DziubekR1 Opublikowano 14 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Sierpnia 2008 (edytowane) http://forum.pclab.pl/t390173.html - zdaje sobie sprawe, ze forum troche "nieteges" ;) ale wlasnie tym bardziej ciekawi mnie Wasza opinia. Czy to jest mozliwe ? Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez DziubekR1 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janekk Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Ciekawe czy na P35A-S by to działało :rolleyes: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) tez o tym myslalem jak przeczytalem artykul na guru3d http://guru3d.com/article/physx-by-nvidia-review/ na chipsecie intela ustawiamy radeony w crossfire, dorzucamy grafike nvidii aby liczyc physix'a a na platformach ze sli zastanawiam sie czy mozna ustawic sli z 2 kart a trzecia ustawic na physix'a (pewnie tak) na viscie jest jak na razie problem - aby physix dzialal trzeba miec podlaczone monitory do wyjsc karty nvidii - podobno maja to poprawic w nastepnych sterownikach ale mysle ze zanim sie pokaza gry naprawde utilizujace physixa to bedzie polowa 2009, a wtedy ceny jescze bardziej poleca na leb ;) tymczasem bym sie wstrzymal - to bardzo mloda nowinka technologiczna jest jedno 'ale': nvidia moze byc sklonna zrobic blokade w sterownikach ze nie mozna uzywac radeonow na tej samej platformie na ktorej jest ich karta - bedzie to wredne ale mysle ze szybko sie pokaza wtedy zhackowane stery ;) Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez _KaszpiR_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Huhuhu, wyglada na to ze to nie tylko jest mozliwe ale dziala :) Dla takiego ciemnogrodu jak ja: po co to komu i czy gierki beda szybciej chodzic? :D A jesli tak to ktore obsluguja physX? I co z softem do renderowania i grafiki (3dStudio, AutoCad, Photoshop, Corel)? 50zl na GF to nie pieniadz, ale jaka grupa uzytkownikow blaszakow na tym zyska? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Palato Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) Ktoś już dawno o tym pisał na ppc i kilka osób testowało, chociaż nie jestem pewien czy na ppc. 50zl na GF to nie pieniadz To musi być karta z serii 8x00 wzwyż, i to nie najtańsze badziewie. Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez Palato Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Duelist Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 I co z softem do renderowania i grafiki (3dStudio, AutoCad, Photoshop, Corel)?Tu się nic nie zmieni :P Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
_KaszpiR_ Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 akurat physix powoduje ze ps spadaja bo trzbea wiecej elementow graficznych obliczyc z jednej strony mamy bajer jak odlamki itd, ale z dugiej grafika musi to dodatkowo obliczyc - bo wczesniej tego nie bylo bez physix'a Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) ale mam fajnie ;) kupie sobie jakiegoś geforce dajmy na to 96gt a że mam nforce 780a to mam zintegrowanego 8200 i on będzie mi fizyke liczył ? albo lepiej 3xgtx280 + gtx280 do fizyki, chyba tylko ja tak moge :D już widze, jak w te odłamki w cs czy el0 wypasione wypadki w colinie :lol: Kaszpir, ale zobacz, masz dwie grafy w sli + jedną do fizyki wiec gdzie tu spadki ? Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
neomagnet Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Hmmm ciekawe... mieć takiego HD4870 + coś pokroju 8600gt do liczenia fizyki i byłoby całkiem ok. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 8 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 8 Września 2008 Juz dyskutowowałem nad tym o O TUTAJ ale coś umarło :mur: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 teraz pytanie innej tresci, ale odnoszace sie do tematu mam plyte z tylko 1 zlaczem pcie16 ale plytka ma sloty pcie1 jak wiadomo karty 16x do slotu 1x sie nie wsadzi, bo nie wejdzi. lecz po odpowiednim nacieciu/spilowaniu slotu juz sie wsadz (chodzi o spilowanie tylknej scianki slotu tak, zeby nie uszkodzic pinow) czy po wsadzeniu w tak spreparowany slot karty 16x karta ruszy? wie ktos? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DziubekR1 Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 teraz pytanie innej tresci, ale odnoszace sie do tematu mam plyte z tylko 1 zlaczem pcie16 ale plytka ma sloty pcie1 jak wiadomo karty 16x do slotu 1x sie nie wsadzi, bo nie wejdzi. lecz po odpowiednim nacieciu/spilowaniu slotu juz sie wsadz (chodzi o spilowanie tylknej scianki slotu tak, zeby nie uszkodzic pinow) czy po wsadzeniu w tak spreparowany slot karty 16x karta ruszy? wie ktos? Ty na powaznie teraz ? :lol: Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
teraw Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 (edytowane) jak najbardziej na powaznie, jaki problem odciac 2mm plastiku? a skoro karty dzialaja po programowym przelaczeniu w tryb pcie 1x to w teori po sprzetowym podlaczeniu do portu 1x tez powinny zadzialac Edytowane 14 Września 2008 przez teraw Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 14 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 14 Września 2008 zobacz na najnowszego GB na x58 i jego złącza pcie x4. imo będzie działać. Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
psz3mo Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 imho też zadziała, skoro karty na pci-e x1 działają w slotach od x16 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Burning Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 ze względu na specyfikację magistrali (która nie jest magistralą ;) ) PCI-E to karta x16 musi działać w złączach x1 po prostu będzie niższa przepustowość PCI-E jak widać na załączonym (na wiki) obrazku złącze x4 ma 'otwarty' koniec, co umozliwia zainstalowanie 'dłuższej' karty korzystającej z x8 lub x16 nie robi się tego przy PCI-E x1 ze względu na znacznie niższą przepustowość takiego złącza jako ciekawostke dodam, że ja mam złącze PCI-E x4 (choć o pełnej długości) a wynik w 3dmark06 nie wydaje mi sie zbyt niski :) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
venat0r Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 (edytowane) dobra teraz powaznie sprzet jak w opisie dorzuce 8400GS za 60zł da mi to cos? Jedno PCI-E 4x mam wolne Edytowane 15 Września 2008 przez venat0r Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
BastianCJ Opublikowano 15 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Września 2008 http://photos04.allegro.pl/photos/oryginal...83/74/429837463 Tu uda się coś podobnego zrobić czy nie bardzo ?? GA-G33M-DS2R Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość majkel84 Opublikowano 18 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 18 Września 2008 dobra teraz powaznie sprzet jak w opisie dorzuce 8400GS za 60zł da mi to cos? Jedno PCI-E 4x mam wolneoczywiście, bez problemu zadziała, ale tak jak mówiono w temacie będzie nieco niższa wydajność - niemniej do fizyki wystarczy jak SLI debiutowało to chłopaki na XS wsadzali właśnie grafy na PCIe x4 i działało bardzo dobrze - nawet była tabelka z wydajnością takich kart - jakieś kilkanaście procent mniej na PCIe x1 było już dużo gorzej, ale też działało tak czy siak to nawet PCIe x1 to już lepiej niż PhysX na PCI :-) Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hans15336 Opublikowano 19 Września 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Września 2008 Odpalał ktoś to na Viście ??? Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...