Miguel707 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Czemu akurat Vico ? Nie wierzę, by w Lublinie nie było lepszego sklepu komputerowego... Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lecter66100 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) Czemu akurat Vico ? Nie wierzę, by w Lublinie nie było lepszego sklepu komputerowego...byl, artus, icomp i pewnie jakies inne ale ja mam specyficznych starych i jak sie stara uwziela ze sie bierze w vico bo jej kolezanki tam braly to ona nie bedzie wplacac pieniedzy 'w internet' a roznice cenowe w miescie tez jej nie straszne bo w innych sklepach kolezanki twierdza ze sa problemy ;] dzwonilem tam przed chwila, wiekszych naciagaczy nie ma od nich. musze dolozyc 140 zl ale za to bede mial monitor lg w2252tg-pf 22' zamiast jakiejs dupnej iliamy na niewiadomo jakim kineskopie i zasilke zmienilem na 650W z tej samej seri corsaira. powinno wyjsc ze 100 zl taniej na tych czesciach bo monitor duzo tanszy, a u nich ta zasilka jest tansza niz 500W taka sama tylko o mniejszej mocy a monitor o jakies pewnie 200 zl drozszy (tak autentycznie wychodzi), a tu musialem doplacac. kolejny raz nie polecam, chociaz z wymiana nie bylo przynajmniej problemow, dziwi mnie tylko cena zasilki bo to ta sama seria zdrowie. jakby nie cena to ze sprzetu bylbym zadowolony. i tak jestem ;p Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez lecter66100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) szkoda ze nie podales wszystkich cen :/ ale +/- taki sam komputer zlozony w PcProjekcie: MOBO = 360zl CPU = 320zl KARAKORUM = 100zl RAM = 230zl - tu niestety wsadzilem patrioty bo nie znalazlem Twoich HDD = 210zl GPU = 490zl - maja Gigabyte za 460zl ale dla porownania wybralem ta sama wersje co Ty PSU = 220zl - kolejna modyfikacja, na chwile obecna widze maja ubogo z oferta zasilaczy... wrzucilem chiefa, tez nie powinien byc zly a za roznice w cenie zrobilbys sobie fanswapa BUDA = 180zl - nie znalazlem tam Twojej wiec daje przykladowa w Twojej cenie 2x wentyl = 40zl - takze nie znalazlem Twoich, dalem Arctic Cooling NAGRYWARA = 90zl MONITOR = 530zl - nie maja E, dalem G (parametry chyba podobne). Za 600zl masz u nich matryce 2ms (5ms?) Calosc: 2760zl bez pasty (nie znalazlem w ofercie o.O) Podejrzewam ze jak bys do nich zadzwonil i podal te elementy ktore chcesz to by je sprowadzili w rozsadnej cenie. Nie placz, nie jest tak zle, raptem ponad 200zl przeplaciles ;) ------------------------------------------------------------ Zestaw w ESC: CPU = 335zl MOBO = 360zl KARAKORUM = 79zl GPU = 495zl PSU = 290zl lub Pentagram = 180zl HDD= 210zl RAM = 235zl - te co masz BUDA = 159zl - j/w, dana na sztuke (zeby byla) DVD = 85zl 2x wentyl = 50zl - chyba te same co z PcProjektu MONITOR = 560zl Razem: 2858zl (Corsair) lub 2748zl (Pentagram), obydwa bez pasty Tutaj jeszcze mniej, tylko 140zl przeplacone ;) W obydwu przypadkach chyba musialbys jeszcze doliczyc przesylke. Co do monitora to ja bym wolal zdecydowanie dobra 19'' 4:3 niz 22'' panorame. Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lecter66100 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) szkoda ze nie podales wszystkich cen :/ ale +/- taki sam komputer zlozony w PcProjekcie: MOBO = 360zl CPU = 320zl KARAKORUM = 100zl RAM = 230zl - tu niestety wsadzilem patrioty bo nie znalazlem Twoich HDD = 210zl GPU = 490zl - maja Gigabyte za 460zl ale dla porownania wybralem ta sama wersje co Ty PSU = 220zl - kolejna modyfikacja, na chwile obecna widze maja ubogo z oferta zasilaczy... wrzucilem chiefa, tez nie powinien byc zly a za roznice w cenie zrobilbys sobie fanswapa BUDA = 180zl - nie znalazlem tam Twojej wiec daje przykladowa w Twojej cenie 2x wentyl = 40zl - takze nie znalazlem Twoich, dalem Arctic Cooling NAGRYWARA = 90zl MONITOR = 530zl - nie maja E, dalem G (parametry chyba podobne). Za 600zl masz u nich matryce 2ms Calosc: 2760zl bez pasty (nie znalazlem w ofercie o.O) Podejrzewam ze jak bys do nich zadzwonil i podal te elementy ktore chcesz to by je sprowadzili w rozsadnej cenie. Nie placz, nie jest tak zle, raptem ponad 200zl przeplaciles ;) <placze> 200zl to dobra klawiatura + mysz + podkladka + sluchawki ;p ale nic, wazne ze przez neta nie wiadomo jak z ratami jest, zaswiadczenie z roboty i dowod sie skanuje i wysyla? :D zdrowie. no modyfikacje dobre, wydajnosci nie ujmnie ale zeby nie bylo a-datow na skladzie? ;p edit: przeplacilem 350 bo musialem dolozyc przeciez 140 zl na monitor i zasilacz '] Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez lecter66100 Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Wiedzmin_ Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 (edytowane) Troche sie tego posta wyedytowalo, zobacz teraz. Tez mnie to troche zaskoczylo, ogolnie w kilku dzialach maja dosc ubogo, za to w nienajgorszych cenach. W stosunku do ESC jedno maja tansze, drugie drozsze... Na zestawie jak widac duzej roznicy nie ma. Edytowane 20 Sierpnia 2008 przez Wiedzmin_ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
lecter66100 Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 20 Sierpnia 2008 Troche sie tego posta wyedytowalo, zobacz teraz. Tez mnie to troche zaskoczylo, ogolnie w kilku dzialach maja dosc ubogo, za to w nienajgorszych cenach. W stosunku do ESC jedno maja tansze, drugie drozsze... Na zestawie jak widac duzej roznicy nie ma. to mnie troche podnioslo ;] thnx a ten flatron moj ma opcje proporzji 4:3 takze bez przypalu :D a roznica cen to i tak w esc +/- jest najtaniej i najmniej problemow i jakbym wiedzial jak zalatwic raty przez neta to do vico bym nawet nie zajrzal ;p w piatek jade odebrac zestaw juz zlozony, ciekawe czy zrobia jak chcialem i nalozą podwojna dawke pasty na proc pod karakoruma czy bede musial poprawiac '] Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...