Skocz do zawartości
dzmaja

Jaka Płyta

Rekomendowane odpowiedzi

siemka

składam sobie wlasnie kompa, wybralem cos takiego:

Intel Core 2 Duo E8400

A-Data 4GB

2x Seagate 500GB 7200.11

PowerColor Radeon HD4870 512MB DDR5

Alps 1.44MB Black

Pioneer DVR-215 SATA (black)

Corsair 650W [CMPSU-650TXEU]

Cooler Master Elite 333 (Black)

mam tylko problem zwyborem plyty, narazie kupuje HD4870 ale niedlugo mam zamiar dokupic druga i zrobic crosa, nigdzie nie moge sie doczytac czym sie dokladie roznia chipsety P45 i X38/48, nie zostało mi duzo hajsu i musze sie zmiescic w jakis max 500zł , zastanawiam sie nad Asusem P5Q Pro a DFI DK X38, co radzicie??

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

Jeśli chcesz zrobić pełnowartościowego Crossfire'a to bierz X38, przy P45 stracisz do 5-10% wydajności (średnio bo może być 1% a może być 20% - to jednak rzadko). Obie płyty dobre, wiadomo P45 tańsze. Której nie kupisz, błedu nie popełnisz. Możesz jednak wziąć P5Q Pro lub E i dołozyć do Karakorum na procesor bo nie widzę chłodzenia. Dyski możesz zmienić na 2x Samsung 640gb

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi

no zapomnialem dopisac chlodzenia, czy jak nie bede robil zadnego o/c to wystarczy boxowe chlodzenie ?

dyski faktycznie tylko 10 zl drozsze niz te 500 seagate,

a plytke dfi x38 wezme tylko ona chyba nie ma onsługi ddr2 1066 , a moze to tylko blad w opisie?

Edytowane przez dzmaja

Udostępnij tę odpowiedź

Odnośnik do odpowiedzi