Skocz do zawartości
Yog-Sothoth

Potrzebna Krótka Karta - 8400gs?

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, zlozylem sobie Media PC, w tym momencie korzystam z integry gf6100 ale jednak troche przycina przy materiale 1080p :) Niestety nowa karta musi byc krotka (17cm maksymalnie), ewentualnie low profile ale wysokosci pod koniec maksymalnie 4,5cm - wszystko to wynika z powodu malej obudowy media. Myslalem nad gf 8400gs, jest tani i powinien starczyc do dekodowania takiego obrazu (skoro gf6100 robi to prawie plynnie), niestety nigdzie nie moge znalezc dlugosci tej karty. Jesli ma ktos z Was taka karte bo bylbym wdzieczny za podanie jej wymiarow :) Ewentualnie jakies inne propozycje.

post-2345-1218810266_thumb.jpg

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Witam, zlozylem sobie Media PC, w tym momencie korzystam z integry gf6100 ale jednak troche przycina przy materiale 1080p :) Niestety nowa karta musi byc krotka (17cm maksymalnie), ewentualnie low profile ale wysokosci pod koniec maksymalnie 4,5cm - wszystko to wynika z powodu malej obudowy media. Myslalem nad gf 8400gs, jest tani i powinien starczyc do dekodowania takiego obrazu (skoro gf6100 robi to prawie plynnie), niestety nigdzie nie moge znalezc dlugosci tej karty. Jesli ma ktos z Was taka karte bo bylbym wdzieczny za podanie jej wymiarow :) Ewentualnie jakies inne propozycje.

Wejdzie tu 85gt nie ma mnie teraz u siebie na kompie wiec nie zmierzę

Ale jestem na 99% pewien,sloty na ram raczej nie będą blokowac..

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Sloty na ram nie, ale glowna przeszkoda jest ten gorny stelaz na dysk i naped, do tego wystaje kable i zostaje te 17cm dlugosci.. w takim razie czekam na info jak wrocisz :)

Oj najwcześniej będę w środę a najpozniej w niedzielę (24.08)jeszcze nie wiem...Ale jest to naprawdę króciutka karta :wink:

Jak cie interesuje to może zmierzę x1600pro(u kuzynki)

post-159520-1218818718_thumb.jpg Mój 85gt(wstyd)

Edytowane przez Sopel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Powiedziałbym że tam wejdzie 79gs... a te dwie bankowo

Ale wydaje mi się że seria 8 bedzie lepsza do filmów...

A to dlaczego :blink: pierwsze słysze. Czyżby istniał jakiś faktyczny powód prócz tego marketingowego bełkotu?? Z pewnością do grania lepsze będzie 7300/7600 DDR3.

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

A to dlaczego :blink: pierwsze słysze. Czyżby istniał jakiś faktyczny powód prócz tego marketingowego bełkotu?? Z pewnością do grania lepsze będzie 7300/7600 DDR3.

"Wydaje" mi sie ze seria 8 lepiej radzi sobie np. z filmami HD... a właśnie do tego służy mu "Media Center"

Tak 76gt w grach bez problemu poradzi sobie z 85gt...

Mogę się mylić...

Edytowane przez Sopel

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

"Wydaje" mi sie ze seria 8 lepiej radzi sobie np. z filmami HD... a właśnie do tego służy mu "Media Center"

Tak 76gt w grach bez problemu poradzi sobie z 85gt...

Mogę się mylić...

cała seria 8xxx lepiej śmiga z HD a szczególnie to widać na dużych LCD >czytaj tv 32" i wyżej.....

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi