caschvip Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Witam mam kompa o takiej konfiguracji c2d e6320@3.15ghz+ gigabyte p35 ds3l+a-data 2x2gb/800+ ee+ zasilacz corsair 520w 520hxeu+gigabyte hd4850+lcd22"+vista ultimate, wszystkie sterowniki mam zaktualizowane do najnowszych system smiga dobrze ale mam problem w grach. Mianowicie chodzi o to ze prawie wszystkie z nowych gierek GOW, Arena51, Stalker, Graw2, Pro Street, FEAR PM, Bioshock nie chodza plynnie a powinny na takim sprzecie. Co mam zrobic zeby poprawic wydajnosc w grach?? Prosze o pomoc. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jogur Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 dodatkowe zasilanie do grafy podpięte? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caschvip Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 oddaj go do servisu , niech sie pobawią i stwierdzą jaka jest przyczyna ,bo moze cos w środku nie tak Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caschvip Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Robilem wszystkie testy goldmemory ok, hdtach ok, 3d mark 06 ok, prime 95 8godz ok. wszystko chodzi elegancko tylko w grach sa problemy. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mefisto21 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) sproboj innych sterownikow moze http://game.amd.com/us-en/drivers_catalyst.aspx ty masz catalyst 8.7 ? masz te hotfix do kart 4xx ? Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez mefisto21 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caschvip Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Na poczatku mialem 8.6 hotfix potem 8.7 i to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
reaktiv Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) Przedstaw jak wyglada dokladnie ten problem, byc moze masz to samo co ja na starym kompie i na nowym niestety tez(lezy juz na serwisie). U mnie jest w grach tak, jakby ekran zostal podzielony na 3 poziome paski, kiedy ruszam np. z lewej na prawa to te paski tak jakby przesuwaly sie w odstepie kilku milisekund, a nie wszystkie rownoczesnie. Gra warpi, nie jest plynna. Zacinki najlepiej widac przy naroznikach scian, kiedy sie wokol nich kreci. Dodatkowy efekt jaki zauwazalny jest, to jak np. w Call of Duty(najlepiej da sie to zauwazyc) stane kolo skrzynki, zaczne w nia strzelac, to z broni leci swiatlo. Podczas tego swiatla pojawia sie wlasnie taki efek kilku paskow poziomych na przemian migajacych swiatlo-czarny pasek. Cos jak np. kamera najedziesz na monitor CRT i widzisz czarne paski odswiezania. Dodatkowo tez mialem problem z Catalyst A.I. Nie wiem czy tak na kazdym Radeonie jest, ale u mnie po wylaczeniu Catalyst A.I. wynik np. w 3dmark06 spadal do 10 000(z A.I. wlaczonym bylo to 14 000). Natomiast jak mialem wlaczone A.I. to w grach mialem dziwne zaklocenia grafiki, albo podczas nagrywania filmiku z gry pojawialy sie na przemian black screeny. Ogolnie sadze ze u mnie to problem z grafika. Nie wiem czy masz to samo co ja. Radze oddac sprzet na serwis jesli formaty nie pomagaja(jesli je robiles), zmiany sterow itp. Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez Reaktiv Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
caschvip Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 U mnie problem polega ze wystepuja nagle spadki fps np. z 58 do 17, nawet jak zmniejsze rozdzialke czy detale, pozatym wystepuja tez dziwne szarpania obrazu, zmienialem grafike na 8800gts 512 i bylo to samo. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość aqs Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 mam podobnie przy grze unreal 3 może ktoś wie o co chodzi. problem z plikiem kernell32.dll Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vasyndrom Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 dziwna sprawa jesli to nie karta (zakladam ze ten gts byl sprawny w 100% :]) to sprawdz czy jakis proces nie mieli ci dysku zurzywa mocy proca czy ramu. mozliwe ze twoj antyvir daje sie we znaki. swego czasu jak jeszcze mialem fx5200 na pci w starym kompie biurowym i gralem w hl2 episode 2 to po 30min wywalalo mi blad ze jest za malo pamieci. sproboj jeszcze poszperac a noz cos znajdziesz wnioskuje ze odsylanie karty na gware to ostatecznosc (mi osobiscie ciezko by bylo sie rozstac :D) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nosweratu Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 @caschvip sprawdz czy czasem pci-ex nie przelaczyl ci sie na 1x + sprawdz jak dzialaja gry na niepodkreconym sprzecie aaa co do spadkow to spradz temperatury - i ewentualnie popraw cyrkulacie powietrza w budzie Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzizzy Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Sierpnia 2008 Zwiększ taktowanie szyny PCI-e ze 100 MHz do ~105. Szyna nie powinna się przestawiać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...