Genon Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Witam!! Pomóżcie mi rozwiązać problem, przed wczoraj wymieniłem kartę graficzną na radeona 4850 i natrafiłem na pewien problem podczas OC. Wiem że dobrze jest wam znany problem z przestawianiem sie Pci-e na x1, niestety nie umiem sobie z nim poradzic :/ Chce mojego c2d 6420 2,1 podkręcic do 3,2 ( co nie jest żadnym wyczynem), zrobiłem wszystko wedle wskazówek z głównego tematu o P5B jednak dalej cały czas tryb pracy pcie przestawia sie na x1 :/ Z moim starym GF 7900 GS tez mialem ten problem lecz występowal on sporadycznie a teraz po przesiadce na radka zawsze jest x1 <sciana> POMÓŻCIE !! Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romek-o Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) a ustawiałeś częstotliwość PCI-E na 101 MHz ? cytat z pierwszego postu z http://forum.purepc.pl/temat/socket-423-47...premium/210332/ Q: Płyta sama przestawia mi kartę graficzną w tryb PCI-E x1. Co się dzieje ?? A: Jest to przypadłość płyt głównych z chipsetem P965 więc nie musisz się martwić, że płyta jest uszkodzona. Aby rozwiązać ten problem musisz wyłączyć komputer na 10 minut i powinno być OK, a jak nie, to powtarzać czynność aż do skutku. Jak to nie pomoże to należy ustawić taktowanie Pci-e w zakresie 101-104MHz Są też słuchy, że problem ten występuje gdy ustawimy za wysokie napięcie na NB=1.65V w tym przypadku rozwiązaniem również może być ustawienie napięcia SB=1.7V Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez romek-o Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
FatAlbert Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) wg faq 101-104mhz. edit romek był szybszy ;) Edytowane 15 Sierpnia 2008 przez FatAlbert Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bboreczek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Witam. Mam taki sam problem lecz nie mogę sobie poradzić. Próbowalem wielu rzeczy ale zadna nie pomogla. :/ Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...