Dale65 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Mam płyte DFI Infinity NF SLI-M2/G na nForce4, wszystko byłoby OK jakby nie fakt, że po użyciu stanu wstrzymania S3 (Suspend-to-RAM) komputer wstaje z FSB 200Mhz, niezależnie od ustawienia w BIOSie. Próbowałem wszystkiego - nic nie działa. Podobno to problem wszystkich płyt na NF4 (nie tylko DFI). Tutaj jest pseudo-rozwiązanie, a raczej obejście problemu: http://milk.mooism.com/6/standby-on-dfi-expert/ Jednak przy każdej zmianie FSB trzeba wyedytować wartość w pliku, co jest troche wkurzające i często o tym zapominam. Nie dałoby się tego jakoś zautomatyzować? Może jest jakiś inny sposób? Mam oczywiście najnowszy BIOS, wyłączone Cool 'n Quiet, wszystkie sterowniki zainstalowane z płyty. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Temat o płycie - tam kieruj swoje pytania. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...