piterq1991 Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Witam! Chcę zablokować bratu dostęp do gier internetowych m.in Counter Strike oraz Metin2. Prosiła mnie o to mama gdyż brat całe dnie przesiaduje przed komputerem, w żaden sposób nie można go oderwać. Szukałem na googlach, ale nie wiele znalazłem. Proszę was o pomoc, chodzi również o to, żeby się nie zorientował iż jest to blokowane. Najlepiej gdyby nie mógł się podłączyć do serwera. Czytałem coś o blokowaniu portów lecz nie wiem za bardzo co i jak. Pozdrawiam Piotr Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mystery Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 porty możesz blokować w bezpośrednio w Windows. dla xp pro wchodzisz w Opcje internetowe->Na aktywnym połączeniu sieciowym klikasz prawym przyciskiem myszy (PPM)->zaznacz protokuł TCP/IP->Klik we właściwości->w zakładce ogóle masz na dole przycisk Zaawansowane - klikasz -> zakładka opcje -> zaznaczasz filtrowanie tcp/ip i klikasz we wlaściwości. teraz dodajesz sobie porty jakie mają być przepuszczane (czyli 80, 21, jakieś tam inne porty gg czy coś) i powinno pyrkać. niestety w ten sposób nie utworzysz jakiś skomplikowanych reguł, ale zawsze lepsze to niż nic. Jeżeli masz firewalla, to możesz w nim zablokować niechciane porty. pozdrawiam m ps. lepiej usuń z sygnaturki ten link, zanim polecą Ci procenty... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...