Skocz do zawartości
tom_91

Wysiadła Grafika Po Zmianie Biosu

Rekomendowane odpowiedzi

nie wiem czy to dobry dział może powiniennem to napisać w dziale o katyach graficznych dlatego z góry przepraszam

a więc do rzeczy zminiałem bios na moim radeonie 9600xt :) za pomocą ATI WinFlasha i po restarcie grafika nie wyświetla obrazu(ale na pamięć nawet zie zalogowałem:) mam zachowany orginalny bios co mam teraz zrobic da sie ją jeszcze uratować?

a oto co zanlazłem na innym forum:

Gdyby coś poszło nie tak i gdyby karta się nie podnosiła postępuj tak jak poniżej:

- włóż do PCI 1 kartę graficzną (oczywiście z interfejsem PCI)

- następnie wyjmij swojego Radeona z AGP

- wejdź do bios’a i ustaw, aby komputer butował się z karty na PCI

- włóż teraz radeona do AGP a monitor podłącz do karty na PCI

- odpal DOS’a

- wgraj starego biosa za pomocą Flashrom’a

- wejdź do biosa zmień, aby teraz komputer się podnosił z AGP

- wyjmij kartę na PCI i ciesz się wciąż sprawnym radeonem J

czyli że moge ją uratować za pomocą grafiki na pci (nie mam takowej ale w razie potrzeby kupil bym na allegro)

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Ten opis jest dokładniejszy.

próbowałem skorzystać z tego poradnika ale nie wiem skąd wsiąść dyskietkę startową win98 zrobiłem coś takiego Dołączona grafika ( nie wiem czy dobrze ) i jak chcę ja uruchomić podczas startu to chwilkę czekam ale nic nie moge wpisywać tak jak by klawiatura nie działała jest coś takiego a:/> ale nic nie moge wpisać pomóżcie szybko bo mam pożyczoną grafe na chwile

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi