Adi_21 Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Mam problem od miesiąca próbuje potkręcić swoją 500 to jest ten czarny Celeron,gdy daje mu z 66 na 75 jeko prętkośc wynosi 564 Mhz gdy pozmianie uruchamiam kompa ponownie chodzi przytej prętkości normalnie a kiedy wyłocze kompa całkiem i go załocze zaczyna piszczeć ia na monitorze już nic się niepojawi świeci kontrolka z twardego dysku poprostu nic się niedzieje,musze wyciągnąć baterie z biosu i ustawiać wszystko na nowo,a kiedy dam na 80 to nawet gdy się uruchomi to też nic się na monitorze niepojawia nic się niedzieje .Pisze tu bo chciałbym się dowiedziec co mam zrobić żeby procek chodził normalnie na 564 lub na 624 Mhz,moja płyta niposiada żadnych zworków do zmiany fsb tylko w biosie da się to ustawić mam nadzije że ktoś mi pomoże. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 W Twoim topicu znalazło się chyba najdłuższe zdanie napisane na tym forum :D RESKEPTa! Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 4 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 4 Kwietnia 2003 W Twoim topicu znalazło się chyba najdłuższe zdanie napisane na tym forum :D RESKEPTa!czy on zmienial temat czy on brzmi/al "Potkręcenie Celerona 500 Mhz" za dlugie to to nie jest ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 zwieksz napiecie do ~2V, a jak nie pojdzie ....no to masz pecha i wiecej nie podkrecisz...celki500 sie slabo kreca moj chodzi teraz 500@624 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieza Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 dajecie za nickie napiecie , jak testowalem moje wc to dalem je najpierw na celka 500 to dalem od razu 2,2V i poszedl na 89MHz ale do win wchidzil przy 86-88MHz, takze napiecie w gore a potem fsb tez w ^ :) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechl!n Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 W Twoim topicu znalazło się chyba najdłuższe zdanie napisane na tym forum :D RESKEPTa!czy on zmienial temat czy on brzmi/al "Potkręcenie Celerona 500 Mhz" za dlugie to to nie jest ;) Pisałem o tym zdaniu: Mam problem od miesiąca próbuje potkręcić swoją 500 to jest ten czarny Celeron,gdy daje mu z 66 na 75 jeko prętkośc wynosi 564 Mhz gdy pozmianie uruchamiam kompa ponownie chodzi przytej prętkości normalnie a kiedy wyłocze kompa całkiem i go załocze zaczyna piszczeć ia na monitorze już nic się niepojawi świeci kontrolka z twardego dysku poprostu nic się niedzieje,musze wyciągnąć baterie z biosu i ustawiać wszystko na nowo,a kiedy dam na 80 to nawet gdy się uruchomi to też nic się na monitorze niepojawia nic się niedzieje . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jump3r Opublikowano 5 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 5 Kwietnia 2003 aha ;) ja zrozumialem, ze w topicu,a to o to chodzilo ;) tez niezle ;) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_21 Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Napięcie dałem nawet 2.3 v i nic dalej było 500 Mhz,jeżeli nikt z was niewie oco chodzi to prosze żebyście tego niekomentowali. :? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
KGB Opublikowano 6 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 6 Kwietnia 2003 pierwsza sprawa to jaka to plyta? Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieza Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 mam nadzieje ze zmneniles dzielniki pci i agp bo bez tego to sie raczej nie da :(, a moze to ram masz 66MHz ? i juz nie wyrabia? ale ja stawiam na chlodzenie na zwyklym colerku poszedl tylko na 564 i sie wieszal ja podkrecalem na plycie abit be6-2 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 7 Kwietnia 2003 Napięcie dałem nawet 2.3 v i nic dalej było 500 Mhz,jeżeli nikt z was niewie oco chodzi to prosze żebyście tego niekomentowali. :?nigdzie nie jest powiedziae ze procek 'musi' pojsc na 564 czy 624 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_21 Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 jak się zmienia dzielniki agp pci bo otym akurat niwiedziałem że czeba to zrobić a tak wogóle to postaram się napisać jak to płyta licze na dalszą pomoc. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
andriu Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 zwieksz napiecie do ~2V, a jak nie pojdzie ....no to masz pecha i wiecej nie podkrecisz...celki500 sie slabo kreca moj chodzi teraz 500@624 akurat te celerony miały 2 V default Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pit Opublikowano 8 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 8 Kwietnia 2003 zwieksz napiecie do ~2V, a jak nie pojdzie ....no to masz pecha i wiecej nie podkrecisz...celki500 sie slabo kreca moj chodzi teraz 500@624 akurat te celerony miały 2 V default akurat mam takiego i ma default 1,8 Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk1999 Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 kumplowi podkrecilem 500@564(75mhz fsb) 37,5PCI/75AGP na Soltku 65FV+, pamieci PC133. Chodzi bez najmniejszych problemow od 6 miechow. 83mhz nie chcialo wstac... Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 9 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 9 Kwietnia 2003 zwieksz napiecie do ~2V, a jak nie pojdzie ....no to masz pecha i wiecej nie podkrecisz...celki500 sie slabo kreca moj chodzi teraz 500@624 akurat te celerony miały 2 V default akurat mam takiego i ma default 1,8Nie wiem co masz za Celinę, ale nie jest to "zwykły" 500, bo ten napewno nie ma 1,8V tylko 2,0V (wiem bo mam). Może były jakieś pojedyńcze modele na nowym rdzeniu (jaktwój celek 500 wyglada :?: ). Co do samego kręcenia to mój prawie-stabilnie szedł na 85 FSB (638MHz) na 2,3V (więcej nie dawał ABIT BE6-II). Problemem była wysoka szyna PCI. Niestety taka prawda, że te celki bardzo biednie się kreca i naprawde 83 FSB to dużo jak dla nich :( . Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_21 Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 o ile sie nie myle mam płyte Abit i chciał bym wiedzieć jak na niej zmienia się dzielniki AGP PCI bo podobno bez tego nieda sie potkrecic mojego celerona(to ten czarny celeron 2.0 v default) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Skolim Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zmiana dzielnika PCI ma sens przy FSB ponad 85 bo wtedy PCI jest bardzo wysokie :( ponad 41. Ale na Abicie mozna tyko ustawić dzielnik 1/3 co na takim FSB daje PCI ~28 czyli troche mało. W sumie to ja nie wiem jak reagują użądzenia na zbyt niskie PCI. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adi_21 Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 11 Kwietnia 2003 Chciałbym to sprawdzić może akurat tylko gdzie się to w biosie ustawia te dzielniki AGP i PCI może stej płyty i procka da się jeszcze troche wycisnąć. Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
wieza Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 lepiej sprawdz dokladnie co to za plyta i npisz to bedziemy mogli pomoc:) Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel__ Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 wlasnie , wystarczy sam model Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel__ Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Zgłoś Opublikowano 12 Kwietnia 2003 Chciałbym to sprawdzić może akurat tylko gdzie się to w biosie ustawia te dzielniki AGP i PCI może stej płyty i procka da się jeszcze troche wycisnąć. Dzielniki ustawisz w SOFT MENU , jesli masz taka opcje w biosie Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...