Może przejdz do działu Wszystko o "athlon x2" ze screenem z cpu-z z zakladki cpu i memory Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
flaku Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Może przejdz do działu Wszystko o "athlon x2" ze screenem z cpu-z z zakladki cpu i memory jeżeli zajdzie taka potrzeba to prosze ..... o przeniesienie tylko jezeli mozna to poinformujcie mnie o tym bo jak wroce w niedziele to jeszcze na tym forum sie moge nie odnalezc Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
AtriX Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Jakie masz chlodzenie ? Daj mnoznik HT x3, mnoznik proca x10, napiecie na proca 1.4V, timingi ustaw recznie 5-5-5-15-25-2T, dzielnik na 533, napiecie na ram 2.1V i jedz z HTT w gore, stabilnosc testuj orthosem. Pokaz screena z cpuz zeby bylo wiadomo jaka to rewizja proca, wtedy powiemy ci ile +/- mozesz na nim osiagnac. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...