kaijitsu Opublikowano 15 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 15 Sierpnia 2008 (edytowane) Witam Postanowiłem podłączyc wieżę Panasonic SA-AK17 do mojego komputera. Najpierw podłączyłem wieżę do zasilania by sprawdzic czy wszystko z nią ok, ponieważ jakiś czas nie była używana. Włączyłem wierzę i wszystko było ok. Ponaciskałem rózne guziki aby sprawdzic czy wszystko działa tzn. aux, tape. Wyłączyłem ja i ponownie włączyłem. Nagle otworzyła się tacka z płyta. Wyjąłem płytę i zamknąłem tackę, ta jednak nie zamknęła się do końca. Zatrzymała się po chwili, tak jakby coś ją blokowało. Okazało się, że jakaś inna płyta, która była w zmieniarce utknęła . Udało mi się ją wyciągnąc i tacka zamknęła się do końca. Jednak przy włączaniu lub wyłączaniu wieży ona automatycznie sie otwiera. Górne przyciski służące do zmiany płyt w zmieniarce nie działają. Po wciśnięciu bocznych guzików służących do otwierania i zamykania tacki wyświetla się napis Error. Guziki służące do przełączania na TAPE/CD/TUNER/AUX przestały działac, chociarz za pierwszym razem wszystko działało. Co można z tym zrobic i czy da się to jakoś naprawic? Edytowane 19 Sierpnia 2008 przez TheMax Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Nerevar Opublikowano 16 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 16 Sierpnia 2008 (edytowane) IMO cosik się zblokowało w sofcie, raczej do naprawy z nią. Samemu możesz jedynie ją odłączyć od prądu na jakiś czas mając nadzieje że się naprawi. btw robisz sporo byków Edytowane 16 Sierpnia 2008 przez Nerevar Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kaijitsu Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Zgłoś Opublikowano 19 Sierpnia 2008 Wieża trochę postała w kącie. Zmieniłem kabel zasilający i nagle wszystko zaczęło poprawnie działac. Trochę dziwne ale ważne, że problem rozwiązany Cytuj Udostępnij tę odpowiedź Odnośnik do odpowiedzi Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...